Labdarúgás

2024.02.24. 17:58

A DVTK visszaadta a négygólost

A fehérvári 4-0-s vereség után most a Diósgyőr győzött ugyanilyen különbséggel.

Diósgyőri VTK vs. Fehérvár FC

Fotó: Bujdos Tibor

A labdarúgó NB I 22. fordulójában, szombaton délután a Diósgyőri VTK együttese a Fehérvár FC csapatát fogadta. A piros-fehéreknél ezen a meccsen debütált a gárda 57. élvonalbeli szakvezetője, a szerb Vladimir Radenkovic, akivel a Kuznyecov Szergej menesztése után keletkezett űrt igyekeznek betölteni, az idei három bajnokira ideiglenesen beugrott Simon Miklós utánpótlás akadémiai igazgató szerepvállalása után.

 

Kettő, kettő

Az új szakvezető, a DVTK legutóbbi bajnokijához, a két héttel ezelőtti, Újpest FC elleni hazai 2-1-es vereséghez képest két változtatást hajtott végre a kezdőcsapatban: Bényei és Edomwonyi bizalmat kapott, míg Popadiuc csak kispados lett, Acolatse pedig sérülés miatt nem volt keretben. Utóbbin kívül a szintén nem egészséges Baco és Bárdos sem ült le a kispadra, valamint a fiatal Szamosi, és a kapus Tóth B. sem volt keretben. Bényei kezdőbe állításával, Jureket is figyelembe véve, két fiatal labdarúgó kapott lehetőséget a DVTK-nál. 
A vendégcsapat szakvezetője, Bartosz Grzelak szintén két helyen változtatott, az egy hete a Debreceni VSC-t Fehérváron 1-0-ra legyőző együttesükből Katona M. és Berki maradt ki, került a cserék közé, helyettük Sigér és Gradisar jutott szóhoz. 
Az már a meccs előtt 25 perccel kiderült, hogy a lelátón a két szurkolótábor között nem lesz harmónia, már ekkor egymást sértegették a két oldal fekete felsőkbe öltözött fanatikusai. 


Öngóllal

A DVTK védősora az új edzővel is négy fős maradt, előttük mélységben Holdampfnak volt feladata szűrni, akinek ebbe, egy háromszöget alkotva, a középpályán Bényei és Vallejo segített be. Így tulajdonképpen három támadója volt a piros mezes csapatnak, a jobb oldalon Jurek, a balon Pozeg Vancas, elől pedig Edomwonyi.
A mérkőzés elején a Fehérvár tűnt valamivel veszélyesebbnek, igaz, Odyntsovot csak harmatos labdákkal tették próbára a vendégek, de nekik legalább volt kaput eltaláló lövésük. A 13. percben Gergényi a saját kapusát tesztelte, ekkor Tóth B. még hárítani tudott, öt perccel később azonban már nem. Ekkor már csak tíz fővel futballoztak a fehérváriak, mert Csongvait kiállította a játékvezető, miután megtaposta Bényei lábát. A 18. minutában tehát emberfórban szerzett vezetést a DVTK, Gergényi öngóljának köszönhetően. A néhány másodpercen belül kétszeresen is előnybe került piros-fehérek az első félidőben fölényben játszottak, elsősorban Jurek vállalkozó kedve domborodott ki, de Edomwonyi közeli lövését leszámítva nem volt nagy gólszerzési lehetősége a csapatnak. Pedig egy újabb találat gyakorlatilag lerendezhette volna a meccset, ugyanis a Fehérvár nem nagyon tudott belépni a hazaiak védekező harmadába, a védekezés kötötte le minden energiájukat.


Góleső

Csere egyik oldalon sem volt a szünetben, a második félidő pedig egy diósgyőri felső léccel kezdődött, a 47. percben Gera bombája csattant a vason, a kipattanót Pozeg Vancas lőtte a vendégek kapusába. A kimaradt lehetőségek azonban nem pörgették fel a hazai csapatot, nem kaptak ettől vérszemet a piros mezesek, óvatosan, a hátsó alakzat túlbiztosítása mellett próbáltak építkezni, az emberelőnyüknek nem volt látszatja a támadásoknál. Egy órányi játéknál kettészakadt a pálya, előbb a Fehérvárnak volt lehetősége gólt szerezni, majd az ellenakcióból a Diósgyőrnek. Ezt követően a DVTK cserélt kettőt, majd a Fehérvár hármat, és a frissítés a hazaiaknak jött be, a Pernambuco által kidolgozott helyzetet nem a ziccerpasszt kapott Pozeg Vancas, hanem Feuillassier váltotta gólra, és ezzel a 69. percben eldőlt a meccs. De még nem volt vége! A megroppant fehérváriakkal szemben a DVTK nagy rössel támadott, és a hajrában további két találatot is berámolt. Az egyik, a harmadik gól érdekes körülmények között esett, a 84. percben a 16-os vonalánál Serafimov buktatta Pozeg Vancast, ami után a játékvezető felmutatta a piros lapot a fehérvári játékosnak, és szabadrúgást ítélt. A videózás után azonban mindkettőn változtatott, a pirosat érvénytelenítette, sárgára változtatta, a DVTK-nak pedig 11-es adott. A büntetőt az a Szabó L. végezte el, aki a múlt héten Fehérvárról érkezett kölcsönbe, Diósgyőrbe, és góllal bizonyította, hogy kár volt elengedni. De nem is egy találattal, hanem kettővel, mert a 89. percben Pozeg Vancas még egy gólt rúgatott vele.
A Diósgyőr megérdemelten nyert, és vágott vissza a tavaly októberi 4-0-s vereségért. Vladimir Radenkovic bemutatkozása remekül sikerült, az emberelőnybe került, és azt gyorsan kihasználó piros mezesek türelmesen játszottak, és a cserékkel frissülve más dimenzióba kerültek.

Diósgyőri VTK – Fehérvár FC 4-0 (1-0)
Diósgyőr, 5164 néző. V.: Pintér (Vígh-Tarsonyi, Huszár).
Diósgyőri VTK: Odyntsov (6) – Gera (6), Szatmári (6), Lund (6), Stephen (6) – Holdampf (6) – Jurek (6), Bényei (6), Vallejo (6), Pozeg Vancas (8) – Edomwonyi (6). Vezetőedző: Vladimir Radenkovic.
Fehérvár FC: Tóth B. (7) – Serafimov (6), Spandler (6), Gergényi (5) – Bese (6), Sigér (5), Christensen (6), Schön (5) – Csongvai (6-2=4), Gradisar (5), Stefanelli (5). Vezetőedző: Bartosz Grzelak.
Csere: Bényei helyett Feuillassier (6) a 63., Jurek helyett Pernambuco (7) a 63., Sigér helyett Pinto (5) a 64., Schön helyett Katona M. (5) a 64., Stefanelli helyett Tóth T. (5) a 64., Vallejo helyett Klimovich (-) a 70., Edomwonyi helyett Szabó L. (-) a 70., Bese helyett Simut (-) a 81., Gradisar helyett Karamoko (-) a 81., Pozeg Vancas helyett Kampetsis (-) a 90. percben.
Sárga lap: Bényei a 2., Jurek a 37., Serafimov a 86. percben.
Kiállítva: Csongvai a 17. percben.
Gólszerző: Gergényi, öngól (1-0) a 18., Feuillassier (2-0) a 68., Szabó L., 11-esből (3-0) a 87., Szabó L. (4-0) a 89. percben. 
 

Percek, események
17. perc: Csongvai taposott rá Bényei lábára, a játékvezető videóról visszanézte az esetet, és piros lapot mutatott fel a fehérvári játékosnak, 10 főre fogyatkoztak a vendégek. 
18. perc: Stephen balról érkező beadását a menti igyekvő Gergényi az ötösről a saját kapujának bal oldalába pöckölte, öngól, 1-0.
69. perc: Pernambuco jobboldali elfutása után Pozeg Vancashoz passzolt, akinek a közeli lövését Tóth B. ugyan kivédte, de a laszti visszapattant Pozeg Vancas elé, aki a középen üresen álló Feuillassierhez továbbított, neki pedig az üres kapuba kellett betolnia a játékszert, 8 méterről, 2-0.
84. perc: Serafimovot állította ki a játékvezető, amiért Pozeg Vancast felvágta gólhelyzetben. A videózás után, mivel úgy látták, hogy az eset a 16-oson belül történt, a piros lapot törölték, sárgára változott Serafimov figyelmeztetése, a DVTK pedig 11-eshez jutott. Szabó L. végezte el a büntetőt, aki a bal alsó sarokba bombázott, 3-0.
89. perc: Diósgyőri támadás végén Pozeg Vancas gurított középre, az üresen érkező Szabó L. pedig a kapuba lőtt, 4-0.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!