Labdarúgás

2024.01.15. 19:54

Csak a saját fiát nem cserélte be Kuznyecov

Lejátszotta az év első felkészülési mérkőzését a DVTK NB I-es labdarúgócsapata.

Acolatse (pirosban) két gólt szerzett

Fotó: DVTK

A vasárnap spanyolországi edzőtáborozásra érkezett Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata már hétfőn este lejátszotta első felkészülési mérkőzését, amelynek a marbellai futball központ adott otthont.

Nem tartott a piros-fehérekkel az Ibériai-félszigetre a sérüléssel bajlódó Bárdos, valamint négy légiós, akiktől megválna a DVTK: a szerb, magyar állampolgárságú, 35 éves kapus Danilovic, a 28 esztendős, 11-szeres bolgár válogatott belső védő Chorbadzhiyski, a 22 éves horvát kapus, Karlo Sentic, akit tavaly nyáron egy évre vettek kölcsön a Hajduk Splittől, valamint a 21 éves gaboni támadó, Jerémie Obounet, utóbbit kölcsönadná valakinek a DVTK.

A diósgyőriek három új játékosa közül, csak a kapus Tóth Balázs jutott szóhoz a hétfő esti meccsen, a két belső védő, a dán Marco Lund és a cseh Ondrej Baco csak a lelátóról nézte a meccset. Rajtuk kívül, ugyanebben a sorsban osztozott az ukrán kapus Odyntsov, valamint az utánpótlásból az első csapathoz felkerült Dojcsák.

A DVTK ellenfele a dán bajnokság 4. helyén álló Aarhus GF csapata volt, akik öt nappal korábban kezdték spanyolországi edzőtáborozásukat, és akik ellen tavaly ugyanitt, 1-1-es döntetlent játszott, az akkor még NB II-es Diósgyőr. Ezen a mostani összecsapáson három játékos kapott egy félidőnél több időt, a védekező középpályás, Holdampf, valamint a belső védőként játszatott Bokros, és a tényélegesen középső védő, Szatmári.

A meccs előtt a kispadra került játékosok közül csak a saját fiát, Kuznyecov Danielt nem cserélte be Kuznyecov Szergej vezetőedző.

Aarhus GF (dán) – Diósgyőri VTK 3-3 (2-0)
Marbella, 50 néző. 
Aarhus GF: Peacoc-Farrel (Hansen, 46.) – Tingager (Bejimo, 46.), Kahl (Bach, 46.), Andersen (Links, 46.), Kristensen (Anker, 46.) – Serra (Mortensen, 46.), Bech (nderson, 46.), Knudsen (Madsen, 46.), Sauer (Bjur, 46.) – Akoto, Brandhof (Beck, 46.). Vezetőedző: Uwe Rösler. 
Diósgyőri VTK: Tóth B. (Bánhegyi, 46.) – Gera (Farkas D., 46.), Szatmári (Szőke, 62.), Bokros (Demeter M., 62.), Stephen (Csirmaz, 46.) – Holdampf (Szamosi, 62.), Vallejo (Feuillassier, 46.), Bényei (Klimovich, 46.) – Pernambuco (Jurek, 46.), Edomwonyi (Kampetsis, 46.), Pozeg Vancas (Acolatse, 46.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej. 
Gólszerző: Tingager (20.), Sauer (37.), Anker (55.), ill. Acolatse (71., 77. - a másodikat 11-esből), Kampetsis (80.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!