2024.01.31. 13:52

Éhes lett a havasokban

Az Alsó-Ausztria és Stájerország „határához” közeli Hochkarban síel vármegyénk nagy reményű síposa.

A képen: Dédesi Mátyás Benedek Hochkar síparadicsomában.

Fotó: Olvasó

A hamarosan huszonöt éves, jogi végzettséggel rendelkező miskolci labdarúgó játékvezető, aki éppen az általa hőn áhított NB III-as kinevezésére vár, lélegzetelállító képeket küldött portálunknak és az Észak-Magyarországnak az egyik osztrák téli centrumból.

Imád fényárban süvíteni

„Engem kicsit meglepett, hogy itt nincsenek sokan, holott tömegekre számítottam – kezdte a vonal végén dr. Dédesi Mátyás Benedek, majd így folytatta: – Kora reggel indultunk otthonról, majd késő délután már a gyönyörű panorámát adó pálya várt ránk. Csak olyan elcsépelt közhelyeket tudok mondani, hogy fűszerekkel ékesített ékszerdobozban vagyok a családom tagjaival, akikkel négy napig élvezem a lesiklás örömeit. Errefelé csodálatos az idő, hét ágra süt a nap és bár nincs óriási mennyiségű hó, imádok a fényárban süvíteni. Az erőgyűjtésem része a síelés, így a fociszezon beindulása előtt minden évben hódolok a szenvedélyemnek. A léceken való gördülés nekem nem annyira megterhelő, mint a futás, így számomra hasznos testmozgás, segíti az alapozásomat. Gyerekkorom óta síelek, magabiztosan szelem a lejtőket, ijedős sem vagyok, viszont mindig csak a képességeim határának alján maradok annak érdekében, hogy elkerüljem a sérüléseket. Mert nyakamon a tavaszi idény, ezért most az egészségem a legfontosabb.” 
Arra a kérdésre, hogy várja-e már a pontvadászatot, ezt válaszolta: „Az ember, ha nem iszik, megszomjazik, ha nem eszik, akkor pedig megéhezik. Nos, bíróként már koplalok és a tél végéhez közeledve a futballért kiálltok.” 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!