Labdarúgás

2023.12.10. 16:43

Két pontrúgásból három pont

Idegenbeli győzelmet aratott a diósgyőri labdarúgócsapat, a Kisvárda vendégeként.

Boon.hu

Fotó: Kovács Péter

A labdarúgó NB I 16. fordulójában, vasárnap, kora délután a Kisvárda MG csapatának vendége volt a Diósgyőri VTK együttese.

Négy és kettő

A hazai gárda kezdője négy helyen változott az előző bajnokihoz képest, a Debreceni VSC elleni, hazai 0-0 után Kovács M., Vida K., Balogh N. és Ilievski maradt ki, előbbi kettő nem volt keretben, utóbbi kettő pedig a cserék közé került. Ezzel összefüggésben Petkovic a gólvonalra állhatott, Cipetic védekező-, Camaj támadó középpályásként jutott szóhoz, támadóként pedig Czékus kapott lehetőséget Feczkó Tamás vezetőedzőtől.

A DVTK-nál a múlt hét végi, Zalaegerszegi TE FC elleni hazai 3-0-s vereséghez képest két játékost cserélt a kezdőben Kuznyecov Szergej vezetőedző: Bényei és Acolatse a kispadon kapott helyet, Vallejo és Klimovich pedig a kezdőben. Mivel a friss emberek inkább védekező középpályásként ismertek, így arra lehetett számítani, hogy a Diósgyőr célfutballal próbál eredményt elérni, és nem a korábban már többször látott lendületes támadójátékkal, hanem taktikai fegyelemmel igyekszik megszerezni a győzelmet.

Tizenegyesből

Az első félidő ezt támasztotta alá. A hazai csapat egy picivel aktívabb volt, a DVTK a stabil védekezésre helyezte a hangsúlyt, és helyzetek az első játékrész első felében nem adódtak. Próbálkozott mindkét csapat, de a védők mindkét oldalon túlsúlyban voltak. Camaj adta az első igazán komoly feladatot a diósgyőri kapusnak, a 28. percben. A DVTK első, kaput eltaláló lövésére több mint fél órát kellett várni, Pernambuco jelezte, hogy a vendégek is szeretnének gólt szerezni. Ez 10 perccel később sikerült nekik, a 41. minutában, 11-esből. Köszönhetően a 37. perc eseményeinek, amikor Cipetic felesleges, buta hibát követett el, és Stephent lábát közrefogta az alapvonal közelében, szélen, a büntetőterületen belül. A diósgyőri védő csak fáziskéséssel esett el, és az esetet hosszan vizsgálták a VAR kocsiban a sípos ember segítői, végül a játékvezető is visszanézte a nem túl egyértelmű szituációt, és a már megítélt 11-est helyes döntésnek találta. Pozeg Vancas ítélet végrehajtását boldogon ünnepelte a mintegy 200 fős diósgyőri publikum, a téli sötétséget, komorságot villanyfénnyel ellensúlyozó pályán.

Újabb pontrúgás gól

A szünetben két játékossal frissített a hazai szakvezető, és persze iparkodtak a várdaiak, de ismét egy véleményes helyzet szolgáltatott témát. Az 54. percben Szeles lökte meg hátulról a kilépő Klimovichot, de a videó visszanézés nem igazolta ezt, a szabolcsi csapat megúszta a kiállítást. A folytatásban újra a hazai gárdának volt gondja a játékvezetéssel, egy 16-oson belüli kezezést reklamáltak, de ezt sem találták megalapozottnak a meccs vezetői. A kisvárdaiak részéről Camaj volt nagyon aktív, de sokáig nem tudta megadásra kényszeríteni Odyntsovot. A Diósgyőr a hazai nyomással szemben hármas cserével próbált erőt nyerni, és az újak közül Acolatse pár perc után egy szabadrúgásgóllal gyakorlatilag eldöntötte a meccset, a 85. percben, majd a hosszabbításban még a kapufát is eltalálta. Igaz, hogy a végén Camajnak összejött a gól, de ez csak a szépítésre volt jó.

A védekezésre összpontosító DVTK fegyelmezett játékával megszerezte a győzelmet, az előző két forduló vesztes meccseit feledtetve ezzel. A piros-fehérek megérdemelt sikert értek el, ugyanis a pályán jellemzően a vendégek akarata érvényesült.

Labdarúgás: jegyzőkönyv

Kisvárda MG – Diósgyőri VTK 1-2 (0-1)

Kisvárda, 841 néző. V.: Csonka (Szert, Buzás).

Kisvárda MG: Petkovic (6) – Stefan (6), Jovicic (6), Széles (6), Alic (6) – Cipetic (6), Ötvös (6) – Nikolov (5), Navratil (5), Camaj (7) – Czékus (5). Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Diósgyőri VTK: Odyntsov (6) – Gera (6), Szatmári (6), Chorbadzhiyski (6), Stephen (6) – Vallejo (7), Holdampf (6) – Pernambuco (5), Klimovich (5), Pozeg Vancas (6) – Edomwonyi (5). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Csere: Czékus helyett Makowski (5) a 46., Stefan helyett Ilievski (5) a 46., Pernambuco helyett Acolatse (6) a 76., Klimovich helyett Bényei (5) a 76., Edomwonyi helyett Kampetsis (5) a 76., Ötvös helyett Lucas (-) a 86., Pozeg Vancas helyett Lukács D. (-) a 89., Nikolov helyett Ponomarenko (-) a 90.percben.

Sárga lap: Vallejo az 57., Kampetsis a 80., Makowski a 81., Jovicic a 84., Gera a 90., Camaj a 90. percben.

Gólszerző: Pozeg Vancas, 11-esből (0-1) a 41., Acolatse (0-2) a 85., Camaj (1-2) a 95. percben.

 

A gólok története

37. perc: Cipetic szorításában esett el Stephen a 16-oson belül, az alapvonalnál. A játékvezető egyből 11-est ítélt, majd a VAR-vizsgálat által is ezt látták bizonyítottnak, így négy perc várakozás után Pozeg Vancas büntetőt végezhetett el, amelyet a kapu bal oldalába lőtt, 0-1.

85. perc: Szabadrúgáshoz jutott a DVTK, a Vallejóval szemben elkövetett szabálytalanság miatt. A pontrúgást Acolatse végezte el, aki 22 méterről középről, a kapu bal alsó sarkába vágta a lasztit, 0-2.

95. perc: Camaj kapott labdát Makowskitól, és a bal oldalról elindult befelé, majd 16 méterről a bal alsó sarokba bombázott, 1-2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!