Női kézilabda

2023.12.13. 20:01

Dicséretes, de kevés első félidő

A női kézilabda Magyar Kupa 4. fordulójában szerda délután élvonalbeli riválist látott vendégül a Borsod SK NB II-es női kézilabda csapata.

Fotó: Bujdos Tibor

Teljes kerettel

Lovas Szilárd vezetőedző együttese azzal az MTK Budapesttel harcolt meg a továbblépésért, amely két osztállyal feljebb, az NB I 11. helyén áll. A vendégek teljes kerettel érkeztek a Kazinczy csarnokba, maximális mellszélességgel álltak a meccshez, ezzel is megtisztelve alacsonyabb szinten küzdő ellenfelüket, illetve szerették volna elkerülni az esetleges meglepetést.

Egyenlítés, időkérés

Egy-egy büntetővel indult a meccs, a házigazdák elrontották, a vendégek pedig még rátettek két akciógóllal (0-3). Babos beállóból szépített, és átlövésből is megmutatta tudását a BSK (2-3). Jól küzdött, bátor volt a pályaválasztó, a második hétméterest a háromszoros BL-győztes Puhalák bevarrta (4-5). Az MTK emberhátrányban is betalált, de előnyben a hazaiak is. Zsinórban jöttek a találatok, ami nem volt a védekezés dicsérete (6-8), a fővárosiak a második két percüket is megkapták közben. A 14. percben egyenlítettek Koósék (8-8), előtte kellett Vittmann hárítása is. Időt kértek a kék-fehérek, két góllal tértek vissza, majd Szabó N-nek volt szüksége ápolásra. Az MTK súlyban és keménységben meg volt hátul, de sok mozgással ki tudták őket játszani Babosék, így maradt a szoros állás (21. perc: 10-11). A hátrányokat továbbra is gyűjtögette a budapesti gárda, Puhalák büntetőből egyenlített (25. perc: 14-14). Kettős fórban időt kért Lovas Szilárd, át is vették a vezetést (15-14). A látogatók indításból pontosak voltak, de a BSK remekül tartotta magát, így az első félidőben még semmi nem dőlt el (16-17).

A folytatásban

Az MTK nyitotta jobban a második félidőt (16-19), ám a kétperces kiállítás tekintetében is, NB I-es szigorral dolgoztak. Egyik edző sem lazított, rendületlenül osztották a tanácsokat, a 35. percben, hátrányban megugrott a a vendégegyüttes (17-21). Támadásban egyre több hiba csúszott a BSK játékába, ám nem volt könnyű bármilyen helyzetet kiharcolni ilyen minőségű védelemmel szemben. A 39. percben 17-24 állt az eredményjelzőn, ami időkérésre késztette Lovas Szilárdot. Tóth A. betörése megérdemelte a tapsot, azonban ekkor már a sebességben jobb, valamint a helyzeteit biztosan kihasználó, és hosszabb kispaddal is rendelkező fővárosi csapat a távolban ,,járt” (19-27). A tisztes, lelkes játékot várta csapatától a közönség a hátralévő szűk húsz percre is, az MTK leindításból érte el a harmincat (19-30). A továbbjutás kérdése ekkorra eldőlt, a hazaiak a ,,Játszunk egy jót!” jelszóval kézizhettek a mérkőzés végéig. Puhalákék megtették, amit tudtak, kiszolgálták a nézőket, óriási bravúr lett volna, ha egy két osztállyal magasabban lévő csapatot kiejtenek. Ez elmaradt, viszont az első félidei produkciójukra büszkék lehetnek. MI

 

Borsod SK-Miskolc (NB II) – MTK Budapest (NB I) 26-42 (16-17)

Kazincbarcika, 200 néző. V.: Rontó, Szanyi.

BSK: Vittmann – Geleta, Besenyi 2, Puhalák 5/5, Koós 2, Tóth A. 8, Babos 3. Csere: Szemere (kapus), Mogyorósi 1, Ponyi, Veres 1, Oláh L., Oláh D., Papp 2, Hajnal, Horváth F. 2. Vezetőedző: Lovas Szilárd.

MTK: Győri – Pelczéder 4, Koronczai 5/2, Farkas J. 4/1, Mészáros-Mihálffy 4, Papp D. 1, Dakos 3. Csere: Szőke (kapus), Kobela, Kekézovity 5, Fekete 6, Andróczki 5, Weisheitel 1, Poczetnyik 1, Török 2, Szabó N. 1. Vezetőedző: Vágó Attila.

Kiállítások: 0, ill. 12 perc

Hétméteresek: 7/5, ill. 4/3

Lovas Szilárd: – Aki kijött, az jól szórakozott a mérkőzésen, legalábbis az első részében. Az első percek megilletődöttsége után felvettük a ritmust, és 30 percig egyenlő partnerek voltunk. A második félidő elején tempót váltott az MTK, érvényesült a kétosztálynyi különbség. Nagy falat volt ma az ellenfél, de az elmúlt fél évére büszke lehet a csapat.

Vágó Attila: – Gratulálok a hazai csapatnak az első félidőben, de összességében az egész meccsen nyújtott teljesítményéért. Az első félidőben nem örültem annak, ahogyan játszottunk, de a másodikban sikerült sebességet váltani. Örülök a továbbjutásnak, sikereket kívánok a hazaiaknak.

Továbbjutott: MTK Budapest


 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!