Sportiskola

2023.12.02. 12:57

Csokitortával ünnepelt a MISI

Ezerötszázan voltak a városi sportcsarnokban, ahol pénteken ünnepelték a Miskolci Sportiskola fennállásának negyedszázados évfordulóját.

Az ünnepi torta felvágása: Fuhrmann Géza alapító igazgató, Veres Pál polgármester, Illyés Miklós ügyvezető Fotó: Vajda János

A híres becenév
Bárhogyan hívták az intézményt – jelenleg például a Miskolci Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. névre hallgat – máig közszájon forog az elhíresült becenév: MISI. Amely két és fél évtized alatt hatalmas utat tett meg, olimpikonokat, világ- és Európa-bajnokokat nevelt, közülük többen szót kaptak a pódiumon, néhányan pedig külföldről, vagy az ország más részeiről küldték el videóüzenetüket.
– Csak meghatottan tudok beszélni a sportiskoláról – mondta Illyés Miklós ügyvezető, egykori ötkarikás szereplő, aki 2000-ben, a távoli Sydney városában dzsúdóban képviselte színeinket és az akkori megyénket, valamint székhelyét. – Amikor még csak a tervezőasztalon volt a ceremónia ötlete, arra gondoltunk, hogy valamennyi sportolónknak, sőt edzőnknek, szakágvezetőnknek, továbbá a velünk szimpatizálóknak, így a szülőknek is, kedveskednünk kell „valamivel”. A plakettek mellett egyéb ajándéktárgyak is szóba kerültek, aztán kipattant a szikra a fejünkből: a huszonöt év ürügyén mindenki kapjon egy szelet tortát. Volt is többféle édesség és mire a gála végére értünk, arra gondoltunk, hogy de jó lenne megélnünk a majdani ötven esztendős jubileumunkat is. KT

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!