Területi Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornája

2023.11.28. 15:00

TAVONT: A lehető legjobbat, vagyis megnyerni

Az amatőr futballisták egy része számára egyelőre nem érkezett el az őszi szünet, ugyanis a jobbak még pályára lépnek a Területi Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornájának (TAVONT) országos selejtezőjén a hét végén, december 2-3-án.

Négy különböző helyszínen, öt-öt vármegyei válogatott lép pályára, s a győztesek bejutnak a december 9-10-én esedékes fővárosi fináléba, ahol szintén az első helyen záró alkulat majd jogot nyer arra, hogy az országot képviselje az európai döntőben, jövőre.

A beosztások: Gyirmóton, az Alcufer stadionban, Győr-Moson-Sopron, Vas, Komárom-Esztergom, Veszprém, illetve Zala vármegye válogatottjai, Budapesten, a XVIII. kerületi Deák Ferenc ,,Bamba" Sporttelepen a BLASZ, Fejér, Tolna, Somogy, valamint Baranya vármegyének az együttesei, Gyulán, a Grosics Akadémia pályáin Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye csapatai, míg Nyírbátorban, az LSE Sporttelepen Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye gárdái küzdenek meg egymással.

Kettő plusz tizenhét

A borsodiak szombaton Nógrád, és Hajdú-Bihar, míg vasárnap Heves, és Szabolcs-Szatmár-Bereg ellen lépnek pályára. A csapat szerdán 17.30-tól, illetve pénteken 12 órától edz Gesztelyben, ez utóbbi után az egykori Borsod Volán sporttelephez autózik a társaság, és onnan veszik busszal célba a szabolcsi várost. 

– Szeretnénk minél jobban szerepelni a tornán – fogalmazott Kriston István, az együttes vezetőedzője. –Megpróbáljuk a lehető legjobb eredmény kihozni, megnyerni a selejtezőt. Két évvel ezelőttről vannak tapasztalatok, de személyes ismertség annyira azért nincsen az ellenfeleket, az ő játékosaikat illetően. Igyekszünk csak magunkra, a saját dolgainkra figyelni a meccseken, amelyek 2x30 percesek lesznek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei válogatott tervezett kerete (2+17 fő): Kapusok: Szegő Botond (Gesztely), Elek István (Ózd-Sajóvölgye). Mezőnyjátékosok: Kis-Orosz Máté (BSK Alsózsolca), Veréb Áron (Hidasnémeti), Lénárt Patrik (Gesztely), Mészáros Gyula (Gesztely), Szemere Norbert (Ózd-Sajóvölgye), Leskó Miklós (Szirmabesenyő), Gondos Adrián (Gesztely), Magyar Máté (Ózd-Sajóvölgye), Horváth Sándor (Gesztely), Filkóházi Dávid (Ózd-Sajóvölgye), Fercsák Róbert (Ózd-Sajóvölgye), Sipos József (Gesztely), Bernáth Balázs (Emőd), Stefán Bendegúz (Ózd-Sajóvölgye), Erdélyi Patrik (Gesztely), Lakatos Róbert (Edelény-Borsodszer), Pataki Roland (Ózd-Sajóvölgye). Szakmai stáb: Koleszár György szakmai vezető, Kriston István vezetőedző, Bene Attila asszisztens edző, Zimányi Ádám technikai vezető, Kiss László masszőr.

A nyírbátori torna programja


Szombat


9.00: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye – Heves vármegye


10.30: Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye – Nógrád vármegye


13.00: Hajdú-Bihar vármegye – Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye


14.30: Nógrád vármegye – Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye


16.00: Heves vármegye – Hajdú-Bihar vármegye


Vasárnap


9.00: Heves vármegye – Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye


10.30: Hajdú-Bihar vármegye – Nógrád vármegye


13.00: Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye – Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye


14.30: Nógrád vármegye – Heves vármegye


16.00: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye – Hajdú-Bihar vármegye

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!