Magyar Kupa

2023.11.01. 17:30

Örült tíz perc a pályán, észak-borsodi búcsú

Kazincbarcika - A Magyar Kupában volt kötelezettsége hét közben a Kolorcity Kazincbarcika SC NB II-es együttesének, mégpedig az ,,osztálytárs" HR-Rent Kozármisleny otthonában.

Fotó: Pixfly

Az észak-borsodiaknál elsősorban olyan játékosok kaptak lehetőséget, akik az elmúlt hetekben kevesebbet játszottak, Csábi József vezetőedző, és az edzői stáb azért is rotált, mert a hétvégi bajnoki mérkőzés is nagyon nagy jelentőséggel bír a Barcika számára. Ennek jegyében pihenőt kapott Heil, aki eddig a maximális játékperccel zárta a tizenhárom bajnoki és egy kupafordulót. Nem utazott el az együttessel a sérült, maródi Szabó B., Morínigo, Gyurkó, illetve Fejes, ugyanakkor a többiekkel együtt mezt húzott Kovács Sz., a klub saját nevelésű utánpótláskorú játékosa. A kezdőcsapatban egyszerre két testvérpár, Szekszárdiék és Csilusék először léptek pályára a Kazincbarcika színeiben, illetve a védőmaszkban (korábban arcsérülést szenvedett) játszó Kotula is bizalmat kapott.

 

A folytatásban

A házigazda igyekezett házigazda módjára magához ragadni a kezdeményezést, náluk volt többet a labda a meccs kezdeti szakaszában, és némely drukker 11-est reklamált a 7. percben, amikor kedvencük, Horváth P. a földre került a KBSC 16-osán belül. Az első vendéghelyzetet a 14. percben lehetett feljegyezni, ekkor Süttő-Kotula összjáték után újra Süttőhöz került a labda, aki kapura lőtt, picit meglepve Megyerit, azonban tisztáztak a hazaiak. Négy perccel később baloldali hazai szöglet volt ,,műsoron", a fejekről lecsorgó labda megtréfálta Benczét, már-már gólt lett a szituációból, azonban a Barcika hálóőre javította a hibáját, és összeszedte a labdát. A 26. percbe fordult az óra, amikor előnybe került a Kozármisleny: egy középről, kiváló helyről elvégzett szabadrúgás után a labda lepattant a látogatókról, majd a balról kapura szánt lövésbe a jobb oldalon Tóth Z. tette bele a lábát, a játékszer pedig a borsodiak kapujában kötött ki, 1-0.

A szünetet követően nem sokkal kapufát ért el a dunántúli alakulat, az 51. percben pedig Bencze mutatott be egy bravúrt. Aztán a mezőnyben zajlott inkább a küzdelem, a KBSC látta, nem ment még el a ,,hajó", lehet egyenlíteni, akár még fordítani is. A mérkőzés 72. és 82. perce közti szakasz maga volt az őrület, ugyanis előbb Pekár egyenlített 11-esből (1-1), majd szinte a középkezdésből visszavezette a vezetést a Kozármisleny, Horváth P. révén (2-1). Három percre rá a vendégek nem tudtak tisztázni az ötös környékén, és Tóth Z. beadását követően Horváth P. lőtt a hálóba, 3-1. A 79. percben Kártik hozta fel a Barcikát (3-2), de az öröm ezúttal sem tartott sokáig, mert a 82. percben Turi visszaállította a kétgólos különbséget (4-2). Innentől pedig már nem volt visszaút, két NB II-es gárda kupacsatáját a mislenyiek nyerték, Csábi József vezetőedző csapata búcsúzott a sorozattól.


HR-Rent Kozármisleny – Kolorcity Kazincbarcika SC 4-2 (1-0)

Kozármisleny, 500 néző. V.: Bana (Kiss B., Rózsa D.)

Kozármisleny: Megyeri – Gajág, Beke, Horváth P., Schuszter (Nagy M., 63.) – Tóth Z. (Kispál, 91.), Füredi, Kozics (Major, 46.), Hegedűs (Bor, 72.) – Turi, Vajda. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

KBSC: Bencze – Szemere (Papp M., 67.), Szekszárdi T., Szekszárdi M., Süttő, Kotula – Székely K. (Ternován, 76.), Csilus Á. (Kurdics, 76.), Csilus T. (Kártik, 55.) – Pekár, Ádám F. (Pinte, 67.). Vezetőedző: Csábi József.

Sárga lap: Turi (24.), Schuszter (61.), Gajág (78.), Beke (87.), Horváth P. (89.), ill. Szemere (20.), Csilus T. (40.), Szekszárdi T. (56.), Süttő (75.), Pinte (95.), Kotula (95.).

Gólszerző: Tóth Z. (26.), Horváth P. (73., 76.), Turi (82.), ill. Pekár (72. – 11-esből), Kártik (79.).

Aczél Zoltán: – A csapatom egész végig elég jól futballozott, az első, és a második félidőben is, nagyon sok helyzetet alakítottunk ki. A 11-esig, szerintem, az ellenfélnek nem volt komolyabb lehetősége. Már 1-0 után lezárhattuk volna a meccset, de csináltunk két butaságot. Ezeket majd ki kell küszöbölnünk. Ilyen arányban is megérdemeltük ezt a továbbjutást.

Csábi József: – Tipikus jó hangulatú kupamérkőzést játszottunk, helyenként parázs jelenetekkel tarkítva, sok és szép gólokkal. Az összeállításból látszik, hogy alaposan belerotáltunk a csapatba, de szerettem volna játéklehetőséget adni azoknak is, akiknek korábban kevesebb jutott. Fordulópont volt az egyenlítésünk utáni gyors mislenyi gól, utána már futottunk az eredmény után, kockáztattunk, kinyíltunk, és így vereséget szenvedtünk. Ebben a sorozatban már nincs javítási lehetőség, teljes erőnkkel a bajnokságra koncentrálunk, hogy minél jobb eredményt érjünk el.

Továbbjutott: HR-Rent Kozármisleny


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!