Labdarúgó vármegyei I. osztály

2023.11.14. 16:45

A záporeső, a gyepszőnyeg és a százmilliós veszteség

Nagy port kavart a napokban játszott vármegyei I. osztályú meccs utáni nyilatkozat.

A képen: egyelőre kérdéses, hogy mikor játszanak ismét labdarúgó mérkőzést a Kubik gyepszőnyegén.

Fotó: MVSC

A 13. forduló keretében játszották az MVSC-Miskolc – Parasznya SE találkozót, amelyen a hazaiak 5–1-es sikert arattak. Jordán András, a zöld-fehérek edzője a lefújást követően ezt mondta a boon.hu-nak:

– Irreális időjárási körülmények között még ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattunk. Ezen a napon viszont sikerült tönkre tennünk a százmilliós pályát, ami köszönhető a műfüves pálya hiányának, amelyre kétszázötven sportoló évek óta vár.

Bezárták a pályát

Megkerestük a trénert, aki ezekkel a szavakkal tekintett vissza a történtekre: 

– Azóta az üzemeltető – valószínűleg az általam megfogalmazott mondatok hatására, bár ezt pontosan nem tudom – lezárta a küzdőteret, amelyet így nem tudunk használni. Most Diósgyőrött bérlünk műfüves pályát, ahol este hét órától, vagy fél nyolctól használunk, ott gyakorolnak a vármegyei elitben szereplő nagyok és az utánpótlás alakulatunk is. Még egy hazai összecsapásunk lesz: november 19-én, vasárnap 13 órától a Sárospataki Torna Club gárdáját látjuk vendégül és erre a kilencven percre a DVTK Edzőközpontjában kerül sor. A tavaszi idény kezdetéig még nagyon sok idő van hátra, így pillanatnyilag talán senki nincs tisztában azzal, hogy a vegetáció helyrehozza-e önmagát. Márciusra még kiheverheti mostani súlyos baját a gyepszőnyeg, erre a kérdésre azonban csak négy, vagy öt hónap múlva kapunk választ.

Az idő sokat segíthet

Felhívtuk Illyés Miklós egykori cselgáncsozót – a 2000-ben Sydney-ben rendezett nyári olimpiai játékok miskolci indulóját – az MVSC elnökét, aki képben volt a Kubikban lévő stadion talajának ügyében.

– Az ifjúsági összecsapást a félidőben beszüntette a játékvezető, majd következett a felnőtt találkozó, amelyről így utólag azt mondhatom, hogy jobb lett volna el sem kezdeni – kezdte a tisztségviselő, majd így folytatta: – Igen ám, de volt ellenőr, aki közölte, hogy a meccset le kell játszani. A pálya állami tulajdonban van, üzemeltetője pedig a Miskolci Sportcentrum Kft. Utóbbi úgy határozott, hogy legközelebb csak akkor lehet rámenni, ha a pázsit megfelelő állapotba kerül. A pálya „leltár” szerinti értéke valóban száz millió forint, ezért nagyon bízunk benne, hogy az idő múlásával helyrejön. Ennek érdekében az üzemeltető, információim szerint, mindent megtesz.

Kirúghatja magát

A vármegyei I. osztályú bajnokságot a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Igazgatósága írja ki, szervezi és bonyolítja le, ezért beszéltünk Sajti Viktor igazgatóval is.

– Igazán nem akarok a bekövetkezett probléma elől kitérni, de ilyen és ehhez hasonló esetben nagyon nehéz dolog okos dolgot mondani. Kezdem az általánosságokkal, ezekkel persze mindenki tisztában van: az MLSZ nem tehet az esőről, miként az igazgatósánuk sem tudja befolyásolni az időjárási tényezőket. A labdarúgás szabadtéri sport és esőben is kell futballozni. Voltak félbeszakadt, vagy el sem kezdődött csaták, miként arra is akadt példa, hogy a játékvezető beszüntette a már elkezdett játékot. Az ügy valamennyi részesével egyetemben abban reménykedünk, hogy a futballmentes holtidényben kirúgja magát a gyepszőnyeg és tavaszra ismét a labdarúgók rendelkezésére áll majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!