Röplabda

2023.10.15. 19:47

Jirásek és Bibók vezér volt (fotók)

Vármegyei férfi röplabda rangadót rendeztek vasárnap délután Miskolcon.

Fotó: Vajda János

A férfi röplabda Extraliga 2023/2024-es szezon alapszakaszának 3. fordulójában vasárnap délután MEAFC-Miskolc – GreenPlan Vegyész RCK meccset rendeztek az Egyetemi körcsarnokban. A házigazdák történelmük első hazai élvonalbeli összecsapásukra készülődtek (hiszen az első két körben idegenben léptek pályára), éppen a vármegyei rivális ellen, amelynél új röpis is feltűnt, a cseh Jan Jirásek, aki kezdett is. A sípszó előtt felvonták a létesítményben a MEAFC-Miskolc előző évi, NB I-es Liga bajnoki címért járó zászlót.

Az első szettben 4-4 után kezdett meglépni az észak-borsodi gárda, és amikor Jirásek két ászt nyitott, 5-10-nél időt kért Bagó László. Szívósan küzdött a MEAFC, Csizmadiáék nem akarták elengedni ellenfelüket, és 15-15-nél be is érték a Barcikát, sőt, vezettek is már (16-15). Ekkor jött három VRCK-egység, 16-18-nál így ismét kellett a pihenő a házigazdának. Bibókék kezdeményeztek, Cziczlavicz ászt nyitott, 18-22-nél kezükben volt a játszma, 21-23-nál mégis időt kellett kérnie Toronyai Miklósnak. Jól jött, a felvonás megnyerését egy miskolci széles ütés jelentette (22-25).

A folytatásban

A második menet elején Fenyvesi szépen érkezett egy feladásra, az egyetemisták kettős blokkot is bemutattak, Jiráseken, nem volt meglepő, hogy 5-2-re vezettek. A VRCK 7-7-nél behozta ellenfelét, majd egymás mellett haladtak a csapatok, mindegyik igyekezve megcsinálni a saját játékát (10-10). 11-11-et követően hullámvölgy jött a házigazdánál, 12-16-hoz érve szükséges volt a megbeszélés. 12-19-nél kellett az ismétlés Bagó edzőtől, mert Szabó P.-ék kezdtek dekoncentráltnak tűnni. Az történt a pályán, amit Bibókék akartak, nyugodtan mosolyoghattak, nagyon biztosan hozták ezt a játszmát (14-25).

A harmadik szettnek úgy ,,ment neki” a hazai alakulat, hogy megpróbálja, hátha lehet még húzni a meccset, és minimum játszmát nyerni az egyébként remek röplabda közegben (5-5). A válogatott kerettag Bibók és Jirásek vitte a hátán a Barcikát, míg a MEAFC-nál mindenki nagyon messze volt az egyéni tíz ponttól. Egy-egy megvillanás akadt Árváék oldalán is, de nem csak emiatt jöttek fel 11-14-re. Már csupán két egységgel ment a VRCK (13-15), de a holtponthoz nem értek el, mert ők tudtak újítani (13-18). Innen pedig már nem volt kérdés, mi történik, a vendégek – elsősorban ütőteljesítményüknek köszönhetően - biztosan győztek a rangadón (17-25). A MEAFC három forduló után három vereséggel áll, míg a Vegyész mérlege: két győzelem, egy vereség. MI

 

MEAFC-Miskolc – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 0:3 (-22, -14, -17)

Miskolc, Egyetemi körcsarnok, 210 néző. V.: Horváth, Takács.

MEAFC-Miskolc: Kopecky 2, Fenyvesi 5, Szabó P. 4, Komlósi 5, Árva 8, Csizmadia 5.Csere: Dudás (liberó), Kapusi 2, Tar, Kozsla 1, Simkó. Vezetőedző: Bagó László.

GreenPlan-VRCK:Gurskiy 3, JIRÁSEK 16, Velychko 5, BIBÓK 14, Péter M. 2, Cziczlavicz 6. Csere: Kiss M. (liberó), Óhidi. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Bagó László: - Az edzőmeccseket is idevéve most játszottunk a legrosszabbul. Tavaly mindig volt, aki kihúzott bennünket a gödörből, most nem akadt ilyen játékosunk, aki vállalkozott, vezér lett volna. Különösebb ellenállás nélkül adtuk oda ezt a mérkőzést a Barcikának, akiknek gratulálok a győzelemhez.

Toronyai Miklós: - Örülünk a győzelemnek, a három pontnak, a mérkőzés elején meg kellett szoknunk az alacsony termet. Egyszer-kétszer kellett intelem a csapatnak, hogy azt a taktikát, ami működik, ne változtassuk meg. Nagyszerűen működött ma fiatal csapatunk, köszönöm a szurkolóinknak, hogy eljöttek, olyan volt, mintha hazai pályán lettünk volna.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!