Labdarúgás

2023.10.21. 13:30

A minden jegy elkelt aligha hoz nézőcsúcsot az új diósgyőri stadionban

A minden jegy elkelt meccs boldog belépő tulajdonosai már melegíthetnek a DVTK – FTC-re.

Boon.hu

Fizikai értelemben csodaszámba menne, ha sikerülne felülírni vasárnap, a nyitómeccs 12 753 fős helyszíni nézettségét

Fotó: Földi Imre

A labdarúgó NB I 2023/24-es évadjában a Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TC bajnoki lesz, lehet az olyan mérkőzés, amelyre minden jegy elkelt. A 11. forduló záró találkozója, a vasárnap 17.45-kor sorra kerülő összecsapás csak ekkor nem lesz az első ,,telt házas” bajnoki, ha az előtte megrendezendő szombati 3, és a vasárnapi 2 meccsen, Kisvárdán, Zalaegerszegen, Újpesten, az MTK pályáján, illetve Debrecenben nem telnek meg a lelátók…

Két órán belül

Mint ismert: a DVTK szurkolói hamar elkapkodták a jegyeket a mostani meccsre. A múlt hét első három napján a bérletesek élhettek elővásárlási jogukkal, ezt követően csütörtökön déltől vásárolhatott bárki szabadon belépőt, ám az internetes jegybeszerzés dinamikus üteme miatt két órán belül elfogyott az összes biléta. Ami azt jelenti, hogy 11 ezer hazai helyt kelt el (azt nem jelenthetjük ki, hogy ennyi diósgyőri drukker lesz jelen a stadionban, mert elméletileg, illetve a hírek szerint, zöld-fehér szimpatizánsok is jegyhez juthattak ezekre a lelátórészekre). A vendégszurkolók létszámáról eddig senki nem közölt pontos információt, honlapunk úgy értesült, hogy az első körben a ferencvárosi drukkerek 800 jegyet kaptak, ezt azonban sikerült feljebb tornázniuk, 1100 darabra.

A jegykontingensből elméletileg ugyan 10 százalék járna a vendég drukkereknek, de nem a stadion teljes befogadóképességét kell figyelembe venni, ami 14 646 fő, hanem azt, hogy a biztonsági szempontokra tekintettel mennyi az értékesíthető helyek száma. Mivel ezen a meccsen a szurkolókat puffer zónákkal, vagyis üres szektorokkal különítik el egymástól, több mint kétezer ülés nem foglalható el. A várható 12 ezer fős létszámot figyelembe véve elméletileg 1200 jegy járna a ferencvárosiaknak, akik ha egy picit kevesebbet is kaptak, nem prédikálhatnak vizet, ugyanis a 23 704 főt befogadni képes otthonukban a vendégszektor jóval kisebb, mint 2370 fős.

Nézőcsúcsot az új diósgyőri stadionban szinte biztosan nem hoz a mostani technikai telt ház, ugyanis a létesítmény avatóján, amikor 2018. május 5-én, a DVTK – Mezőkövesd Zsóry FC (0-1) NB I-es bajnokin 12 753 fő volt jelen, és akkor is minden hely elkelt, kisebb volt a vendégdrukkerek fogadására kialakított lelátórész. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!