Sakk

2023.09.23. 15:34

Fecó az olimpiát választotta

Családi okokra és a jövő évi sakkolimpiára való teljes értékű felkészülésre hivatkozva lemondott MSSZ elnökségi tagságáról Berkes Ferenc

A nemzetközi nagymester távozása szakmai és emberi értelemben is érdemi veszteség az elnökségnek, miközben kevés jobb történhet a magyar sakkválogatottal, mint hogy Fecó – az idei Világkupán élete egyik legjobb teljesítményét nyújtva – teljes motivációval áll a hazai rendezésű világesemény elé, és versenyzői hozzáállásával, több évtizedes versenytapasztalatával, olimpikon múltjával és sakktudásával tartást ad a sakkolimpián részt vevő valamennyi magyar játékosnak – közölte a szövetség. 

Az elmúlt fél évben számos értékes javaslattal járult hozzá az elnökség munkájához, véleményét, meglátásait a továbbiakban is örömmel fogadjuk. Köszönettel tartozunk neki azért is, hogy személyének hitelességével hozzájárult az MSSZ-ben végbe ment változások keresztülviteléhez. 

Berkes Ferenc, mint ismeretes, évekig szakkommentátora volt Lékó + rapid tornáknak, amelyeket a Miskolci Nemzeti Színházban követett és elemzett a nagyközönség számára. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!