Rali

2023.09.14. 14:28

Élre ugrottak a Mitropa Kupában Hadik Andrásék

A Kumrovec Rally elért dobogós helyezés kellett ahhoz, hogy Hadik András átvegye a vezetést a sorozatban.

Hadikék élről várják a szezon hajráját.

Fotó:  ME

Nagyszerű hétvégét futott Horvátországban Hadik András és Kertész Krisztián. A magyar kettős az idei Kumrovec Rallyn a Mitropa Kupa értékelésében az előkelő második helyen zárt. A futam előtt meglévő néhány pontos hátrányból előnyt kovácsolt a miskolci páros, hiszen a Közép-európai bajnokságban két futammal a befejezés előtt átvették a vezetést. A hajrában ezt a pozíciót kellene megtartani, hogy újabb sikeres nemzetközi eredményről lehessen beszámolni a magyar ralisport kapcsán.

Hadik András

Elhelyezték magukat

- A verseny előtt is nagyjából tudtuk, hogy hol van a helyünk. Tisztában voltunk az erőviszonyokkal, nem akartuk túlfeszíteni, esetleg felesleges kockázatot vállalni - értékelte a horvátországi hétvégét Hadik András. - Összességében úgy is történt minden, ahogy vártuk. Lehetett volna ettől valamivel gyorsabban ralizni, de a lényegi kérdések szempontjából akkor sem történt volna változás. Ezeken a keskeny, veszélyes pályákon nincs meg a szükséges tapadás. A kanyarok jelentős része bukkanó után jön, úgyhogy beosztottunk az erőforrásainkat. Örülök, hogy hoztuk, ami tőlünk várható, ezzel pedig a bajnokság értékelésében az élre ugrottunk. Természetesen jó lenne megtartani ezt a helyezést.

Száraz körülmények

A Kumrovec Rallyn három évvel ezelőtt már indult Hadik András és Kertész Krisztián. Horvátországban akkor esős körülmények között zajlott a verseny, most viszont végig száraz időben nyomták a gázpedált. A miskolci párosnak a kiszámítható körülmények kedveztek, így magabiztosan tartották meg a dobogós helyezésüket.

Ennek valóban örültünk, mert korábban a csapadék nagyon megnehezítette a dolgunkat - utalt a 2020-as futamra Hadik András. - Az is fontos volt, hogy részt vehettünk a futam előtti shakedown-on, ahol igyekeztünk a szakaszokhoz beállítani az autót. Igaz, némi változtatásra szükség volt menet közben is. Ahogy viszont megtaláltuk a jó beállítást, műszaki szempontból minden tökéletesen működött. A második helyezés abszolút reális volt, jó érzés, hogy ismét egy sikeres hétvégét tudhatunk a hátunk mögött.

Irány Szlovénia

Hadik András és Kertész Krisztián ennek köszönhetően szépen gyarapította a pontok számát, az éves összetettben egy helyet előre lépve az élre ugrottak. A különbségek azonban kicsik, ezért a jó szereplésre a következő futamon is szüksége lesz a csapatnak. Jövő hét végén Szlovéniában, a Rally Nova Goricán vesznek részt Hadikék, a Mitropa Kupa újabb viadalán.

A Kumrovec Rally (Mitropa Kupa) végeredménye

Dinkel Dominik, Winklhofer Pirmin (németek, Ford Fiesta Rally2) 1:09:08,2
Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5 MKII) +1:20,1
Skulj Mark, Sumer Pia (szlovénok, Opel Corsa Rally4) +2:24,2
Garner Herman sen, Thannhauser Karin (németek, Mitsubishi Lancer EVO X R4) +6:41,9
László Zoltán, Balázs Zsolt (Skoda Fabia Rally2) +6:42,4
Glasencnik Mitja, Pistotnik Matej (szlovénok, Peugeot 208 Rally4) +7:11,2

A Mitropa Cup állása hat futam után

1. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5 MKII)  240
2. Skulj Mark, Sumer Pia (szlovénok, Opel Corsa Rally4) 220
3. Garner Herman sen, Thannhauser Karin (németek, Mitsubishi Lancer EVO X R4) 211
4. Roncel Simon, Kavcic David (szlovénok, Peugeot 208 Rally4) 188
5. Klausz Kristóf, Papp Tamás (Skoda Fabia Rally2 evo) 186 pont
6. Dinkel Dominik, Winklhofer Pirmin (németek, Ford Fiesta Rally2) 176

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!