Vízilabda

2023.09.04. 12:00

BL-résztvevőket is oktattak a tornán

Szeptember 1-3. között a PannErgy-MVLC élvonalbeli férfi vízilabda csapata Nagyváradon szerepelt az Andrei Draghici nemzetközi vízilabda emléktornán. A házigazdák ezen eseménnyel emlékeztek korábban fiatalon elhunyt pólósukra. A vendéglátó CSM Oradea, valamint a szintén román élvonalbeli és ugyancsak Bajnokok Ligája induló Dinamo Bukarest mellett a szerb első osztályú Vojvodina alakulata ugrott még medencébe. Az első napon, pénteken az MVLC 12-8-ra győzte le a Dinamót, aztán szombaton a nagyváradiak voltak a riválisok, akiket 15-10-re vert a miskolci együttes. Vasárnap a Vojvodina ellen 20-10-es siker következett, a szerbeknél játszottak U18-as világbajnokok is. Vidumanszky László vezetőedző gárdája ezzel elhozta a győztesnek járó serleget, a második a Nagyvárad, a harmadik a Vojvodina, a negyedik pedig a Dinamo lett. A tényekhez tartozik, hogy a PannErgy keretéből három játékos nem tudott részt venni a tornán: Szalai Gábor családi okok miatt, Smitula Gergő sérülése még nem gyógyult meg teljesen és Sipos Bendegúz sem állt rendelkezésre. Helyettük a fiatalok álltak sorba, úgy mint Hok Benedek és Karsai Kristóf.

Egymásért küzdő játékosok

– A bajnokságra való felkészülés második fokának is tekinthető volt ez a torna – kezdte Bachner András sportigazgató. – A csapat egy nagyon összeszedett, jól összerakott, fegyelmezett játékkal győzte le mindhárom ellenfelét. A kupát a torna nevét viselő játékos édesapja adta át csapatkapitányunknak, Hegedűs Bencének. A nagyváradi vízilabdát szerető közönség felállva, tapssal értékelte a játékunkat, a nyújtott teljesítményt. A csapat kedden folytatja a felkészülését, három napig a szentesiekkel gyakorolunk majd együtt. Úgy gondolom, a csapat teljes mértékben fizikálisan fel van készülve a bajnoki rajtra, nyilván a tornán és a Magyar Kupában mutatott játék még sok elemzést kíván, ahol próbáljuk kijavítani azokat a hibákat, illetve hiányosságokat, melyek még sok gyakorlásra várnak. Nagyon büszke vagyok a csapata, ezennel is gratulálok Vidumanszky Lászlónak, Uliganyec Szergejnek, Popovics Miklósnak, akik teljes mértékben elvégezték munkájukat, ahhoz hogy ez az új csapat, ilyen rövid idő alatt nagyjából már össze tudott állni. Ami a legbiztatóbb, hogy régen nem láttam egy ilyen egymásért küzdő és nem egymás hibáját keresve végig az utolsó pillanatig koncentráló miskolci csapatot. Nem szeretném ezt a sikert túldimenzionálni, le kell vonni a következtetéseket, a jó dolgokat el kell menteni, a hibákat ki kell javítani, megpróbálni kisebb százalékra csökkenteni.

MVLC hírek a boon.hu oldalán itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!