Labdarúgás

2023.08.05. 17:31

Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK 2-4 – ÉLŐ helyszíni tudósítás (fotókkal frissítve)

A labdarúgó NB I 2. fordulójában, 17.45-től Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK mérkőzést rendeznek.

Vármegyei NB I-es rangadón lépett pályára a Mezőkövesd Zsóry FC és a Diósgyőri VTK

Fotó: MW

A labdarúgó NB I 2. fordulójában, 17.45-től Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK mérkőzést rendeznek.

Vége a mérkőzésnek, a DVTK nyert 4-2-re.

----

88. perc: Edomwonyi lövése után is becsúszott a kapuba a labda, 2-4.

----

79. perc: Kállai K. felvágta Obounetet, amiért sárga lapot kapott, mivel ez volt neki a második ilyenje, a piros is előkerült, 10 főre fogyatkozott a Kövesd.

----

77. perc: Drazic lapos, a bal alsó sarokra tartó lövése lassult le a vízben, de a laszti végül csak becsorgott a kapuba, 2-3. 

----

68. perc: Újra két góllal vezet a DVTK, Pozeg Vancas balról érkező beadását Lukács D. perdítette az ötösről a kapuba, 1-3.

----

48. perc: Szépített a Kövesd, Drazic lőtt a kapu jobb alsó sarkába, 1-2.

----

19.35-kor elkezdődött a második félidő.

----

A mérkőzés 19.35-kor folytatódik.

----

Újabb 15 perc várakozás következik, az eső már elállt, de a víz nehezen szivárog le a pályáról, a gyep még alkalmatlan a játékra, a játékvezetők szerint (is).

----

Leghamarabb 15 perc múlva folytatódhat a mérkőzés, a játékvezetők ekkor nézik meg, hogy a pálya alkalmas-e a játékra. Most több centi magasan áll víz a játéktéren.

---

Késik a második félidő kezdése, az özönvízszerű eső miatt! Az erős szél a fedett lelátórész alá menekült szurkolók egy részét is megkínálta esővízzel. 

Mezőkövesd - DVTK viharszünet. Fotó: Ádám János

----

Vége az első félidőnek, 0-2 az állás, az utolsó tíz percben sűrű eső közepette voltak kénytelenek játszani a csapatok.

----

35. perc: Pozeg Vancas a bal oldalon kapta meg a labdát, majd a 16-os vonalán elkezdett araszolni középre, és végül a bal alsó sarokba bombázott, 0-2.

----

4. perc: Pozeg Vancas balról érkező szögleténél, a középen tömörülők közül Bárdos fejelte az ötösről a kapu jobb oldalába a labdát, 0-1.  

----

A vendégszektor megtelt, közel 700 piros-fehér drukker énekelte a kezdés előtt nem sokkal a DVTK indulót.

----

A meccs kérdése volt az is, hogy összejön-e a telt ház, fél órával a kezdés előtt, ehhez még pár száz eladott jegy hiányzott. 

----

A két csapat közül a kövesdieknél a kezdőben fiatalként ezúttal is ott volt Illés Bálint, a DVTK-ban most sem kapott kezdőként bizalmat 2003-ban, vagy ezt követően született fiatal, viszont az ebbe a korosztályba tartozó Jurek és Csatári a kispadon bevétésre várt. 

----

A Diósgyőri VTK kezdője két helyen módosult a múlt szombati, a Puskás AFC ellen hazai pályán 1-0-ra elvesztett meccshez képest. Obounet a kispadra került, Kampetsis keretben sem volt, mert megsérült, helyettük Pozeg Vancas és Edomwonyi kapott lehetőséget Kuznyecov Szergej vezetőedzőtől. Diósgyőri oldalon Jurina és Bényei sem volt bevehető sérülés miatt. 

----

A Mezőkövesd Zsóry FC kezdőcsapata egy helyen változott, a hétfői, a Debreceni VSC elleni, idegenben 3-1-re elvesztett bajnokihoz képest: David Babunski maradt ki, és Cseke kapott bizalmat Kuttor Attila vezetőedzőtől. A sárga-kékeknél nem taktikai okok miatt változtatott a szakvezető, ugyanis az észak-macedón válogatott támadó a pénteki edzésen sérülést szenvedett. Így ő lett a tizedik hazai játékos, aki a lelátóra kényszerült, a szintén sérült Molnár G., Ugrai, Karnitski, Kállai Z., Lehoczky és Cseri, valamint az egyéb okok miatt a keretből kimaradt Tordai, Rédling és Babati mellett.
Ezzel összefüggésben nagyon vékony lett a kövesdiek kispadja, a nyolc csere között csak két olyan labdarúgó volt, akit szükség esetén támadóként pályára lehetett küldeni.

----

Fülledt, párás az idő Mezőkövesden, a városi stadionban, 30 Celsius fok feletti hőmérséklettel, de az időjárás előrejelzés alapján van esély arra, hogy a meccs idején ideérjen az eső.

----

Labdarúgás: jegyzőkönyv
Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK 2-4 (0-2)
Mezőkövesd, 3915 néző. V.: Vad II. (Tóth II. V., Horváth R.).
Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli (6) – Kállai K. (6-2=4), Lukic (6), Pillár (4), Filip (5) – Vajda S. (5), Brtan (5), Cseke (6) – Prudnikov (4), Drazic (7), Illés B. (5). Vezetőedző: Kuttor Attila. 
Diósgyőri VTK: Sentic (7) – Farkas D. (6), Szatmári (6), Bárdos (6), Stephen (6) – Holdampf (6), Vallejo (5) – Lukács D. (7), Pozeg Vancas (8), Klimovich (6) – Edomwonyi (6). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
Csere: Pillár helyett Beriashvili (6) a 46., Filip helyett Zahary (6) a 46., Prudnikov helyett Nahirnij (5) a 46., Klimovich helyett Obounet (-) a 69., Pozeg Vancas helyett Acolatse (-) a 69., Illés B. helyett Hudák (-) a 69., Obounet helyett Chorbadzhiyski (-) a 83., Vajda S. helyett Kojnok (-) a 89., Lukács D. helyett Gera (-) a 91. percben. 
Sárga lap: Vajda S. a 42., Pillár a 45+2., Kállai K. a 49., Beriashvili az 59., Hudák a 84., Lukic a 93., Vallejo a 93., Kojnok a 96. percben.
Kiállítva: Kállai K. a 79. percben.
Gólszerző: Bárdos (0-1) a 4., Pozeg Vancas (0-2) a 35., Drazic (1-2) a 48., Lukács D. (1-3) a 68., Drazic (2-3) a 77., Edomwonyi (2-4) a 88. percben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!