Labdarúgás

2023.08.06. 11:24

A DVTK került a vármegyei focitrónra - videóval!

A Diósgyőr ünnepelhetett a rekord nézőszámot hozó meccs végén.

Volt mit ünnepelni, diósgyőri részről

Fotó: Dömötör Csaba

Négy gólt szerzett idegenben, és ennek köszönhetően három pontot kasszírozott a DVTK labdarúgócsapata, a Mezőkövesd Zsóry FC vendégeként, szombaton, a labdarúgó NB I-ben. A piros-fehérek 4-2-es sikerét – a kövesdi klub tájékoztatása szerint – 3915 néző látta a helyszínen, ami a két csapat egymás elleni történetében csúcs, ugyanis eddig a 2017. február 18-án megrendezett Mezőkövesd – Diósgyőr (3-0) meccs nézettsége volt a legmagasabb, 3825 fővel.

Ez alkalommal is tele volt a vendégszektor, az ide jegyet vásárolt 667 piros-fehér drukkeren kívül több százan voltak jelen a stadion további lelátórészein.

A meccs után a diósgyőri drukkerek és a csapat tagjai nagy ünneplést tartottak, nem ok nélkül, ugyanis a két klub rivalizálásában előnyre tettek szert, az eddigi 50 százalékos mérleg után, most már ők állnak jobban: 7 DVTK győzelem, 5 döntetlen, 6 MZSFC siker a mérleg (érdekesség, hogy a gólkülönbségben a kövesdiek még eggyel jobban állnak).

A DVTK-nak ez volt a második legnagyobb különbségű győzelme a sárga-kékek ellen, ettől nagyobb sikert csak 2013. október 5-én arattak, amikor a két csapat egymás elleni első meccsén 5-0-ra gázolták el a Kövesdet.

A DVTK idegenben legutóbb az idén január 29-én szerzett legalább négy gólt, az NB II-ben a Soroksár SC-t kalapálták el 5-0-ra. 

Az NB I-ben pedig négy gólt legutóbb 2020. február 29-én termelt vendégként a piros-fehér gárda, akkor a Budapest Honvéd együttesét rendezték le, 4-0-ra, a Hidegkúti stadionban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!