Mezőkövesd Zsóry FC vs. Diósgyőri VTK

2023.08.05. 20:53

Az özönvíz után jött a góleső (fotókkal)

A vendégcsapat nyerte a vármegyei NB I-es foci csúcsot, a Kövesd maradt a nullán.

Mezőkövesd Zsóry FC vs. Diósgyőri VTK

Fotó: Ádám János

A labdarúgó NB I 2. fordulójában, 17.45-től Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK mérkőzést rendeztek. 

Fülledt, párás volt az idő Mezőkövesden, a városi stadionban, 30 Celsius fok feletti hőmérséklet közepette készülődtek a csapatok a meccs első sípszavára.

A kezdőkről

A Mezőkövesd Zsóry FC kezdőcsapata egy helyen változott, a hétfői, a Debreceni VSC elleni, idegenben 3-1-re elvesztett bajnokihoz képest: David Babunski maradt ki, és Cseke kapott bizalmat Kuttor Attila vezetőedzőtől. A sárga-kékeknél nem taktikai okok miatt változtatott a szakvezető, ugyanis az észak-macedón válogatott támadó a pénteki edzésen sérülést szenvedett. Így ő lett a tizedik hazai játékos, aki a lelátóra kényszerült, a szintén sérült Molnár G., Ugrai, Karnitski, Kállai Z., Lehoczky és Cseri, valamint az egyéb okok miatt a keretből kimaradt Tordai, Rédling és Babati mellett. Ezzel összefüggésben nagyon vékony lett a kövesdiek kispadja, a nyolc csere között csak két olyan labdarúgó volt, akit szükség esetén támadóként pályára lehetett küldeni.

A Diósgyőri VTK kezdője két helyen módosult a múlt szombati, a Puskás AFC ellen hazai pályán 1-0-ra elvesztett meccshez képest. Obounet a kispadra került, Kampetsis keretben sem volt, mert megsérült, helyettük Pozeg Vancas és Edomwonyi kapott lehetőséget Kuznyecov Szergej vezetőedzőtől. Diósgyőri oldalon Jurina és Bényei sem volt bevehető sérülés miatt.

A két csapat közül a kövesdieknél a kezdőben fiatalként ezúttal is ott volt Illés Bálint, a DVTK-ban most sem kapott kezdőként bizalmat 2003-ban, vagy ezt követően született fiatal, viszont az ebbe a korosztályba tartozó Jurek és Csatári a kispadon bevétésre várt.

Vendég találatok

A DVTK bátran kezdett, már a meccs elején igyekezett igazolni, hogy fontos nekik a három pont megszerzése. A piros-fehérek korán vezetést is szereztek, egy szöglet után Bárdos volt eredményes. A hamar született gól megadta a meccs alaphangját, a vendégek nyugodtan futballozhattak, ám a hátrányba került kövesdiek sem tűntek idegesnek, kapkodónak. A 16. percben Lukács D. éles szögből leadott lövését fogta a hazai kapus, a 20. percben a túloldalon Bárdos kis híján kiegyenlítette góljainak számát, és az eredményt, amikor egy szélről érkező beadásánál fejjel igyekezett menteni Drazic elől, és saját kapuja felső lécére stukkolta a lasztit. A Kövesd nem tudott dominálni, labdabirtoklásban a Diósgyőr valamivel előrébb járt. A 32. percben Klimovich a kapu torkában próbált betalálni, de nem járt sikerrel, ápolni kellett, ám rövid szünet visszatért, és egy jó passzt adott Pozeg Vancasnak, aki egy remek egyéni megmozdulást követően a kapuba talált. A második diósgyőri gól után odafentről megérkezett az égi áldás, sűrű eső közepette fejeződött be az első félidő. A hőmérséklet kezdett csökkenni, de az sem hatott üdítően az MZSFC-re, a sárga-kékek pontatlan középpályás játéka nem hordozta magában a feltámadás reményét.

Góleső

A szünetben rákapcsolt az eső, az özönvízszerű csapadékkal szél is érkezett, ami a fedett lelátórész alá menekült szurkolók egy részét is megkínálta esővel. A játékvezető kétszer 15 perces várakozást is ráhúzott a rendes, negyedórás szünetre, mert bár az eső elállt, a pálya tele volt tócsákkal. Végül 50 perces várakozás után folytatódott a meccs második része. Irreális volt a talaj sok-sok négyzetméteren, a játékosok a gyepen tocsogtak a vízben, a kispadok pedig használhatatlanok voltak, a cserejátékosok felköltöztek a lelátóra. A második félidőre hármat is cserélt Kuttor Attila, Kállai K. kivételével az egész védelmet újra húzta, hiszen Zahary, Beriashvili és Nahirnij is a hátsó alakzatba érkezett, Lukic pedig támadó feladatot kapott. A második menet startja után nem sokkal, szépített a Kövesd, Drazic révén, és ezt követően merőben mást láttunk a hazaiaktól, mint az első félidőben. Az MZSFC nyomás alatt tartotta a DVTK-t, Sentic kapusnak akadt dolga, bőven. De jól védett hálóőr, és amikor a Diósgyőr kettős cserére készülődött, hogy több levegőhöz jusson, egy labdaszerzést követő remek támadás végén Pozeg Vancas újra nagyot alakított, Lukács D.-nek adott gólpasszával két találat lett ismét DVTK fórja. A Kövesd azonban nem adta fel, Drazic szépített, ám mielőtt visszajöhetett volna újra a meccsbe a hazai gárda, Kállai K. elkövette második sárga lapot érő faultját, ami után a piros is előkerült, a kék mezesek 10 emberrel fejezték be a meccset. A DVTK pedig a hajrában még egy gólt szerzett, amivel eldöntötte a meccset.

A vendégek megérdemelt győzelmet arattak, elsősorban az első félidőben mutatott játékuknak köszönhetően. A Kövesd pedig azért kapott ki, mert egy félidő előnyt adott a Diósgyőrnek, a második játékrészben pedig feltámadás közeli állapotban kétszer is gyomrost kapott.

 

Labdarúgás: jegyzőkönyv

Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK 2-4 (0-2)

Mezőkövesd, 3915 néző. V.: Vad II. (Tóth II. V., Horváth R.).

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli (6) – Kállai K. (6-2=4), Lukic (6), Pillár (4), Filip (5) – Vajda S. (5), Brtan (5), Cseke (6) – Prudnikov (4), Drazic (7), Illés B. (5). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Diósgyőri VTK: Sentic (7) – Farkas D. (6), Szatmári (6), Bárdos (6), Stephen (6) – Holdampf (6), Vallejo (5) – Lukács D. (7), Pozeg Vancas (8), Klimovich (6) – Edomwonyi (6). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Csere: Pillár helyett Beriashvili (6) a 46., Filip helyett Zahary (6) a 46., Prudnikov helyett Nahirnij (5) a 46., Klimovich helyett Obounet (-) a 69., Pozeg Vancas helyett Acolatse (-) a 69., Illés B. helyett Hudák (-) a 69., Obounet helyett Chorbadzhiyski (-) a 83., Vajda S. helyett Kojnok (-) a 89., Lukács D. helyett Gera (-) a 91. percben.

Sárga lap: Vajda S. a 42., Pillár a 45+2., Kállai K. a 49., Beriashvili az 59., Hudák a 84., Lukic a 93., Vallejo a 93., Kojnok a 96. percben.

Kiállítva: Kállai K. a 79. percben.

Gólszerző: Bárdos (0-1) a 4., Pozeg Vancas (0-2) a 35., Drazic (1-2) a 48., Lukács D. (1-3) a 68., Drazic (2-3) a 77., Edomwonyi (2-4) a 88. percben.

 

Percek, események

4. perc: Pozeg Vancas balról érkező szögleténél a középen tömörülők közül Bárdos fejelte az ötösről a kapu jobb oldalába a labdát, 0-1.

35. perc: Pozeg Vancas a bal oldalon kapta meg a labdát, majd a 16-os vonalán elkezdett araszolni középre, és végül a bal alsó sarokba bombázott, 0-2.

48. perc: Lukic fejese után Drazichoz került a labda, aki 16 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 1-2.

68. perc: Pozeg Vancas balról érkező beadását Lukács D. két védő között perdítette az ötösről a kapu jobb oldalába, 1-3.

77. perc: Berisahvili előre ívelése Drazichoz szállt, a 16-oson belülre, csatár 7 méterről eleresztett, a bal alsó sarokra tartó lövése lelassult a vízben, de a laszti végül csak becsorgott a kapuba, 2-3. 

79. perc: Kállai K. felvágta Obounetet, amiért sárga lapot kapott, mivel ez volt neki a második ilyenje, a piros is előkerült, 10 főre fogyatkozott a Kövesd.

88. perc: A hazai 16-oson belülre ívelt labda Chorbadzhiyski fejét találta meg, aki Edomwonyi elé tálalt, a csatár 8 méterről kapura küldött lövésébe Piscitelli ugyan beleért, de a labda bevánszorgott a kapu jobb oldalába, 2-4.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában