Helyi sport

2023.06.27. 12:09

DVTK sajttáj kvintesszencia: 16+1 pontban

Sajtótájékoztatót tartott kedden délelőtt a DVTK NB I-es labdarúgócsapata.

Kuznyecov Szergejjel szerződést hosszabbított a DVTK

Fotó: Bujdos Tibor

Sajtótájékoztatót tartott kedden délelőtt a DVTK NB I-es labdarúgócsapata. Összegyűjtöttük azokat a legfontosabb információkat, amelyek itt elhangzottak, szám szerint 16-ot, illetve egy olyan információt is közzé teszünk, +1-ként, amiről utóbb szereztünk tudomást.

1. Bajusz Endre a jövőben nem szakmai vezetőként, hanem sportigazgatóként dolgozik, miután sikeres sportvezetői vizsgát tett.

2. A DVTK 24-26 fős keretet szeretne a 2023/24-es évadra.

3. Még 2-3 új játékos érkezhet a DVTK-hoz, lehetnek még további távozók.

4. Akikkel jelenleg tárgyalásban vannak, azok között van spanyol játékos is.

5. Senkó Zsombor azért távozott, mert szeretett volna több játéklehetőséget kapni, emiatt történt szerződésbontás vele, közös megegyezéssel.

6. Vajda Botondnak, – a tiszakécskei kölcsönjátéka után – a Debreceni VSC kifizette a szerződésben foglalt kivásárlási árát, és hiába ültek le a menedzserével, a játékossal tárgyalni, azon az állásponton voltak, hogy szeretné máshol kipróbálni magát.

7. Koman Vladimir jelenleg csapatot keres magának, és ha ebben sikerrel jár, akkor szerződést bontanak vele. 

8. Viczián Ádám iránt 4-5 NB II-es csapat is érdeklődik, lehet, hogy távozik. 

9. Papp Marcell sorsa –, aki a Dorogi FC-től, kölcsönjátéka után érkezett vissza, – a szerdai edzőmeccs után, az ausztriai edzőtábor előtt dől el.

10. Szőke Adrián, az FC Backa Topola utáni kölcsönszerződésének lejárta után, július 1-jével tér vissza, utána lehet többet tudni a jövőjéről.

11. Jurek Gábor sérüléséből felépülőben van, remélhetőleg a bajnokság kezdete után rendbe jön, jelenleg futóedzéseket végez. 

12. Szeretnének még fiatalt az első csapathoz, Jurek és Bényei mellé, tárgyalnak is ilyennel, továbbá a saját utánpótlásból, illetve az NB II-es Kazincbarcikával kötött kooperációs szerződésből is érkezhet ilyen labdarúgó (2003-as, 2004-es születésű).

13. A két nigériai próbajátékos közül a támadó Eze Vincent Okeuhie kisebb sérülést szenvedett, és emiatt kevés az esély arra, hogy a DVTK-val tartana az edzőtáborba, hogy leigazolnák, míg a védő, Godfrey Bitok Stephen sorsáról a szerdai edzőmeccs után kell döntést hozni, mert neki Ciprusról van ajánlata, és megy, ha itt nincs rá szükség.

14. Egy kivételével mindenkit megtartottak, akit akartak, Cseke Benjámint szerették volna, ha marad, de nem tudták kivásárolni a Mezőkövesd Zsóry FC-től.

15. Nem külföldi játékosok igazolása volt a cél, hanem jó játékosokat akartak szerződtetni, és jó magyarokat nehezebb szerezni. 

16. A támadó stílust igyekszik megtartani a DVTK, de a mérkőzések alakulása, az ellenfelek kiléte is befolyásolhatja mindezt.

+1. Kuznyecov Szergejjel szerződést hosszabbított a klub – ez elhangzott a sajtótájékoztatón –, azt viszont csak ezt követően tudtuk meg, hogy a napokban aláírt plusszal, 2026. június 30-ig köti érvényes szerződés a DVTK-hoz a vezetőedzőt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!