Jégkorong

2023.05.01. 09:03

Magyar-finn-Egri: három jó barát

A következő szezonban is folytatódik a DVTK Jegesmedvék és az IFK Helsinki együttműködése

A DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia tavaly márciusban együttműködési megállapodást írt alá a finn jégkorong egyik legtradicionálisabb klubjával, az IFK Helsinkivel és a Hockey Base nevű finn fejlesztő központtal. 
– A megállapodás lehetővé tette akadémiánk edzőinek és játékosaink, hogy Finnországban több turnusban részt vegyenek egy hét intenzív képzésen, illetve a finn edzők és játékosok is többször ellátogattak már a Miskolci Jégcsarnokba, legutóbb a DHJ II. DVTK Ice Hockey Cup keretein belül – tudatta a klub honlapja. 
A torna során Miskolcra látogatott Arttu Luttien, a Hockey Base szakmai igazgatója és az IFK Helsinki U15-ös csapatának vezetőedzője, aki Egri Istvánnal együtt aláírta a szerződés meghosszabbítását, így az együttműködés folytatódik a következő szezonban is. Májusban ismét akadémiánk edzőin és játékosain a sor, hogy Helsinkibe utazzanak, ahol egy hétig jégen és szárazon is fejleszthetik magukat.

Nagy jelentőségű

– Az IFK Helsinkivel és a Hockey Base fejlesztő központtal kötött megállapodás komoly jelentőséggel bír Akadémiánk életében, ezért nagyon örülök, hogy meg tudtuk hosszabbítani ezt az együttműködést. Remek lehetőséget biztosít mind az edzőknek, mind a játékosoknak a finnországi képzésre, finnországi edzőtáborozásra, egyéni fejlesztésre, nyári felkészülésre, szezon alatti workshopokra, találkozókra. Reméljük, hogy a jövőben az együttműködés segítségével minél több edző és játékos lehetőséget kap majd a programokon való részvételre és profitálhat a megszerzett tudásból –  mondta Egri István, a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia ügyvezetője.

A képen Egri István és Arttu Luttien
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!