Helyi sport

2023.05.13. 10:30

Kilencvenkilenc százalék, hogy Kuznyecov marad

Kuznyecov Szergej a következő évadban biztosan nem lesz a Puskás AFC vezetőedzője, és szinte biztos, hogy marad a DVTK-nál

Fotó: Bujdos Tibor

A labdarúgó NB II 37. fordulójában vasárnap 17 órától Diósgyőri VTK – ETO FC Győr mérkőzést rendeznek. 
– A bajnokság még nem ért véget, egész héten teljes erővel készültünk a vasárnapi ETO FC Győr elleni mérkőzésre, mert szép játékkal és győzelemmel szeretnénk meghálálni szurkolóinknak az egész éves biztatást – jelentette ki Kuznyecov Szergej, a DVTK vezetőedzője, majd így folytatta: – Ellenfelünk nem a legjobb időszakát éli, de minden bizonnyal őket is feltüzeli majd a telt házas DVTK stadion. Egy komoly csapattal találkozunk, akik mindent el fognak követni, hogy elrontsák az ünnepünket, ezért nem dőlhetünk hátra.

Kuznyecov és a licenc
Egy hónappal azelőtt az volt az egyik fő téma a diósgyőri szakvezetővel kapcsolatban, hogy marad-e a DVTK-nál, vagy a jobb anyagi kondíciók között működő Puskás AFC csapatához távozik. Pénteken kiderült, hogy oda biztosan nem, mert a felcsúti gárdánál bejelentették, hogy az eddigi szakvezető, Hornyák Zsolt még egy évet marad a klubnál. Ezen fejleménnyel összefüggésben 99 százalék, hogy Kuznyecov Szergej marad a DVTK-nál, már csak azért is, mert tavaly nyáron három éves szerződést írt alá a piros-fehérekhez. 
A diósgyőri szakvezető esetleges váltása ellen az is szólt volna, szól az is, hogy Kuznyecov Szergejnek nincs pro-licences edzői végzettsége, ennek hiányában pedig csak olyan élvonalbeli gárdánál láthatja el a vezetőedzői teendőket, amelynek a feljutásában közreműködött. Ez alapján csak a DVTK-nál lehet szakvezető. 
Van viszont egy másik lehetőség, mondhatni kiskapu, amivel egy másik NB I-es csapat kispadjára is le lehetne ülni. Ugyanis az, aki felvételt nyert a pro-licences edzői képzésre, függetlenül attól, hogy még nem végzett, dolgozhat élvonalbeli gárda szakvezetőjeként.
Kuznyecov Szergej ilyen. Mint azt a DVTK vezetőedzőjétől megtudtuk: felvételt nyert az Ukrajnában indított legutóbbi pro-licences edzőképzésére, ám az ott kitört háborús konfliktus miatt nem tudott csak néhány előadáson tudott részt venni, és részben a magyar-ukrán határ nehéz átjárhatósága miatt, abba maradt a tanfolyamon való részvétele. A diósgyőri szakvezető érdeklődésünkre elmondta, hogy a végzettséget természetesen szeretné megszerezni, és valószínűleg Magyarországon lesz erre lehetősége.
A Magyar Labdarúgó-szövetségtől kapott információ szerint, a jelenleg zajló, befejezés előtt álló pro-licences edzőképzés után ősszel indulhat új évfolyam, és nagy esély van arra, hogy ehhez csatlakozhat majd Kuznyecov Szergej, akit átvesznek az ukrajnai képzésből, vagyis mentesül a másodszori jelentkezési, felvételi eljárás alól. 

Várható kezdő
A DVTK a vasárnapi meccsen nem számíthat a műtéten átesett Eppelre, a sérülést szenvedett fiatal kapusra, Bánhegyire (aki még nem védett NB II-es meccsen). A diósgyőri együttes szakvezetőjének elmondása szerint a labdarúgók közül néhányan apróbb sérüléssel bajlódnak, de ennek ellenére a vasárnapi bajnokin pályára léphetnek.
A DVTK várható kezdőcsapata: Danilovic (Senkó) – Farkas D., Szatmári, Bárdos, Medgyes – Bényei, Holdampf, Cseke – Lőrinczy, Lukács D., Obounet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában