Öttusa

2023.05.13. 11:39

A top10-ben zárt Guzi

Hetedik helyen végzett a bulgáriai világkupa versenyen a miskolci klub öttusázója.

Guzi Blanka a 7. helyen végzett a szófiai öttusa világkupa versenyen

Fotó: Árvai Károly

A Szófiában zajló öttusa világkupa verseny női döntőjét szombaton délelőtt rendezték meg. A 18 fős mezőnyben két magyar indult, Guzi Blanka a miskolci Swimming PC sportolója, valamint a fiatal Bauer Blanka.
A finálé résztvevői magukkal vitték a szerdai körvívásban elért eredményeiket, Bauer a 12 nyert asszóját, Guzi pedig a 15-öt, és ezzel összefüggésben a mezőny végéről kezdhették a szombati versenynapot, Bauer a 17.-ről Guzi a 15.-ről.
A lovaglásban a miskolci klub sportolója hibátlanul teljesített, a leggyorsabban ment végig a pályán, és a maximális pontszámot gyűjtötte be, ötödmagával. Bauer viszont nem tudott végig menni, és ezzel elszállt az esélye jó eredmény elérésére. A bónuszvívásban Guzi nem szerzett pontot, úszásban viszont a 6. legjobb eredményt érte el, és ezzel a zárás, a kombinációs szám előtt a 11. volt. Guzi Blanka a futás-lövészet rajtjánál 23 másodpercre volt a dobogó harmadik fokától, de mivel a kettős tusában csak a 6. legjobb időt repesztette, így az összetettben négy helyet lépett előre, és így 7. helyen érkezett célba, míg Bauer a 17. helyen zárt.
Mint ismert: két hete a budapesti világkupa versenyt megnyerte a Swimming PC sportolója, aki ezzel a két eredményével bejutott a május végén kezdődő ankarai világkupa döntőjébe, és nem mellékesen az idén elért eredményeinek köszönhetően ott lesz a június 25-én a lengyelországi Krakkóban sorra kerülő Európa-bajnokságon, és az augusztus 21-én az angliai Bathban kezdődő világbajnokságon is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!