Röplabda

2023.04.14. 20:44

Nem az áhított éremért játszhat a Vegyész

A barcikai férfi röplabdacsapat elbukta az elődöntőt, a bronzéremért folytathatja a bajnokságot.

A fehérvári csapat (szemben) elütötte a döntőtől a Barcikát

Fotó: Nagy Norbert

A férfi röplabda Extraliga rájátszásában, a három nyert meccsig tartó elődöntő negyedik mérkőzésén, pénteken este a MÁV Előre-Foxconn csapatának vendége volt a GreenPlan-VRC Kazincbarcika együttese. A fehérváriak abban a tudatban kezdték a meccset, hogy egy esetleges sikerrel lezárják a csatát, a barcikaiak pedig azért szálltak harcba, hogy kiegyenlítsék összetettbeli hátrányukat, és kiharcolják az ötödik mérkőzés megrendezését.

Koncentráltabbak voltak, jobban sáncoltak, pontosabban ütöttek a hazaiak a meccs elején, és rövid időt alatt jelentős előnyre tettek szert, 7-2-nél kért időt a vendégek szakvezetője. Hogy mit mondott Toronyai Miklós a játékosoknak, az rejtély, de hirtelen mindenki feljavult, és 10-nél utolérte ellenfelét a Vegyész. A kezdeményező szerepet igyekezett visszavenni a MÁV Előre, de támadásaikba sok hiba csúszott, emiatt nem tudtak ellépni. 14-14-nél hazai időkérés miatt állt a játék, Moraes és Juhász P. szerzett fontos pontokat a barcikaiaknál, így fej-fej mellett haladtak a csapatok. 21-20-nál kérte ki második szünetét Toronyai edző, és 22-20 után még sikerült egyenlítenie a VRCK-nak, de utána a fehérváriak következtek (25-22).

Koci remeklése

A második játszma elején Ambrus B. és Pesti repítette a pályaválasztót, 7-3-nál szükségük volt a vendégeknek egy kis szünetre. Azonban ez alkalommal nem jött feltámadás, a vendégek nem tudtak visszajönni a meccsbe, 12-6-nál cserével próbált levegőhöz jutni a Vegyész. Bátrabbak, határozottabbak voltak a vendéglátók, nem ment a Vegyésznek, amikor volt egy kis fellángolás, gyorsan jött a hiba. 19-13-nál kérte ki második idejét Toronyai edző, de Koci a szünet után ott folytatta, ahol abbahagyta. Nem volt kérdés, hogy ez a szett is a hazai együttesé lesz (25-17).

A harmadik menet elején a VRCK vezetgetett, a hazai gárda állt a kapaszkodó sávba. Aztán Koci remeklésével fordított, és a szett során először vezetett a MÁV Előre (9-8). Nagy csata dúlt a pályán, minden labdamenetnek egyre nagyobb lett a jelentősége, de fehérváriak lélektani előnyben voltak. Előbb 16-14-nél, majd 19-17-nél kért időt a Vegyész, aztán Doda két jó támadása és Koci rontott nyitása után a vasutasoknak kellett a szünet (20-18). A végjátékban 22-21-re ugyan fel tudott jönni a Barcika, de két vendég rontás és Koci jó ütése lezárta a meccset (25-21), és ezzel együtt a párharcot is. A fehérvári csapat jutott a döntőbe, a Barcika a bajnokság utolsó szakaszában a bronzéremért játszhat.

Röplabda: jegyzőkönyv
MÁV Előre-Foxconn – GreenPlan-VRC Kazincbarcika 3:0 (22, 17, 21)
Székesfehérvár, 300 néző. V.: Mezőffy, Árpás (Csarkó, Gyulai).
MÁV Előre-Foxconn: Eke 3, Szabó V. 6, KOCI 20, AMBRUS B. 7, PESTI 8, DODA 13. Csere: Takács M. (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán.
GreenPlan-VRC Kazincbarcika: Juhász P. 9, Páez, Moraes 7, Blázsovics 3, Szabó D. 11, Reffatti 9. Csere: Kiss M. (liberó), Péter B., Cziczlavicz 1, Péter M. 4, Budai (liberó). Vezetőedző: Toronyai Miklós.
A három nyert mérkőzésig tartó párharc végeredménye: 3-1, a MÁV Előre-Foxconn javára.

 

 

Címkék#röplabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!