Jégkorong

2023.04.07. 09:05

Negatív hokibravúr: 125 perc alatt 1 gólt ütöttek

Csődöt mondott a magyar férfi felnőtt jégkorong válogatott.

A finnországi világbajnokságra készülő együttes másodszor is kikapott Ukrajnától. A nemzeti gárda – melynek tagjai közül úgy hatan maradnak majd állva a végleges keret kihirdetésekor – másodszor is alulmaradt keleti szomszédainkkal szemben. A fiúk hat harmad, plusz öt perc ráadás alatt mindössze egy gólt termeltek, ez pedig példátlanul gyenge „produkció”.

Magyarország – Ukrajna 1–4 (0–1, 1–2, 0–1)

Miskolc, 710 néző. V.: Korbuly, Soós D. (Kövesi, Kis-Király).

Magyarország: Arany G. – Horváth M., KISS R. / Garát, Szabó B. / Falus, Tóth Gergely / Hadobás – Kóger D., Páterka, TERBÓCS / Vértes, Papp K. (1), Mihály Ákos 1 / Ambrus G., Németh K., Schlekmann / Rétfalvi, Nagy Krisztián, Galajda. Szövetségi kapitány: Kevin Constantine

Gól emberelőnyből: 3/0, ill. 4/2.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc.

Kapura lövések: 32–21.

Kevin Constantine az NS onlinének: – Egyelőre nem számít, hogy nyerünk vagy veszítünk, még csak arra voltunk kíváncsiak, kik folytathatják a tizedikén kezdődő edzőtábort. Természetesen mindig jobb, ha nyerünk, de az fontosabb volt, hogy minél tisztább képet kapjunk arról, kitől mit várhatunk, akár hosszabb távon is, hiszen ki tudja, a jelenlegi rutinos válogatott játékosok meddig folytatják. Mindkét mérkőzésen többet lőttünk kapura, mint az ukránok, és az ígéretesebb lehetőségek is előttünk adódtak, csak nem éltünk velük.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!