Triatlon

2023.03.24. 07:05

A vírus után májusban, Japánban kezd

Címkék#triatlon

Spanyolországban finom hangolással zajlik a tiszaújvárosi triatlonosok felkészülése.

Lehmann Csongor

Fotó: MW

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub élversenyzőinek négy tagú csoportja két helyszínen elvégzendő, spanyolországi edzőtáborozással finom hangolást végez az idei versenyszezon nyitánya előtt.

Az eredeti tervek szerint Lehmann Csongor junior és U23-as világbajnok már március elején, az Abu-Dhabiban megrendezett WTCS versenyen elkezdte volna az idényt, melyre az év első heteiben – többnyire – Spanyolországban készült társaival. A terv azonban kútba esett, hiszen a kiváló versenyzőt a táborozás utolsó napjaiban „begyűjtött” vírusfertőzés meggátolta az indulásban. Miután Lehmann Csongor hazai környezetben felépült, testvérével, Lehmann Bencével, Kiss Gergellyel és Kovács Gyulával együtt visszatért La Nuciába, ahol április 2-ig gyakorolnak együtt. Április 14-én Lehmann Csongor és Kiss Gergely „felköltözik” két hétre magaslatra, Sierra Nevadába. Ezt követően – a további külföldi és hazai tréningekkel párhuzamosan – jöhetnek a felvezető versenyek, majd pedig ténylegesen is elkezdődik a triatlon szezon a tiszaújvárosi elit számára. Az egyesület Heraklész-válogatott sportolói közül Lehmann Sára és Sinkó-Uribe Ábel március 20- április 2-a között a horvátországi Medulinban edzőtáborozik. A medulini csapattal tartanak a klub ifjúsági versenyzői, Filep Zsanna, Bartók Hanna, Bán Lilla és edzőként Balogh Bence.

Japánban kezd

– Spanyolországban igazán ideális körülmények között gyakorolhatunk, ráadásul – sok más mellett – olyan kiválóságok szomszédságában, mint például a britek olimpiai bajnok testvérpárja, Alistair és Jonathan Brownlee – tudtuk meg Lehmann Csongortól. – Nap, mint nap látjuk az uszodában és a szabadban, hogy ők is nagyon keményen dolgoznak, ami segít nekünk. A több lépcsős spanyolországi felkészülés után, május második hétvégéjén, Yokohamában, az olimpiai távú világbajnoki széria versenysorozat, vagyis a WTCS japán állomásán kezdem meg idei szereplésemet, majd két héttel később az olaszországi Cagliariban indulok az ottani WTCS viadalon. Ez utóbbin tavaly a 9. helyen értem célba, ami bizakodásra adhat okot az idei megmérettetés előtt. Június elején megcélozzuk a madridi Európa-bajnokságot, július elején jön a szívemhez legközelebb álló tiszaújvárosi világkupa. Augusztus közepén pedig az év legfontosabb erőpróbája vár rám, ami nem más, mint a 2024-es párizsi olimpia hivatalos tesztversenye. Jelenlegi legjobb helyen álló magyar férfi versenyzőként mindenképpen szeretném megőrizni pozíciómat a világranglistán és az olimpiai kvalifikációs ranglistán, melyeken egyaránt a 15. pozíciót foglalom el. Sőt! Úgy érzem, hogy komoly esélyem lehet az előre lépésre is.

A további tiszaújvárosi élversenyzők közül Lehmann Bence elsősorban a középtávú, 70.3-as versenyeken szeretne bizonyítani. Kiss Gergely a katonai világbajnokságon próbál szerencsét, míg Kovács Gyula a junior Európa-kupákon szeretne minél jobban szerepelni. Ezen túlmenően a francia Grand Prix futamain is rajthoz állnak majd a Tisza-partiak, akik természetesen ott lesznek a július 8-9-i hazai világkupán, illetve junior Európa-kupán, valamint az aktuális magyar bajnokságokon is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában