Női kosárlabda, DVTK-Hun-Therm

2023.03.09. 21:40

DVTK: Óvhattak volna, de nem tehették

Az NKA Universitas Pécsi EAC - DVTK mérkőzés utolsó másodpercében a diósgyőri együttes szakvezetőjét, Völgyi Pétert elküldték a kispadról.

Völgyi Péter, a DVTK Hun-Therm edzője.

Fotó: Koncz Márton

Vereséggel ért véget a DVTK-Hun-Therm női kosárlabdacsapatának csütörtöki elődöntője, a tavaly kupát nyert piros-fehérek az NKA Universitas Pécsi EAC gárdájától 76-72-re kikaptak a soproni találkozón. A mérkőzés utolsó másodpercében a diósgyőri együttes szakvezetőjét, Völgyi Pétert elküldték a kispadról, mivel videózást kért a játékvezetőktől, a vizsgált esetet követően pedig nem találták megalapozottnak a kifogását, emiatt a DVTK-Hun-Therm csapata technikai faultot kapott, így az ellenfél dobhatott egy büntetőt. Ám az utóbbi esemény előtt Nagy Viktor játékvezető kiküldte a teremből Völgyi Pétert, amire nem volt oka.

Ugyanis az edzőnek csak az esetben kellett volna elhagynia a termet, ha két saját technikai hibát ítéltek volna ellene, vagy ha egy saját technikája hibája mellett csapata két technikai hibát is kapott volna. Mivel a darabszámok nem stimmelnek, ugyanis az utolsó másodperces csapat technikai előtt nem volt másik csapat technikai, és az edző a 28. percben kapott saját technikaija volt az egyetlen ilyen a meccsen, nem volt indoka a játékvezetőnek arra, hogy kiküldje a teremből a DVTK szakvezetőjét.

A diósgyőriek álláspontja szerint a játékvezető ezzel a döntésével műhibát követett el, ami alapot adhatott volna az óvásra, ám a meccs után piros-fehérek hiába szerették volna megtudni a játékvezetői hármastól, valamint a játékvezetői ellenőrtől, hogy miért kapott a csapat technikait az utolsó másodpercben, és hogy miért kellett elhagynia a termet Völgyi Péternek, erre nem kaptak választ, és a várakozásuk közben lejárt az óvási idő, ugyanis a meccs befejezését követően 15 percen belül lett volna lehetőségük óvással élni.

Mivel Völgyi Pétert ,,tévedésből” küldték ki a teremből, ezért elvileg nem tilthatják el, és a kiűzetése nem lehet akadálya annak, hogy a pénteki kupa bronzmeccsen a kispadról irányítsa csapatát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!