Vízilabda

2023.02.23. 15:00

Hogy jön Bagaméri egy vízilabda meccshez?

Ahogyan azt előzetesen mindenki remélte: az MVLC-nek sikerült legyőznie a KSI-t.

ÉM

A miskolciak (fehér sapkában) nem adtak esélyt a budapestieknek.

Fotó: Bujdos Tibor

A férfi vízilabda OB I 16. fordulójában szerdán este hazai környezetben játszott a PannErgy-Miskolci VLC együttese. A borsodiak ellenfele a még nyeretlen sereghajtó KSI volt, így a házigazdák részéről mindenki joggal reménykedhetett a győzelemben. Az első negyedet magabiztosan hozta a pályaválasztó, ami megfelelő alaphangot adott. A második felvonásban magukra találtak a fővárosiak, 4-2-re nyerték ezen nyolc percet, és ennek köszönhetően közelebb kerültek az MVLC-hez. A harmadik játékrészben csak egy gólt kaptak a hazaiak, miközben hármat dobtak, így gyakorlatilag nem volt már kérdéses a siker. A befejező negyedben további öt alkalommal találtak ellenfelük kapujába az ,,emvéelcések", így a vártnak megfelelően biztosan gyűjtötték be a 3 pontot. A PannErgy-nél mindenki játéklehetőséget kapott a keretből, a statisztika alapján kiemelendő Moravcsik 58 százalékos produkciója a kapuban, Nagy N. 100 százalékos (3/3), és Várkonyi 67 százalékos (4/6) lövőteljesítménye.

 

Vidumanszky László, a PannErgy-MVLC vezetőedzője így fogalmazott az összecsapást követően:

– Okultunk az őszi mérkőzésből. Az első negyed után nem adta fel a KSI, vissza tudtak jönni a mérkőzésbe. Fiatal gyerekek, tudtuk, számítottunk arra, hogy nem fogják feladni, hogy hajtani fognak. Gratulálok a csapatomnak, hiszen megszereztük azt a három pontot, amit meg akartunk szerezni.

Moravcsik Martin, a házigazdák hálóőre eképpen értékelt:

– Felkészültünk a KSI-ből, hogy ne úgy kezdjük a mérkőzést, mint ahogy az Budapesten történt. Ez sikerült, annak ellenére, hogy a második negyedben volt egy kis rövidzárlatunk. Örülök annak, hogy utána tovább tudtuk folytatni a játékunkat, és a végén egy magabiztos győzelmet tudtunk elérni.

Horváth János, a fővárosiak trénere elöljáróban gratulált a miskolciaknak a győzelemhez, majd így folytatta:

– Az első negyedben megmutatták a hazaiak, hogy ki az úr a házban, annak ellenére, hogy az első gólt mi lőttük. Ezt követően kaptunk öt találatot, ebből ugyan még fel tudtunk állni, felzárkóztunk 5-4-re, de igazából nem volt kérdéses a Miskolc győzelme. Picit úgy érzem magam, mint Bagaméri, az elátkozott fagylaltos, mert hétről-hétre újabb és újabb sérüléseink vannak. Alapembereink hiányoznak, s a mienk egy törékeny csapat ahhoz, hogy két-három ember nélkül szoros eredményt tudjunk elérni egy MVLC otthonában.

PannErgy-Miskolci VLC – KSI 15-8 (5-1, 2-4, 3-1, 5-2)

Miskolc, 200 néző. V.: Tóth S., Tordai.

PannErgy-MVLC: Moravcsik – Smitula (1), Krasznai (2), Nagy N. (3), Molnár G. (1), Várkonyi (4), Brkic (1). Csere: Bögös (kapus), Lacerda (-), Oltean (1), Tanczer (1), Böröczky (-), Molnár B. (-), Stefanidesz (1). Vezetőedző: Vidumanszky László.

KSI: Danka – Szalai (2), Lantos (-), Bede (1), Iriczfalvi (1), Irmes (1), Petrák (2). Csere: Fejes (kapus), Pető (-), Nagy Z. (-), Mihov (1), Szirtes (-), Pocsai (-), Bodoróczki (-). Vezetőedző: Horváth János.

Gól/emberelőnyből: 5/8, ill. 4/11

Gól/ötméteresből: 0, ill. 0.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!