Labdarúgás

2023.02.20. 21:25

A DVTK nyerte a rangadót

A Diósgyőr előnye 12 pontra nőtt a legjobb nem feljutó helyen álló Péccsel szemben.

Fotó: Bujdos Tibor

A labdarúgó NB II 24. fordulójának zárómérkőzésén a listavezető Diósgyőri VTK a tabella 3. helyén álló Pécsi MFC-t fogadta. A meccs előtt a fő kérdés az volt, hogy marad a két csapat közötti 9 pontos különbség egy döntetlennel, vagy változik, 12 vagy 6 pontra, az egyik fél sikerével.

Három és négy

A hazai együttes kezdője három helyen változott a legutóbbi fordulóhoz, az FC Ajka elleni, idegenben 1-0-ra megnyert meccshez képest. Szatmári ötödik sárga lapja maradt ki, a helyén Viczián jutott szóhoz. Koman és Jurek ezúttal csak kispados volt, előbbi helyett Bertus, utóbbi kárára Gera D. kapott bizalmat. Érdekesség, hogy a cserék között helyet kapott – tavalyi műtétje után első alkalommal – Holdampf, valamint a DVTK saját nevelésű, 2004-es születésű játékosa, Vincze Dániel.

A vendégek szakvezetője négy helyen nyúlt bele legutóbbi kezdőcsapatába, a HR-Rent Kozármisleny ellen Pécsett csak 0-0-ra végzett tizenegyébe. Itt Krausz maradt ki sárga lapok miatt, Mayer, Terbe, és Szabó M. pedig padozott. A védelemben két frissítés történt, Rácz és Pejovic került be a kezdőbe, a középpályán pedig Szeles és Gera Z. volt a friss hús.

Egy, egy gól

A mérkőzés első fertályórájában a pécsiek támadójátéka volt erőteljesebb, a fekete mezesek a labdaszerzések után igyekeztek kevés passzal, sok futással a hazaiak kapuja elé kerülni. Ezen erőfeszítéseiket néhányszor siker koronázta, Danilovic kapusnak nem egyszer kifutva kellett mentenie. A hazaiak bár mezőnyfölényben futballoztak, nem tudtak olyan jól építkezni, hogy védeni valót adjanak Helesfaynak.  A labda többnyire a pécsiek védőfalán kereste a rést, de nem igazán találta. A DVTK labdabirtoklása csak helyzetecskéket hozott, aztán egy ellencsapás komoly figyelmeztetésként hatott a piros mezesek számára, Tóth-Gábor fejese a 31. percben a jobb kapufa éléről vágódott az alapvonalon túlra. Nem sokkal a később a Diósgyőrnek besegített az egyik vendégvédő, Svedyuk, aki rossz hazapassza után szabálytalankodott Lukács D.-vel szemben a 16-oson belül, ami után a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt a 40. minutában Lukács D. vágta a léc alá (1-0), ez volt a meccsen a listavezető csapat első, kaput eltaláló lövése. A gólelőnyt nem sokáig élvezhették a diósgyőri szimpatizánsok, ugyanis az első félidő ráadásában egyenlített a PMFC. A 45+2. percben Harsányi balról a kapu elé lőtt szabadrúgását Danilovic ugyan kiütötte, de a labda éppen Kocsis B. lábára hullott, aki a jobb felső sarokba bombázott (1-1).

Újabb gólok

A második játékrészben – azok után hogy az első félidő hosszabbításában megkapta első tavaszi gólját a DVTK – a hazai csapatnak az első félidőben mutatottól többre volt szüksége a győzelem megszerzése érdekében. Ennek jegyében csatárt cserélt a hazai szakvezető, Eppel helyett Könyves állt be. A meccs forgatókönyve nem változott nagyot, a piros-fehérek mezőnyfölényben játszottak, de a szervezetten, viszonylag mélyen védekező PMFC-vel szemben sokáig nem tudtak helyzetet kialakítani. És mivel a diósgyőriek védőjátéka nem volt markáns, a vendégek sikerült néhányszor zavart okozniuk. Aztán a 74 és 79. perc között eldőlt a rangadó, előbb Csirmaz tette be a laszti középre Lőrinczynek, aki 19 méterről lőtt bombagólt (2-1), majd egy hazai szöglet után nem tudtak felszabadítani a pécsiek, Cseke pedig közelről a kapuba lőtt (3-1). Nem sokkal később Bárdos megkapta a második sárga lapját, így 10 főre fogyatkozott a DVTK. A vendégek a létszám előnyben még nagyobb elánnál jöttek előre, de szépíteniük csak a hosszabbításban sikerült, Gera Z. közelről talált a kapuba (3-2).

Ezzel a sikerrel 12 pontra nőtt a csapatok közötti különbség, és a DVTK újabb nagy lépést tett az NB I felé.

Diósgyőri VTK – Pécsi MFC 3-2 (1-1)

Diósgyőr, 3153 néző. V.: Kovács I. (Baghy, Tőkés).

Diósgyőri VTK: Danilovic – Csirmaz, Viczián, Bárdos, Bokros – Lőrinczy (Szűcs K., 84.), Bényei, Bertus (Cseke, 71.) – Gera D. (Jurek, 71.), Eppel (Könyves, 46.), Lukács D. (Obounet, 91.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Pécsi MFC: Helesfay – Svedyuk, Rácz L., Pejovic, Katona L. – Szeles (Major, 80.), Kesztyűs – Harsányi (Terbe, 80.), Kocsis B. (Kártik, 80.), Gera Z. – Tóth-Gábor (Szabó M., 72.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Sárga lap: Bényei (20.), Bokros (31.), Eppel (41.), Bárdos (45+1.), Könyves (62.), Danilovc (93.), ill. Svedyuk (39.), Rácz L. (70.).

Kiállítva: Bárdos (82.).

Gólszerző: Lukács D. (40. - 11-esből), Lőrinczy (75.), Cseke (79.), ill. Kocsis B. (45+2.), Gera Z. (92.).

Jók: Lőrinczy, Lukács D., Cseke, ill. Rácz L., Pejovic, Kocsis B.

Kuznyecov Szergej: – Nagyon jó mérkőzésen vagyunk túl, volt minden, az ilyen meccsek szebbé teszik ezt a bajnokságot. Gratulálok a csapatnak, a szurkolóknak, mert akik eljöttek, jó hangulatot teremtettek, segítettek a meccsen. Megérdemeltük közösen ezt a szép győzelmet.

Weitner Ádám: – A mérkőzés színvonala megfelelő volt a rangadóhoz, mindkét csapat próbált futballozni, jó hangulatú találkozón. Szervezetten védekeztünk, megfelelő ellentámadásokat tudtunk vezetni az elején, láttam olyan dolgokat, amit kértem, annyi hiányérzetem van, hogy nem tudtunk gólt szerezni. Aztán sajnálatos módon kaptunk egy ilyen gólt, de pozitívum, hogy az első félidőben fel tudtunk állni, sikerült egyenlíteni. A második játékrésszel is elégedett lehetek, azt sajnálom, hogy nem tudtunk több gólt szerezni. Gratulálok a Diósgyőrnek.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!