Kosárlabda

2023.01.08. 19:10

Zsinórban hatodik bajnokiját nyerte a DVTK-Hun-Therm

Az élvonalbeli diósgyőri női kosárlabdacsapat a TFSE-MTK együttesét is legyőzte.

Fotó: Ádám János

A női kosárlabda NB I 15. fordulójában, vasárnap kora este a DVTK-Hun-Therm csapata a TFSE-MTK együttesét fogadta. A piros-fehérek csütörtöki, az olasz Baretta Famila Schio elleni mérkőzésen, az Euroliga csoportkörében elért győzelme során látott lelátói tömegnek, ezúttal kevesebb mint a fele jött össze. Bizonyára azért is, mert a fővárosi gárda elleni siker megszerzése szurkolói szemszögből kötelezőnek tűnt. Azzal együtt is, hogy a hazaiak ezúttal nem számíthattak a sérüléssel bajlódó Bernáth játékára.

Dúl P. hármasával indult a meccs, amire Guirantes ugyanilyen értékű dobással válaszolt, majd jött két G betűs, Garbin és Green, duplával, aztán újra Guirantes, valamint Green (11-3). Az 5. percben Green harmadik gólja után kért időt a vendégek edzője (15-5), a visszatérés után nem sokkal Aho T. vágott be egy hármast (23-9), a magabiztos előny közepette hármat cserélt egy időben a diósgyőri szakvezető. A lendületes DVTK-HT 13 pontos fórral zárta az első játékrészt (29-16).

A második negyed elején diósgyőri szempontból nem mentek a jól dolgok, a védekezésben is adódtak hibák, így a 13. percben a piros-fehérek időt kértek (31-20). Ezt követően a saját palánkja alatt jobban dolgozott a fehér mezes gárda, de támadásban az ezen a szinten tisztának számító dobások közül sok kimaradt, így az előny nem nőtt exponenciálisan (36-22). A 18. percben 40-22-nél kért időt a fővárosi együttes szakvezetője, a rövid szünet pedig jót tett a kék mezeseknek, ezt a játékrészt döntetlenre mentették (43-30).

Fordulás után

A térfélcserét követően a piros-fehérek villantak néhányat, és amikor Kányási triplájával húsz lett közte (50-30), időt kért a TFSE-MTK. A folytatásban lepattanószerzésben picit feljavultak a vendégek, ez arra jó volt, hogy egy ideig ne nőjön tovább a két csapat közötti különbség (58-39). Ám amikor a harmadik játékrész véget ért, olyan előnyt mutatott az eredményjelző, ami előre vetítette a hazai csapat sikerét (63-41).

A negyedik menet elején sem változott a DVTK-HT kilenc emberes rotációja, egészen a 34. percig, Oláh F. becseréléséig (68-43).A hazaiak a végjátékban egy kicsit már a következő feladatra, a csütörtöki, a Kangoeroes Mechelen elleni, belgiumi Euroliga mérkőzésre tartalékolhattak. Közben Vég-Dudás is beállt, Kiss A. büntetőivel lett meg a 30-as különbség (77-44), ami a végére is megmaradt (76-46).

Ezzel a DVTK-HT zsinórban a hatodik bajnoki győzelmét aratta, TFSE-MTK pedig egymást követő harmadik meccsén maradt nyeretlen.

DVTK-Hun-Therm – TFSE-MTK 76-46 (29-16, 14-14, 20-11, 13-5)

Diósgyőr, 600 néző. V.: Fodor, Rácz, Rózsavölgyi.

DVTK-Hun-Therm: GUIRANTES (18/3), AHO N. (4), AHO T. (5/3), Garbin (4), GREEN (10). Csere: Girgalauskyte (4), KÁNYÁSI (15/3), KISS A. (16/3), Bacsó (-), Oláh F. (-), Vég-Dudás (-). Vezetőedző: Völgyi Péter.

TFSE-MTK: Dúl P. (11/6), Dúl T. (1), Marshall (4), Pusztai (4), MANIS (14). Csere: Hegedűs J. (2), Theodoreán (-), Németh A. (8), Király (-), Turi (2), Burján (-), Szeitl (-). Vezetőedző: Magyar Bianka.

Völgyi Péter: – Ez egy kötelező győzelem volt a számunkra, nem lebecsülve az ellenfelet. Hullámzó volt a játékunk, sok ziccert hibáztunk, sokszor dadogott a labda, de a mai napon ez is belefért. Amit szerettünk volna kipróbálni, arra viszonylag kevés idő jutott, de úgy gondolom sikerült jól lehozni ezt a mérkőzést.

Magyar Bianka: – Gratulálok Diósgyőrnek, az idén, tavaly is szépen helytálltak, a szurkolóknak szintén gratulálunk, hiszen ez a fantasztikus a légkör, amit teremtenek, önmagáért beszél. Nehéz mit mondani egy ilyen meccs után, rosszul dobtunk, sok üres dobásunk maradt ki, főleg az első negyedben volt sok hibánk védekezésben. A második játékrészben ezen javítottunk, a hosszú szünet viszont nem tett jót nekünk. Ma sokan alulteljesítettek a csapatunkból, emiatt nem sikerült egy szinten maradni egy jó csapattal szemben.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában