Tanultak

2023.01.16. 09:00

Helsinkiben kémkedtek a finn hokiiskola után

Skandináviában jártak a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia edzői.

KT

Rusznyák Szilárd, Verba Gábor és Urbán Péter Helsinkiben

„Az akadémia biztosította számunka a tanulmányi utat – kezdte Rusznyák Szilárd, a piros-fehérek U21-es csapatának vezetőedzője, majd hozzátette: – Azért utaztunk Finnországba, hogy új dolgokat lessünk el az ottani, igencsak magas hokikultúrában dolgozó trénerektől.”

Teljes képet kaptak 

A három napos fejtágítón részt vett Verba Gábor, a Macik U18-as együttese szakmai munkájának első számú felelőse és Urbán Péter, az U16-osokat kormányzó tréner is. 

„Beültünk az iskolapadba és a nagy múltú IFK Helsinki munkáját vettük górcső alá – folytatta Rusznyák Szilárd. – A fővárosi klub valamennyi korosztályos alakulata és természetesen a felnőtt gárdája egyaránt az ottani legmagasabb osztályban szerepel, mi pedig a tizenhat évesektől kezdve a nagyokig szemügyre vettük azt, hogyan és milyen módszerekkel dolgoznak. Figyeltük az edzéseiket, megbeszéléseket folytattunk mestereikkel, akiktől teljes képet kaptunk eredményes tevékenységükről. Bár csak hetvenkét órát töltöttünk az északiaknál, de így is rendkívül értékes tapasztalatok birtokába jutottunk, ezeket pedig itthon beépítjük mindennapos rutinunkba és adjuk majd át a srácoknak, hogy sikeresebbé tegyük őket, akárcsak az akadémiánkat és végső soron az egész klubunkat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!