Atlétika

2023.01.30. 20:00

A harmadik helyen végzett a lyoni versenyen

Tóth Anna remekelt Franciaországban, szerdán Linzben állt rajthoz.

ÉM

20220727 Miskolc Tóth Anna korosztályos válogatott atléta, az U20-as kolumbiai világbajnokságra, Bacsa Fanni atléta, az U23-as viadalra készül Győrbe. Mindkettőjük edzője Tigyi József. Fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Képen: Tóth Anna

Fotó: Ádám János

A hét végén Franciaországban, Lyonban kezdte meg a 2023-as nemzetközi fedettpályás szezont Tóth Anna. Bár előzetesen úgy volt, hogy Nantes lesz, lehet a ,,célállomás", végül pár száz kilométerrel odébb, a Bronze Tour állomásán, a helyi Stéphane Diagana Hall-ban állt startvonalra a DVTK atlétája, 60 méter gáton. A kazincbarcikai versenyző az előfutamban 8.21 mp-s időt, egyéni csúcsot ,,hozott", amivel harmadik helyen jutott a döntőbe. Tóth aztán a fináléban is remekelt, nagy hajrával bronzérmes pozícióban haladt át a célvonalon, a 8.19 másodperces ideje újabb egyéni rekord lett. Győzött a holland Maayke Tjin A Lim, 8.04 másodperccel. Tigyi József edző tanítványa szerdán Ausztriában, Linzben méreti meg magát, aztán pedig várhatóan február 10-én, Berlinben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!