Labdarúgó NB II.

2022.12.17. 13:12

Rutinos NB II-es középpályást igazolt a DVTK

A Soroksár SC-től érkező középpályás január 2-án csatlakozik a piros-fehérek labdarúgócsapatához.

Lőrinczy Attila öröm.

Forrás: MW

Fotó: Koncz Marton

Mint arról korábban már beszámoltunk: Hegedűs János és a DVTK NB II-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság szerződést bontott.

A 26 éves belső védő nem sokáig volt csapat nélkül, a csütörtöki, diósgyőri távozása után, pénteken a Vasas FC NB I-es együtteséhez szerződött, ami előtt a facebookon, az alábbi üzenettel köszönt el a DVTK-tól:

,,Kedves DVTK család! Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar eljön a búcsú ideje! Amikor Diósgyőrbe szerződtem azt vártam, hogy mikor lesz már az első hazai meccsem és tapasztalhassam azt amiről eddig mindenki csak áradozott! Nem fogom elfelejteni azt a pillanatot amikor először pályára léptem hazai környezetben! Ahogyan azt sem fogom elfelejteni, hogy egy ilyen nagyszerű közönség előtt először vezethettem ki csapatkapitányként a csapatot!! A közös ünneplésekről nem is beszélve! Fenomenális volt!! Örökre a szívembe zártam ezt a várost és a klubot és persze Titeket SZURKOLÓKAT!! Végtelenül hálás vagyok Nektek azért amit kaptam tőletek, akár a kevésbé sikeres hetekben, akár a sérülésem után! Csak remélni tudom, hogy valamikor valamilyen formában még visszatérhetek ide és viszonozhatom felétek! ,,Amit itt kaptál mindig benned él. Mindegy bárhol is folytatod, Neked Miskolc mindig az otthonod!” Köszönöm Miskolc, köszönöm csodálatos Diósgyőr!”

Az érkező

A DVTK sem sokat tétlenkedett, hamar betöltötték a keret megüresedett helyét, pénteken este bejelentették, hogy Lőrinczy Attila a klub játékosa lesz. A 28 éves középpályás az NB II-es Soroksár SC-tól érkezik, és a másodosztályban rutinos labdarúgónak számít, ugyanis 185 NB II-es bajnokin lépett eddig pályára, és ezeken 39 gólt szerzett. Az irányítónak van élvonalbeli meccse is, a 26 NB I-es mérkőzése közül 19-et a Budafoki MTE-ben, 7-et a Budapest Honvédban játszott, utóbbi csapat labdarúgójaként, 8 éve szerezte eddigi egyetlen élvonalbeli találatát.

Lőrinczy Attila január 2-án, a téli közös felkészülés első napján csatlakozik a piros-fehérekhez. A DVTK a tavaszi szezon első bajnokiját január 29-én, 13.00-tól, idegenben, éppen az új szerzemény volt csapata, a Soroksár SC ellen vívja (a DVTK első hazai bajnokijára a klub 113. születésnapján, 2023. február 6-án, 19.00-tól, a Tiszakécskei LC ellen kerül sor). A felkészülési terv szerint addig 3-4 edzőmeccset vív majd a Diósgyőr, az edzőtáborozása során, amelyre január 8-20-a között Spanyolországban kerülhet sor.

A DVTK keretéről

Az előző évadból maradt (11 fő): Szűcs Kornél, Danilovic Branislav, Szatmári Csaba, Póser Dániel, Könyves Norbert, Bertus Lajos, Bárdos Bence, Eppel Márton, Jurek Gábor, Bánhegyi Donát, Vajda Botond.

Az évad előtt érkezett (15 fő): Lukács Dániel (Kecskeméti TE-Hufbau), Csirmaz István (Puskás AFC), Viczián Ádám (Vasas FC), Holdampf Gergő (Szombathelyi Haladás), Szőke Adrián (Heracles Almelo), Bényei Ágoston (Debreceni VSC), Farkas Dániel (Mezőkövesd Zsóry FC), Papp Marcell (Budafoki MTE), Bokros Szilárd (Puskás AFC), Korbély Kristóf (DVTK tartalék), Illés Bálint (DVTK utánpótlás), Koman Vladimir (Chennaiyin FC), Mrva Patrik (DVTK utánpótlás), Oláh Balázs (DVTK utánpótlás),Radics Márton (Puskás AFC, kölcsönbe).

Az őszi szezon közben érkezett (3 fő): Gera Dániel (Ferencvárosi TC), Cseke Benjámin (Mezőkövesd Zsóry FC, kölcsönbe), Kotula Máté (Mezőkövesd Zsóry FC, kölcsönbe).

A tavaszi szezon előtt érkezett (1 fő): Lőrinczy Attila (Soroksár SC).

A tavaszi szezon előtt távozott (1 fő): Hegedűs János (Vasas FC).

Az őszi szezon közben az NB III-as kerethez került (2 fő): Korbély Kristóf (DVTK tartalék), Oláh Balázs (DVTK tartalék).

Az őszi szezon közben távozott (4 fő): Oláh Bálint (Budafoki MTE), Szeles Tamás (Pécsi MFC),Eperjesi Gábor (csapat nélkül), Benkő Péter (KC Kazincbarcikai SC, kölcsönbe).

Az évad előtt távozott (15 fő): Borsos Vilmos (kölcsönből vissza, Paksi FC), Kocsis Dominik (kölcsönből vissza, Budapest Honvéd), Rotem Keller (kölcsönből vissza, Maccabi Netanya), Marcolini Dantas Bertucci Lucas (kölcsönből vissza, Kisvárda MG), Bokros Szilárd (kölcsönből vissza, Puskás AFC), Dejan Karan (szerb, magyar, visszavonult), Polgár Kristóf (ETO FC Győr), Belényesi Csaba (Kecskeméti TE-Hufbau), Zsolnai Richárd (FC Ajka), Molnár Gábor (Mezőkövesd Zsóry FC), Horváth Zoltán (Tiszakécskei LC), Németh Márió (Budafoki MTE), Hornyák Marcell (FC Csákvár, kölcsönbe), Kispál Tamás (Eger SE, kölcsönbe), CsatáriGergő(KC Kazincbarcikai SC, kölcsönbe).

Az őszi szezon közben távozott, az évad előtt kölcsönből tért vissza (1 fő): Zsemlye Balázs (Pécsi MFC kölcsönből vissza, FK Slavoj Trebisov kölcsönbe).

Az évad előtt kölcsönből visszatért és távozott (2 fő): Orosz Marcell (Debreceni EAC kölcsönből vissza, Debreceni EAC), Makrai Gábor (FC Csákvár kölcsönből vissza, Pécsi MFC).

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!