Kulisszák mögött

2022.10.16. 10:30

A zsűriben pártatlanul nyomják a gombokat

Sokan és sokat dolgoznak a kosárlabda mérkőzések zavartalansága érdekében.

KT

A DVTK Arénában rendezett Euroliga selejtezőjének miskolci közreműködői

Fotó: olvasónktól

A DVTK Arénában rendezett Euroliga selejtezőjén mindenki láthatta, hogy valóságos apparátus ügyködik azért, hogy minden a lehető legnagyobb rendben legyen.

Kézfogás, pacsizás

– Hivatalos közreműködőként tucatnyian voltunk – kezdte Szécsi Balázs, aki 1996 óta, vagyis huszonhat esztendeje munkálkodik a zsűriben. – Vezetni kell a jegyzőkönyvet, az órát, a huszonnégy másodperces támadó időt mérő szerkezetet, az eredményjelző táblát, a digitális rögzítőt, a statisztikai adatok beírásához pedig további két kollégára van szükség. A napokban tartott nemzetközi tornán a tartalék játékvezető töltötte be a videobírói tisztséget, kezelte a tabletet, ezzel szintén a csapathoz tartozott. Amennyiben az asztalnál segédkezőkhöz sorolom a három bírót, a síposok ellenőrét és a zsűri elnökét, akkor máris tisztes a létszámunk. Valamennyiünknek az utolsó másodpercig nagyon oda kell figyelnünk a tevékenységünkre, ebből következik, hogy mi nem a meccset nézzük, nem szurkolunk, a feladatunkat látjuk el.

Szécsi Balázs elmondta még, hogy csoportjuk tagjai régóta egy hajóban eveznek, munkájukat alaposan begyakorolták, van rutinjuk, az esetleges gondjaikat pillanatok alatt leküzdik.

– Pártatlanok vagyunk és csapatban muzsikálunk – tette hozzá, végül hangsúlyozta: – A dirigensek a pályán fütyülnek, mi pedig a zsűriben szorgoskodunk. Ez indokolja az összecsapások előtti kézfogást, pacsizást és a jelszavak – csináljuk, gyerünk, hajrá, jó munkát! – gyakori megismétlését. Vannak olyan játékvezetők és komiszárok, akik már tizenöt éve járnak hozzánk, azaz kívülről fújják a dolgukat, de panaszt még tőlük sem kaptunk. Egy szó, mint száz: szakértelmünket bevetve figyelünk és igyekszünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!