DVTK

2022.10.22. 15:00

A cserék hozták a gólokat

A labdarúgó NB II 13. fordulójában, szombaton kora délután a Credobus Mosonmagyaróvár csapatának vendége volt a Diósgyőri VTK gárdája.

Fotó: Ádám János

A találkozó előtt 10 pont, és 14 helyezés volt a vendégek előnye a bajnoki tabellán, és ezt szerették volna tovább növelni az élvonalba vágyók. A hazai együttes hét közben Magyar Kupa meccset vesztett saját pályáján 3-0-ra, az élvonalbeli Kisvárda MG csapatával szemben, de azon a találkozón, a mostani kezdőből csak négyen kaptak bizalmat az első perctől. Az óvári gárda Diósgyőr elleni kezdője sokkal jobban hasonlított csapatuk legutóbbi bajnokijához, ugyanis a HR-Rent Kozármisleny elleni, idegenben 4-0-ra megnyert kezdőből csak egy ember maradt ki: Illés D. a kispadra került, Tóth L. pedig az alapcsapatba. A DVTK-nál szintén egy változás történt, a Budafoki MTE-t hazai környezetben 2-1-re legyőző gárdából Cseke padozott, helyette Gera jutott szóhoz.

A pályán

Az első félidőben a vendég csapat volt aktívabb, a Diósgyőr két kapufát hozott össze. Az elsőt Szőke a 7. percben, aki 16 méterről vágta a labdát bal oldali kapufára, a másodikat Holdampf lőtte, 20 méterről, a 44. percben, és a laszti a felső lécről vágódott ki. A hazai együttes szinte csak a védekezéssel törődött, ritkán sikerült támadásokat építeniük, a labda jobbára a középső, illetve a mosonmagyaróvári harmadban csordogált. A fekete mezeseknek az első játékrészben egy említésre méltó lehetőségük volt, a 39. minutában Szalka szabadrúgását védte remek mozdulattal Danilovic. Előtte, utána a DVTK próbálkozott, a Koman mozgatta piros-fehérek igyekeztek helyzetet kialakítani, de a zártan védekező csapattal szemben, ezúttal is nehéz dolguk volt. Koman igyekezett ugyan helyzetbe hozni csapattársait, de ez az erőfeszítés az első 45 percben nem hozott gólt.

A második játékrész forgatókönyve sem változott nagyot, a DVTK játszotta a kezdeményező focit, ennek ellenére az 52. percben a pályaválasztónak volt lehetősége a gólszerzésre, Jaserevic azonban a kapu torkából a léc fölé lőtt. Erre a helyzetre egy újabb kapufával válaszolt a Diósgyőr, Szőke a 62. percben ezúttal a jobb oldalit találta el. Többre azonban nem futotta tőle, mert ezt követően lecserélte edzője, Jureket küldte be a helyére, aki nem sokkal később góllal hálálta ezt meg. A 67. minutában Csirmaz passzát kapta meg a becserélt fiatal, aki 15 méterről lőtt a bal alsó sarokba (0-1). A 74. percben nagy egyenlítési lehetőséget hagyott ki a Mosonmagyaróvár, Szalka a bal oldalról üresen, 13 méterről a jobb kapufa mellé bombázott. A folytatásban Illés D. lövését védte a diósgyőri kapus, ám az ellentámadásnál eldőlt a meccs. A 80. percben Jurek jobbról adta a középre a labdát, Eppelt keresve, de a játékszer útjába Deák bele lépett, akinek a lábáról a saját kapujába pattant a labda, öngól (0-2). De ezzel még nem volt vége, Eppelhez a 88. percben már eljutott a labda Papp M. baloldali beadását követően, a csatár pedig 6 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-3).

A DVTK ezúttal is többet tett a győzelemért, mint ellenfele, megérdemelten nyert, zsinórban negyedik bajnoki győzelmének örülhetett.

Credobus Mosonmagyaróvár vs. Diósgyőri VTK 0-3 (0-0)

Mosonmagyaróvár, 600 néző. V.: Berényi (Király, Ország).

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Simita, Debreceni, Deák (Papp Sz., 84.), Horváth K. – Jasarevic, Gáncs, Végh (Czingráber, 84.) – Tóth L. (Illés D., 66.), Szalka, Boros (Nagy Z., 46.). Vezetőedző: Horváth Csaba.

Diósgyőri VTK: Danilovic – Csirmaz, Szatmári, Bárdos, Bokros – Holdampf, Koman (Cseke, 63.), Bényei (Bertus, 81.) – Gera (Eppel, 76.), Lukács D. (Papp M., 81.), Szőke (Jurek, 63.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Sárga lap: Tóth L. (55.), ill. Holdampf (31.).

Gólszerző: Jurek (67.), Deák, öngól (80.), Eppel (80.).

Jók: Debreceni, Gáncs, ill. Jurek, Holdampf, Cseke, Eppel.

Horváth Csaba: – Jó iramú mérkőzést játszottunk az egyik bajnokesélyes ellen, amelyen mindkét csapat sok helyzetet dolgozott ki. Kis szerencsével akár pontot is szerezhettünk volna, de a találkozó végére sajnos szétestünk. A játék képe alapján túlzónak tartom a háromgólos különbséget.

Kuznyecov Szergej: – Jó formában lévő és szervezetten védekező csapat ellen játszottunk. Az első félidőben is megvoltak a lehetőségeink, amelyeket a másodikban már ki is használtunk. Örülök, hogy a cserék lendületet adtak a csapatnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!