Bükk kupa

2022.09.02. 10:06

Több száz nevezőt várnak

Szeptember 9–11. között rendezik a már hatodszor kiírt Bükk Kupa kerékpárosversenyt.

KT

A Somogyi József emlékére kiírt háromnapos esemény részleteit tegnap délelőtt sajtótájékoztató keretében ismertették a miskolci Il Baffo étteremben, ahol ott volt Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, a viadal fővédnöke, Badány Lajos, a megyeszékhely alpolgármestere, továbbá felvonultak a műfaj mögött álló támogatók, akik újra hitet tettek a kerékpározás további támogatására. 

Háromból ötöt 

– A háromnapos program kicsiknek és nagyoknak kitűnő lehetőséget kínál a szereplésre – mondta Somogyi László, az emlékverseny névadójának fia, a Miskolci Road Cycling Club menedzsere, a viadal fő szervezője, akitől megtudtuk, hogy a Bükk Kupára több száz nevezőt várnak. – Abban reménykedünk, hogy a nyár végi időjárás a kegyeibe fogadja majd a rangos megmérettetést. Arra törekedtünk, hogy minden évben bővítsük a kínálatot, ennek jegyében pedig a három eseményt ötre bővítettük, így az eddigitől még szélesebb kört tudunk bekapcsolni. Személy szerint külön örülök annak, hogy édesapám – aki kiváló versenyző és a sportág helyi vezetője volt – emléke előtt tisztelegve folytatjuk a hagyományt, miközben a régiónkban egyre jobban izmosodik a kerékpározás.

Sokan jönnek majd 

– Jóleső érzéssel tölt el, hogy az esemény házigazdái az energiájukat, az idejüket és végső soron a saját pénztárcájukat nem kímélve újra felkarolták ezt a tradicionális viadalt – vette át a szót Csöbör Katalin, majd így folytatta: – Hiszem és tudom, hogy a Bükk Kupa ürügyén sokan látogatnak majd el hozzánk, és felkeresik Lillafüredet, Miskolctapolcát, valamint a történelmi belváros látnivalóit is. Arra buzdítom a profikat és az amatőröket, hogy minél többen nevezzenek, mert így nem maradnak látványosság nélkül a kerékpár nélküliek, vagyis a nézők és szurkolók, hiszen értük is szól majd a „zene”. 

Nyirkó Attila, a miskolci drótszamarasok elnöke szerint a dobogós helyek megszerzésével növelhetik ismertségüket, amely fontos ahhoz, hogy fejlődésük a jövőben is töretlen maradjon. Badány Lajos alpolgármester a város és környékének természeti szépségeire hívta fel a figyelmet, majd sok sikert kívánt a versenyzőknek. 

Erőteljes segítség 

A szponzorok nevében szót kapott Béres Attila, a Diósgyőri Fogaskerék Gyártó Kft. és Kun Richárd, a flAVATAR tulajdonosa is. Kiemelték: „bevándorlóként” magával ragadta őket a sportág itteni, családias légköre, majd előbbitől megtudtuk, hogy tavaly is versenyzett, és azt tervezi, hogy a jövő héten szintén rajthoz áll, míg utóbbi elárulta, hogy az üzleti életben további mecénásokat és támogatókat keres az MRCC számára: 

– Cégünk szívesen segíti azokat a rendezvényeket, amelyek hozzájárulnak a helyben élők mindennapjainak kiszínezéséhez. 

A program

Szeptember 9., péntek 
16.00: A Miskolci Road Cycling Club bemutatója. Kerékpáros technikai érdekességek, csapatruházat, online kerékpározás, interaktív játékok, ügyességi pályák gyermekek számára. 

Szeptember 10., szombat 
11.00: családi és céges túra 
11.00: Bükk Kupa teljesítménytúra 
Rajtok: Miskolc, Városház tér, cél: Jávorkút. 
16.00: interaktív játékok 

Szeptember 11., vasárnap 
9.00: Saint-Gobain VI. Bükk Kupa 
13.00: Mini Bükk Kupa 
Nevezési díjak, verseny, előnevezés: 5000 forint, helyszíni nevezés: 7000 forint. Hosszú túra: 3000 forint. Rövid túra: 2000 forint. Mini Bükk Kupa: 2000 forint. 

(A borítóképen: Csöbör Katalin és Somogyi László a sajtótájékoztatón | Fotó: Bujdos Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!