Magyar Kupa

2022.09.18. 18:09

Ötből három megyei lépett tovább

A labdarúgás Magyar Kupa 3. fordulójának mérkőzéseit szombaton és vasárnap játszották. A megyei csapatok eredményei.

Putnokon két góllal nyert a Haladás

Fotó: Marosréti Ervin

Szekszárdi UFC (NB III) – Mezőkövesd Zsóry FC (NB I) 0–3 (0–1)

Szekszárd, 250 néző. V.: Zierkelbach.

Szekszárdi UFC: Pomozi – Füredi, Horog (Lőrinc), Kiszely (Béla D.), Arena Á., Rácz Á., Lékó, Csernik (Péter A.), Tóth D., Rácz F., Laczkó (Nagy Zs.). Vezetőedző: Turi Zsolt.

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli – Schmiedl (Lukic), Pillár (Kállai K.), Bobál D., Vajda, Karnitski, Qaka (Nagy G.), Cseri (Selmani), Molnár G. (Bobál G.), Besirovic, Drazic. Vezetőedző: Kuttor Attila.

G.: Besirovic, Lukic, Drazic. Jók: az egész csapat, ill. Besirovic, Vajda, Drazic.

Turi Zsolt: – A mérkőzés képe úgy alakult, ahogyan arra számítani lehetett. A Mezőkövesd dominált és próbálta minél hamarabb eldönteni a továbbjutást, a 20. percben meg is szerezte a vezetést. Ezután próbáltuk lezárni azokat a területeket, amelyek veszélyesek lehettek ránk nézve, és ez sikerült is, hiszen csak egygólos hátrányban mentünk a szünetre. A második félidőben gyakorlatilag a semmiből kaptunk két gólt, mely után sem adtuk fel és két helyzetet kialakítottunk, de ennyi volt benne a mai mérkőzésben.

Kuttor Attila: – Megérdemelten jutottunk tovább. Bár még csak pár napja dolgozunk együtt, a csapat mindent megtett, amit kértünk a mérkőzés előtt. Jól futballozunk, voltak helyzeteink, melyek közül az első félidőben csak egyet használtunk ki, de a szünet után bebiztosítottuk a győzelmünket és a továbbjutást.

Továbbjutott: Mezőkövesd Zsóry FC

Mezőörs KSE (megyei II.) – BTE Felsőzsolca (megyei I.) 0-4 (0-1)

Mezőörs, 300 néző. V.: Papp.

Mezőörs KSE: Mantler – Rigler, Járóka, Németh (Simon), Maruzs (Puzsoma), Kreicz (Fodor), Bohner, Rigó, Hajba, Burányi (Nagy A.), Roll (Szabó A.). Elnök: Szőke Barnabás.

Felsőzsolca: Giák – Kupcsik, Homonnay (Hopka), Moroncsik, Lippai, Balogh D., Veréb, Mikolka, Varga B. (Dlehány), Csendom (Szűcs), Agárdy (Molnár D.). Edző: Gulyás Dénes.

G.: Lippai, Agárdy, Varga B., Moroncsik (11-esből). Kiállítva: Hajba (71.). Jók: Burányi, Maruzs, ill. Agárdy (a mezőny legjobbja), és az egész csapat.

Szőke Barnabás: – Az ellenfél megérdemelten nyert, ilyen arányban is. Örülök annak, hogy eddig eljutottunk, ez is már nagy siker volt a településünk életében.

Gulyás Dénes: – Felkészültünk ellenfelünkből, amit vártunk, azt kaptuk, egy lelkes ellenfelet, lelkes szurkolókkal együtt. Az első tíz percet leszámítva teljesen kézben tartottuk a mérkőzést. A második félidőben még jobban rendeztük a sorokat, rögtön a középkezdés után növeltük előnyünket. Utána már elfáradt a hazai csapat fejben és fizikálisan is, ezért nagyobb arányban is nyerhettünk volna.

Továbbjutott: BTE Felsőzsolca

Diósgyőri VTK (NB II) – Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II) 0-1 (0-1)

Diósgyőr, 2951 néző. V.: Erdős.

Diósgyőri VTK: Danilovic – Csirmaz, Szatmári, Bárdos, Bokros (Papp), Cseke, Holdampf (Koman), Bényei (Bertus), Gera (Eppel), Lukács, Könyves (Szőke). Vezetőedző: Szergej Kuznyecov.

Szeged-Csanád GA: Takács – Könczey, Vári, Szilágyi, Tóth B. (Beronja), Simon Á., Szatmári (Gajdos), Dobos (Pintér), Szakály D. (Farkas), Kundrák, Bíró B. (Jammeh). Vezetőedző: Aleksandar Stevanovic.

G.: Kundrák. Jók: Cseke, Bényei, ill. az egész csapat.

Szergej Kunyecov: - Sok helyzetet kialakítottunk, több lehetőségünk is volt, az utolsó pillanatig meg volt a lehetőségünk, hogy gólt szerezzünk, de ez sajnos nem sikerült. Úgy gondolom, ennek ellenére jó úton járunk, a fájdalmas vereség ellenére fel kell emelni a fejünket. Amennyiben gólt szereztünk volna, akkor biztosan átfordul a mérkőzés, de ez van.

Aleksandar Stevanovic: - Gratulálok a csapatnak, a játékosok kiválóan küzdöttek. Egy nagyon jó Diósgyőrön jutottunk túl, amely kiváló támadókkal rendelkezik, és kulcs volt, hogy őket féken tudtuk tartani.

Továbbjutott: Szeged-Csanád GA

HR-Rent Kozármisleny (NB II) – KolorCity Kazincbarcikai SC (NB II) 0-1 (0-0)

Kozármisleny, 250 néző. V.: Borbás.

HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Beke, Gajág (Gál), Füredi, Turi, Kosznovszky (Nagy E.), Tölgyesi, Kulcsár (Vogyicska), Vajda (Károly), Bartha, Hampuk (Clinton). Vezetőedző: Szekeres Zoltán.

KolorCity Kazincbarcikai SC: Megyeri II. G. – Kovács D., Szekszárdi, Lippai, Székely, Nagy J., Hleba (Heil), Benkő (Ádám F.), Laczkó (Szabó B.), Kurdics (Süttő), Pálinkás. Vezetőedző: Varga Attila.

G.: Nagy J. Jók: Beke, Kosznovszky, Tölgyesi, Kulcsár, ill. Kovács D., Szekszárdi, Székely, Nagy J.

Szekeres Zoltán: – Úgy éreztem, hogy kontrolláltuk a mérkőzést, egy-egy alkalom volt csak, hogy nem, de ez egyáltalán nem volt kezelhetetlen. A csapat jól játszott, ahhoz képest, hogy rövid ideje dolgozunk azon, hogy ilyen fölényt tudjunk kialakítani az ellenfelekkel szemben. A kapu előtti játékunk még akadozik, de a fölénnyel és a törekvéssel, amit a játékosok nyújtottak azzal maximálisan elégedett vagyok. A Kazincbarcikának gratulálok a továbbjutáshoz!

Varga Attila: – Az egy mérkőzéses kupafordulóban teljesen mindegy, hogy egy szerencsés góllal jutottunk tovább. Természetesen nagyon boldog vagyok a továbbjutás miatt. Látni lehetett a csapaton, hogy sokkal energikusabban és lelkesebben futballoztak a második félidőben, úgy gondolom, jó volt nézni a játékunkat. Egy olyan mérkőzésen vagyunk túl, ami előreláthatólag sem tűnt egyszerűnek, de nagyon keményen dolgoztak a játékosok és így a következő fordulóban is bizonyíthatunk.

Továbbjutott: KolorCity Kazincbarcikai SC

Putnok FC (NB III) – Szombathelyi Haladás (NB II) 2-4 (2-2)

Putnok, 300 néző. V.: Ducsai.

Putnok FC: Nyirati – Sághy, Nádimov (Fülöp), Dobrovolszki, Nemes, Nagy Zs. (Csutora), Buda (Juhos), Csiki, Sramkó (Vajda), Galacs (Petrecsko), Katona. Vezetőedző: Szala Ákos.

Szombathelyi Haladás: Mursits – Tóth M., Csató, Németh M., Lucas, Csernik (Lencse), Doktorics, Horváth R. (Taipi), Derekas, Rácz (Csilus), Molnár R. (Borvető). Vezetőedző: Mészöly Géza.

G.: Nagy Zs. (2), ill. Rácz, Doktorics, Taipi, Borvető. Jók: Nagy Zs., Nemes, ill. Doktorics, Németh M., Rácz B., Csernik.

Szala Ákos: – Egyáltalán nem született reális eredmény. A vendégek negyedik góljáig kevés kidolgozott helyzetük volt, mi viszont sorban hagytuk ki a lehetőségeinket. Ezt a meccset meg kellett volna nyernünk, ezért természetesen nagyon csalódott vagyok. Kértük a csapattól, hogy a fordulás után hátszélben minden lehetőséget ragadjunk meg, és támadjuk a kaput, de ez nem történt meg. Sajnos, ekkor átlag alatti teljesítményt nyújtottunk, ezt pedig a jó erőkből álló Haladás kihasználta. Ezért játszanak ők a második vonalban, mert a lehetőségeiket jobb százalékban értékesítik.

Mészöly Géza: – Egy nagyon jó futballt játszó ellenfél otthonában sikerült kiharcolnunk a továbbjutást. Ez nem sikerülhetett volna, ha nem játszunk ilyen mentalitással és ennyire egységesen. Mindenki nagyon akarta a továbbjutást, a kispadról beszállók is hozzá tudtak tenni a teljesítményükkel a mérkőzéshez. A négy rúgott gól önmagáért beszél, és akkor sem estünk kétségbe, amikor hátrányba kerültünk. Gratulálok a csapatnak, de a Putnoknak is, mert alaposan megnehezítették a dolgunkat.

Továbbjutott: Szombathelyi Haladás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!