Női kosárlabda

2022.09.28. 20:31

A színes ceruzát is elővették

Érvényesült a papírforma: itthon is győzelemmel mutatkoztak be a diósgyőri kosarashölgyek.

Kolodzey Tamás

Fotó: Ádám János

A női NB I/A-s bajnokság 2. fordulója keretében a DVTK Hun-Therm vendége a Vasas Akadémia gárdája volt szerda este. A piros-fehérek első őszi hazai tétmeccsére több hónapig kellett ,,böjtölni", innentől kezdve azonban beindul a nagyüzem.

Bacsó kezdte

Négy gól nélküli támadást Bacsó triplája törte meg, aztán jött négy közeli dupla (5. perc: 7–6). Lelkesek voltak a fővárosiak, de nem bírtak a palánk alá belépő hazaiakkal, akik könnyű ziccerekből szerezték pontjaikat. Völgyi Péter viszont 13–12-nél magához rendelte játékosait. Oláh F. bátor betöréssel feledtette korábbi labda eladását, majd nem jöttek be az itthoni akciók. A Vasas tempói kiperdültek, a diósgyőriek pedig összekaparták a védő lepattanókat és ezekből ,,megtollasodtak".

A második negyed elején jókat birkóztak a felek, Kiss A. pedig nem a festett területen serénykedett, hanem a kigyótérről célozgatott. Nunn háromszor is próbálkozott a gyűrű alól, labdái azonban sorra kiszédültek. A DVTK mestere, ahogyan azt ígérte, sok cserével forgatta kerettagjait. A vendégek triplákat szerettek volna gyűjteni, ez nem ment nekik, a fehérben küzdő hazaiak beérték a duplákkal. Pozsonyi támadó hibákat fújt, mindkettő határesetnek számított, de belefért. Papp K. kétszer indult, majd Greenről pattant le Pardee. A miskolciak támadójátéka kissé szétesett, így a tíz körüli különbség sem nőtt (18. perc: 29–19). Az emberfogást Bernáth elégelte meg, a pálya közepéről elengedte, utána pedig Green és Kiss A. hozott három büntetőt a konyhára és máris jobban festett a tábla (35–19).

Nőtt a különbség  

A hosszú szünet után a nullás mezben feszítő Aho T. is kezdett és a hírek szerint már a dupla nullás pólót is választhatja, aki akarja. Pillanatok alatt húsz fölé hízott a különbség a két társaság között, így eljött a nyugalom ideje. Ennek következtében hanyatlott a miskolci figyelem (41–25). Bernáth hármassal terelte megszokott medrébe a meccset és következett az iparos kosárlabda, a kiejtett és az eladott labdákkal. Baj persze nem volt, az átlagos is elegendőnek bizonyult. Ügyes indítások és szépen kivitelezett dobások azért akadtak, az extrákkal pedig Kányásiék rukkoltak ki. Az idő múlásával az akadémisták belenyugodtak a sorsukba, ráadásul a kétméteres Kiss A.-val sem bírtak. Green elszórakozott két kihagyhatatlant és jött a célegyenes.

Légszerelés is volt

A negyedik negyedre Kányási kiváltotta vállalkozói igazolványát (59–31), a Vasas meg hol területet védett, hol embert fogott. Mivel a pontok sorsa ekkor már eldőlt, lehetett rögtönözni és színes ceruzával rajzolni. Ebben Aho N. produkált maradandót, Green meg bevetette a klasszisok fegyverét, a légszerelést. A DVTK túljutott a harmincon (66–35) egy gyönyörű akcióval, a szurkolók erre éljenzésbe kezdtek. Lerohanás lett a vége és nagy tüzelési verseny, ebben senkit nem zavart, hogy a labda ritkán vágódott a gyűrűbe. Összegezve: nehezen indult, de könnyű lett.

DVTK Hun-Therm vs. Vasas Akadémia 72–41 (20–14, 15–7, 21–10, 16–10)

Miskolc, 490 néző. V.: Győrffy, Pozsonyi, Varga-Záray.

DVTK Hun-Therm: Aho N. (4), Bacsó (5/3), BERNÁTH (15/9), M. Jovanovic (4), GREEN (17). Csere: Kiss A. (12), Kányási (11/3), Oláh F. (4), Aho T. (–), Vég-Dudás (–), Márkusz (–). Vezetőedző: Völgyi Péter.

Vasas Akadémia: Smailbegovic (6), Szerencsés (–), Tóth O. (15), Madár E. (6), Nunn (4). Csere: Pardee (2), Papp K. (8), Budácsik (–), Salamon Zs. (–), Madár K. (–), Van Rijs L, (–). Vezetőedző: Milos Pavlovic.

Kipontozódott: Tóth O. (40.).

Völgyi Péter: – Agresszívak voltunk és negyven percig jól védekeztünk. Támadójátékunk a nagyszünet után lendült át a holtponton. A magas fokú koncentrációnknak köszönhetjük sikerünket.  

Milos Pavlovic: – Nagyon jó és számunkra tanulságos meccs volt. Mi mentálisan nem álltunk készen a mérkőzésre. A DVTK sokkal jobb volt, nekünk csak ennek elismerése maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!