Tiszaújvárosi Triatlon Fesztivál

2022.07.13. 15:00

Tíz tiszaújvárosi indul a felnőtt- és a junior-Ek-n

Csütörtökön kezdődik a Tiszaújvárosi Triatlon Fesztivál: vasárnap lesz az Ek-futam.

SZIS

Az idén négynapos, július 14–17-e között megrendezésre kerülő Tiszaújvárosi Triatlon Fesztiválon a szabadidősport- és kulturális programok mellett a triatlon Prémium Európa-kupa-verseny és a junior-Európa-kupa jelenti a fő eseményeket. 

A valamennyi korosztály számára mozgási, kikapcsolódási és szurkolási lehetőséget kínáló eseménysorozat első szabadidősportos programját a csütörtökön 18 órától megrendezendő kerékpározás jelenti. A Hotel Phőnix melletti nagyparkolótól az ovisok egy 250 méteres, a nagyobbak egy 4 kilométeres kört tekerhetnek. Ezen a napon Tiszaújváros főterén 19.30-kor kezdődik az ünnepélyes megnyitó. 

Másnap, július 15-én, pénteken 15 órakor kezdődik a sakk schnellverseny a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal bejáratánál. Az amatőr futók 18.45-kor rajtolhatnak el a belvárosi versenyközpontból, hogy letudják az 1 km-es távot. Mindkét eseményen jár a tombolaszelvény, amellyel értékes nyereményekre lehet szert tenni. 

A felkészült futók 19.30-kor a Jabil 1/3 Sunset Maraton rajtjához sorakozhatnak fel, hogy a 3,5 km, a 7 km vagy a 14 km távok egyikének a teljesítésére vállalkozzanak. Ezen a versenyen minden célba érkező egyedi befutóérmet kap ajándékba. 

Az igazán mozgalmas július 16-i, szombati napot 8.00-tól a Tisza-parton a Tiszaújvárosi Turista Triatlon nyitja meg, majd 10 órakor elkezdődik a streetball az Ifjúsági parkban. Szintén 10 órakor indul a dísztó partján a méltán népszerű, most visszatérő Bogratlon bográcsfőző fesztivál is. A triatlon junior-Európa-kupa elődöntői 12.00, míg a triatlon Prémium Európa-kupa elődöntői 14.45-kor kezdődnek szombaton. 

A vasárnapi zárónapon az első eseményt 9.00-tól a Magyar Utánpótlás Triatlon Gála jelenti. A junior-Európa-kupa döntőjében a nők 11.45-kor, a férfiak 12.45-kor rajtolnak. A felnőtt-Európa-kupán a hölgyek vágnak neki a távnak elsőként, 14.45-től, míg a férfiak a 16.15-kor kezdődő finálé során döntenek a helyezésekről. 

Hét plusz három hazai 

Ami a magyar indulókat illeti, a Prémium Európa-kupa mezőnyében a férfiaknál 10, a hölgyeknél 16 sportolónknak szurkolhatunk majd. A rendező Tiszaújvárosi Triatlon Klub színeiben ­Lehmann Csongor igyekszik megvédeni tavalyi címét. Klubtársai közül bátyja, Lehmann Bence, Kiss Gergely, Sinkó-Uribe Ábel és Sinkó-Uribe Aurél is szerencsét próbálhat. A nőknél a korábbi junior Európa-bajnok Putnóczki Dorka, valamint Bóna Kinga igyekszik megtenni mindent a mind jobb szereplésért. A junioroknál Bán Lilla és ­Lehmann Sára, valamint Kovács Gyula veszi fel a versenyt a vetélytársakkal. Ebben a korosztályban egyébként nem kevesebb mint 31 fiú és 25 leány alkotja a magyar „kontingenst”, ami elsősorban annak tudható be, hogy erre a rendkívül rangos erőpróbára nem kell túl sokat utazniuk a mieinknek. 

A fesztivál idején nyolc nívós könnyű­zenei koncertet – Unique (csütörtök, 20.00), Kowalsky meg a Vega (csütörtök, 21.00), Betty Love (péntek, 20.30), ValMar (péntek, 21.15), Josh és Betti (szombat, 19.15), Első Emelet (szombat, 20.30), Groovehouse (vasárnap, 19.30.), Carson Coma (vásárnap, 21.15) – is kínálnak. A gyermekeknek csütörtökön és pénteken 15, míg szombaton és vasárnap 10 órától nyitják meg a játszóházat. 

További részleteket, bővebb információkat a www.tiszatriatlon.hu oldalon lehet olvasni, vagy a [email protected] e-mail-címen, továbbá a +36-49-540-094-es és a +36-30-645-2746-os telefonszámon lehet kérni. 

(A borítóképen: Lehmann Csongor (balról a harmadik, bordóban) címvédőként indul | Fotó: ÉM-archívum)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!