Kézilabda

2022.07.08. 10:16

Csörgő Kristóf a Fradihoz igazolt

A mezőkövesdi Szent László Gimnázium 11/a osztályos tanulója a Ferencváros kézilabda szakosztályában folytatja pályafutását.

ÉM

Fotó: FTC

A 2004-es korosztály egyik legnagyobb tehetségének tartott kézilabdázó távozik Mezőkövesdről, ahol fiatal kora ellenére az elmúlt szezonban a felnőtt csapat legjobbja volt. A 18 éves Csörgő Kristóf az NB I/B alapszakaszában a Keleti csoportban a góllövőlista második helyén zárt 15 mérkőzésen szerzett 103 góllal, a rájátszásban pedig ő lőtte a legtöbb gólt, 10 bajnokin 75-öt.

Kapásból igent mondott

– Amikor megkeresett a Fradi, nem sokat gondolkoztam, tudtam, hogy itt a helyem, hogy itt fejlődhetek a legtöbbet. Nagyon tetszik a klub filozófiája, a rutinosabb és a fiatal játékosok elegye, a népligeti edzőközpont infrastruktúrája, minden rendkívül vonzó volt a Ferencvárosban. Nagyon boldog vagyok, hogy itt folytathatom” – mondta a három évre aláíró Csörgő Kristóf, aki az ifjúsági válogatott első számú irányítójaként augusztusban az Európa-bajnokságon fog szerepelni, utána csatlakozik majd az NB I-es csapathoz.

– Nagyon örülök annak, hogy a magyar kézilabda egyik legnagyobb tehetsége bennünket választott, remélem, hogy a Ferencvárosban is töretlen marad a fejlődése. Kristóf érkezésével véglegessé vált férfi csapatunk kerete, amelyben csupán egy légiós szerepel, tehát javarészt magyar játékosokkal vágunk neki a szezonnak – mondta Görög Zsolt, szakosztályunk ügyvezető igazgatója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!