DVTK gátfutója

2022.06.17. 07:55

Pozitívan hatottak rá a verseny körülményei

Élete első felnőtt nemzetközi versenyén indult szerdán Tóth Anna.

MASZ

A DVTK 18 éves gátfutója a marseille-i World Athletics Continental Tour Challenger kategóriájú egynapos viadalán állt rajthoz június 15-én. A fiatal sprinter az egész programot tekintve a második legfiatalabb nem hazai induló volt a francia Challenger kategóriájú versenyen, ahol a női 100 méteres gátfutás döntőjét szerdán kora este rendezték. A számban hazai induló mellett brit, holland és jamaicai futóval versenyzett Tigyi József tanítványa, aki 13,39-es egyéni csúcsát szerette volna megjavítani a Delort Stadionban. 

Most kezdődik komolyabban 

A győzelmet végül a jamaicai Morrison szerezte meg 13,06-os idővel, megelőzve a holland Tjin-a-Limet (13,08), illetve a francia Vendome-ot (13,28). A negyedik helyen Tóth Anna érkezett a célba, 13,30-cal, új egyéni csúccsal. 

A szóbeli érettségik előtt álló atléta – aki tavaly korosztályos vb-bronzérmes lett Kenyában – ekképpen értékelt. 

– Múlt hét vége felé kaptam a meghívást, hogy szeretnék-e indulni ezen a versenyen – mondta Tóth Anna. – Nem volt kérdés, hogy igent mondok, alig vártam, hogy kapjak egy ilyen lehetőséget. Nagyon újak voltak nekem ezek a fajta körülmények, még nem voltam ekkora nemzetközi felnőttviadalon. Éppen ezért tőlem szokatlan módon nagyon izgultam a futásom előtt, de mégis kíváncsian vártam, hogy egy ilyen erős futamban hogyan tudok teljesíteni. Szerencsére pozitívan hatottak rám a körülmények, és a többiek is nagyon húztak már az elejétől magukkal. Amikor megláttam az eredményem, nagyon örültem, hogy sikerült egyéni csúcsot futnom. Ez volt a cél, hogy a régi 13,39-es legjobbamhoz képes minél jobbat tudjak futni. Az idei fő célunk az U20-as világbajnokság, a felkészülésem ennek megfelelően halad eddig. Most kezdődik komolyabban a versenyszezonom, jön előbb június végén a felnőtt magyar bajnokság, majd az U23/U20-as ob hazai pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!