Kajak-kenu

2022.06.27. 08:33

Bragato Giada: négyből háromban győzött

A tiszaújvárosi kenus három győzelmet ért el a hét végi kajak-kenu válogatóversenyen.

ÉM

Forrás: MW

A múlt hét végén Szolnokon rendezték meg a kajak-kenusok idei második, egyben utolsó világbajnoki és Európa-bajnoki válogatóját. A megyei sportolók közül hárman álltak rajthoz, és közülük a Tiszaújvárosi KKSE versenyzője, Bragato Giada remekelt. Azok után, hogy májusban négy számban is diadalmaskodni tudott a szegedi válogatón, ezúttal három alkalommal lett első. Női kenu kettesben ez alkalommal sem akadt ellenfelük, a Szegedi VSE sportolójával, Nagy Biankával párban az 500 méteres távot 2:03,883 perc alatt teljesítették, és maguk mögé utasították a Takács Kincső, Gönczöl Laura duót, akiket több mint 4 másodperccel előztek meg. A női kenu kettes 200 méteres számban szintén ez volt a sorrend, a Bragato Giada, Nagy Bianka egység 44,544 másodperces idővel ért célba, ez több mint 2 másodperccel jobb volt, mint a második helyezetté. A kenu egyes olimpiai számokban a tiszaújvárosi sportoló és Balla Virág között zajlott nagy verseny, 1000 méteren Bragato Giada lett a jobb, ideje 4:53,989 perc volt, és 4 másodperccel előzte meg Ballát. Viszont 500 méteren utóbbi sportoló bizonyult eredményesebbnek (2:08,261 perc), ideje alig valamivel lett jobb, mint a tiszaújvárosié (2:08,824 perc). 

A DVTK sportolói közül Bodonyi András öt számban állt rajthoz. Kenu kettesben Fodor Nicholasszal, a Kovács Katalin Akadémia sportolójával 1000 méteren a négy induló közül a harmadik helyen végzett, míg az 500 méteres távon a 6. helyen értek célba. Férfi kenu egyesben 1000 méteren érte el a legjobb eredményt, 4. lett, 200 méteren a 6. pozícióban végzett, 500 méteren pedig a 9. helyen zárt. 

Férfi kajak kettes 200 méteren a diósgyőri Orosz Ákos az Inter-Épfu AVSE sportolójával, Apagyi Leventével egy hajóban a 2. helyet szerezte meg.

(A borítókép korábbi felvétel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!