KolorCity Kazincbarcika SC

2022.03.01. 07:48

Törpék az óriások között

A Magyar Kupában ma 17 óra 15 perctől NB I.-es ellenfél ellen játszik az NB III.-as KBSC.

Molnár István

A héten, hétköznapokon a Magyar Kupa felé fordul a labdarúgást kedvelők figyelme. A sorozatban már csak 8 csapat „áll”, ezek közül az egyik az egyetlen borsodi, a KolorCity Kazincbarcika SC együttese, amely az NB III. Keleti csoportját vezeti. A KBSC annak köszönhetően jutott el ilyen messze a kupában, hogy korábban túljutott – sorrendben – a Csenger FC-n, a Hidasnémeti VSC-n, a Szolnoki MÁV FC-n, a Diósgyőri VTK-n, illetve a Ceglédi VSE-n. A Barcikánál izgatottan várták a sorsolást a legutóbbi meccset követően, és a február 9-i eseményen az élvonalbeli Paksi FC-t kapták ellenfélül. 
 

Méltán büszkék 
 

Mit szólt ahhoz, mi volt a reakciója, amikor Sowunmi Thomas a sorsoláskor kihúzta csapata számára a Paksot? – kérdeztük Varga Attilától, a KBSC vezetőedzőjétől. 


– A reakcióm ugyanaz volt, ami akkor is lett volna, ha a Ferencvárost, az Újpestet vagy bárki mást húzott volna ki – mondta. – Ezen a szinten érthető, hogy mindenki minket szeretett volna kapni, mi vagyunk a törpék az óriások között. Boldog vagyok, hogy játszhatunk, ez nagyon erős teljesítmény a részünkről, amire méltán lehetünk büszkék. 


A Paks játékát, eredményeit látjuk, de milyen szakmai meglátásai vannak velük kapcsolatban? – vetettük fel ezt is a trénernek. 


– Nagyon kedvelem a klubot és azt a morális klubmodellt, amit képvisel, mert olyan erős, egyedi identitás kialakítására és megőrzésére törekszik, ami döntő jelentőségű a magyar labdarúgásban – jegyezte meg Varga Attila. – Jelenleg, ma Magyarországon véleményem szerint a legjobb futballt játssza a Paks, még ha ez a védekezés rovására is megy néha, nagyon látványos, élvezhető. Erős csapat fizikálisan is, sok gólt szerez, tisztában vagyunk a támadó játékosai képességeivel. A csapat koncentrált és határozott. Egységesnek, jól szervezettnek és figyelmesnek kell lennünk, szilárd teljesítményre lesz szükség, de nem szabad nagyon ráfeszülnünk erre a találkozóra. Nagyon bízom a csapatban, remélem, bármi megtörténhet. 
 

Előrelépést, fejlődést 
 

A Tállya elleni bajnoki „eltolásával”, múlt péntekre való előrébb hozásával ez a három nap elegendő volt a felkészülésre, minden értelemben? – tettük fel ezen kérdést is. 


– Sűrű, nehéz a program, de megvannak, megvoltak a lehetőségeink arra, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a feladatra mind fizikálisan, mind mentálisan – nyilatkozta Varga Attila. – Fontos hét áll előttünk, kezdve ezzel a meccsel, hiszen egy rendkívüli eredményt érhetünk el. A folytatásban pedig továbbra is az a célunk, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsük be a bajnokságban. 


Most aztán tényleg teher nélkül lehet játszani, bár pár százalékkal több esély kínálkozik, kínálkozhat a továbbjutásra, mint mondjuk ha egy Ferencvárost, Újpestet vagy Fehérvárt kapott volna a KBSC. 


– Nem gondolom, hogy az itt még versenyben lévő csapatok valamelyike ellen is nekünk könnyebb dolgunk lenne. Nem figyelünk erre, csak a saját mérkőzéseinkre és az aktuális ellenfélre készülünk. Mindig előrelépést és fejlődést várok el a csapattól, legyen bárki is az ellenfél – hangsúlyozta a KBSC vezetőedzője. 
 

Nehéz meccs lesz 
 

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy milyen elképzeléssel, hozzáállással küldi ki a csapatot hazai pályán, annak fényében, hogy beállíthatják a klubrekordot, ugyanis harmincegy éve, 1991-ben volt legutóbb a 4 között a kupában, még KVSE néven. 


– Minőségi játékot kell mutatni, ha tovább akarunk jutni – fogalmazott Varga Attila. – Higgadtan kell meghozni lehetőleg a jó döntéseket, taktikai és technikai szempontból is a maximumot kell kihozni magunkból. Nehéz meccs lesz, sokat ki fog venni belőlünk, az biztos. Az edzéseken jól megy a munka, a rendelkezésemre álló összes játékos megfelelően teljesít, ami remélem, esélyt tartogat, bízom a csapatban. 


A KBSC-nél az előző mérkőzésen, Cegléden Süttőt kiállították, így ő eltiltott. A várható kezdőcsapat: Megyeri – Szemere, Ur, Heil, Székely – Nagy J., Rjasko – Kristófi, Ádám F., Szabó – Schildkraut. 
 

Labdarúgó Magyar Kupa: további negyeddöntők 
 

Március 1., kedd 
20.00: Budapest Honvéd – Ferencvárosi TC 
Március 2., szerda 
20.00: Békéscsaba 1912 Előre – Újpest FC 
Március 3., csütörtök 
20.00: ETO FC Győr – Mol Fehérvár FC 
 

(A borítóképen: A legutóbbi fordulóban Cegléden jutott tovább a Kazincbarcika)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!