Női kosárlabda

2022.02.15. 09:00

Jovanovic volt DVTK nyerőembere (videóval)

Hétfő este itthon igazolták a papírformát a piros-fehér kosarashölgyek.

Kolodzey Tamás

A Diósgyőr (fehérben) hozta a kötelező győzelmet. Fotó: Bujdos Tibor

Az NB I.-es női kosárlabda-bajnokság 18. fordulója keretében négy hét után játszottak ismét tétmeccset a diósgyőriek, akiknek három találkozóját a koronavírusos esetek miatt későbbi időpontra halasztották. A sereghajtó BKG-Prima Szigetszentmiklós ellen eredetileg január 23-ra kitűzött mérkőzést hétfő este pótolták a DVTK Arénában.

 

Triplákkal kezdtek

 

Majdnem egy percet meszeltek a hazaiak a festékes területen, közben feltették a labdát háromszor a palánkra, de gólt nem hoztak össze, szemben Campisano három pontot érő dobásával. Kedvet kaptak a lányok a távolira, ugyanis Jovanovic és Angyal is triplázott (3–6). Jöttek a duplák, utána meg a diósgyőri vezetés (7–6). A kiszorított és az előkészítetlen helyzetekből elengedett célzások kipattantak, a 6. percben pedig Jovanovic már a 14. pontjánál járt. Kiss A. emberrel együtt beszédítette a gyűrűbe a labdát (15– 8), és mivel a vendégeknek nem ment valami prímán a játék, mesterük időt kért. Kimaradt diósgyőri közelikkel gördült tovább a mérkőzés, de nem mentek a távoliak sem. Alig mozdult az eredményjelző, a csata minden volt, csak színvonalas nem. Jovanovic gondoskodott arról, hogy az első tíz perc után csapata öttel menjen (18–13).

 

Lőtávolon belül

 

A folytatásban Bernáth felbátorodott, egymás után tüzelt, aztán védőlepattanókat gyűjtött a DVTK. Ziccereket ügyetlenkedett el a BKG, tagjai a labdákat is elszórták, csupán a saját palánkjuk alatt kapirgáltak jól. A tehetetlenséget és a pontcsendet Aho unta meg hármasával (23–15). Kányási mindkét oldalon gyorsított, a kékek viszont lassítottak (31–15). A 17. percben Jovanovic már 17 pontnál tartott, aztán Bacsó felvette a nyúlcipőt, száguldott huszonöt métert a semmiért. A diósgyőriek aránylag könnyen, a szentmiklósiak szenvedősen írogatták fel pontjaikat, a hosszú szünet előtt mégis lőtávolon belülre kerültek (38–27).

 

A harmadik negyedet Jovanovic majdnem a félpályáról elengedett labdája vezette fel (41–30), Green folytatta a termelést, és amikor Jovanovic ismét kinézte magának a gyűrűt (47–30), Gedei Tibor tanácskozásra magához rendelte csapatának tagjait. A furcsa mozgású Campisano bedobót és centert is játszott, önbizalmát pedig azzal bizonyította, hogy ahonnan csak tudott, célozgatott. Bernáth három büntetőt termelt, aztán hozott egy kettest a konyhára (54–33). Tóth F. csoda szép hármasa kapott hallható tapsot, de a Szigetszentmiklós is nekiveselkedett, veszítenivalója ugyanis nem akadt (58–43). Bernáth 2+1-es kombinációjával zárult a felvonás érdemi része.

 

Lesz még jobb is

 

Az utolsó szakaszt Kányási „lopása” és szépen kivitelezett ziccere nyitotta, majd Campisano középről pincérkedett. A testes Greennek nem ment, a lőparancsot kapott vendégek rohantak, és tartották magukat. A négy személyi hibával rendelkező Aho ült, de az utolsó percekre Völgyi Péter edző azzal küldte vissza, hogy szabjon fazont. Jovanovic a hajrában is igazolta klasszisát, a különbség pedig húsz körüli volt. Vorpahl könnyelműségét követően zavaros pillanatokat láttunk a pályán, ebbe egy kis videózás is belefért.

 

 

Diósgyőri VTK vs. BKG-Prima Szigetszentmiklós 80–64 (18–13, 20–14, 28–22, 14–15) 

 

Miskolc, 270 néző. V.: Frányó, Varga-Záray, Rózsavölgyi.

 

Diósgyőri VTK: Vorpahl (-), AHO (15/6), JOVANOVIC (28/18), Green (4), Kiss A. (5). Csere: Kányási (5), Tóth F. (4/3), BERNÁTH (14), Bacsó (2), Oláh F. (3/3). Vezetőedző: Völgyi Péter.

 

BKG-Prima Szigetszentmiklós: ANGYAL (15/9), Davis (5/3), Zivaljevic (4), Kovács V. (2), CAMPISANO (25/9). Csere: Benke (3/3), Vári (10/3), Raus (-), Suppán (-), Mudra (-), Varga A. (-). Vezetőedző: Gedei Tibor.

 

Völgyi Péter: – A betegségek után számunkra lutri volt ez a meccs. Voltak jó periódusaink, és olykor két-három rossz percünk is. Fejben lassúak voltunk, de örülünk a győzelemnek, és készülünk tovább a Magyar Kupára.

 

Gedei Tibor: – Nem tudtunk teljes csapattal kiállni, Aldazabalt nélkülöztük. A lepattanóharcot megnyertük, összességében jó kosárlabdát adtunk elő, de agresszívebben kellett volna védekeznünk. Most van időnk felkészülni a soron következő mérkőzéseinkre.

 

 

(A borítóképen: A Diósgyőr (fehérben) hozta a kötelező győzelmet)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!