olimpia

2021.12.05. 11:00

Olimpia barátok Tiszavasváriban

Ötkarikás találkozót rendezett az Olimpiai Baráti Kör Egyesület Tiszavasváriban

A rendezvényen csaknem százharminc látogató – köztük Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkezett olimpiabarátok – vett részt. A sportmúzeum látogatása után tucatszámra készültek a rajongókkal közös képek többek között Cseh László, ötszörös ötkarikás ezüstérmes úszó olimpikonnal – kaptuk a hírt Győr Bélától, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkárától.

Szellemi vetélkedő

Meghívottak között volt még dr. Süvöltős Mihály olimpikon, világválogatott kézilabdázó, a baráti kör tiszteletbeli tagja, Szabó Ildikó olimpikon, atléta, távolugrásban a montreáli olimpia 5. helyezettje is. Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, kétszeres világbajnok és tizennégyszeres Európa-bajnok, száztikenkétszeres magyar bajnok úszó pódium-beszélgetése következett, amit Tokár Tamás Tiszavasvári város szülöttje, vezetett le; ahol őszintén mesélt sportolói karrierjének főbb állomásairól. Lejátszottak egy videót a magyar aranyérmes olimpikonokról, majd szintén videóban bemutatták a tokiói olimpiai összes magyar érmét.

Az Olimpiai Eszme Szellemében című olimpiai témájú szellemi- és sportvetélkedő közel hatvan diák részvételével, nagyon jó hangulatban került megrendezésre a Tiszavasvári Olimpiai Baráti Kör Egyesület által, szintén Tiszavasváriban, a Találkozások Házában, novemberben. Általános iskolások (7-8. osztályosok), gimnáziumi és középiskolások (1-2. osztályosok) alkottak három és négy fős csapatokat. A vetélkedő első része írásban zajlott, a második sportvetélkedő volt, amely kispályás labdarúgásból (három nyert gólig) és kosárlabdából (egy-egy meccsből) állt, melyeket helyi sportolók és sportvezetők vezettek. A szellemi- és sportvetélkedő első, második és harmadik helyezett csapatai díjazásban és oklevélben részesültek.

A rendezvény és vetélkedő előkészítései és megvalósításai során együttműködtek a Tiszavasvári Sportegyesülettel, az Egyesített Közművelődési Intézmény és Könyvtárral, a Váci Mihály Gimnáziummal, a Vasvári Pál Társasággal, a Tiszavasvári Kabay János Általános Iskolával, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Tiszavasvári Szakgimnáziuma, Szakiskolája és Kollégiumával és a Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!