PannErgy-Miskolci VLC

2021.12.06. 10:51

Kétszer győztek, de iksz lett (videóval)

Négygólos előny sem volt elég a miskolci vízilabdacsapatnak a szombati bajnoki találkozón.

A tabellán való előrelépés szempontjából fontos találkozót vívott a hét végén a PannErgy-Miskolci VLC férfi vízilabda-együttese az OB I. 11. fordulójában. A borsodiak sikerük esetén ugyanis megelőzték volna a vendég Kaposvárt, amely ellen már rendelkezésre állt két korábbi hiányzó, Sélley-Rauscher, illetve Tőzsér.

Vissza kipattant

Az első negyedben, az első perc vége felé közeledve Biros magabiztosan értékesített egy büntetőt (1–0), aztán Krasznai mutatta magát jól a szélen, és élt is az alkalommal (2–0). A változatosság kedvéért a vendégcsapat is ötméteresből szerezte nyitótalálatát, Hoferica nem tudta védeni Juhász-Szelei löketét. A látogatókat Jajcinovic hozta egálra egy megúszást követően (2–2), aztán az egykori miskolci, Csoma védett, a házigazda pedig jól védekezett. Az újabb MVLC-akciónál Birosra nem figyeltek eléggé a látogatók, és a hazaiak lövője úgy küldte be a labdát a bal alsó sarokba, hogy az a vasról vissza kipattant (3–2).

Jó százalékot

A második felvonás elején egy támadásból két kapufát ért el a KVK, a harmadik kísérlete pedig hazai blokkban halt el. Seman tűnt el a vízben, a második miskolci büntetőt Sélley-Rauscher vágta be (4–2). Előnyben Krasznai táncoltatta meg a vendégek hálóőrét (5–2), a somogyiak szintén fórból „góloztak” (Petrovski, 5–3). Potyogtak a találatok, és ebben jó százalékot hozott a pályaválasztó: Seman gyönyörűen húzta be a lasztit a dunántúliak ketrecébe (6–3), Juhász-Szelei is formában volt, maradt (6–4), a sorban egy igazán remek centergóllal Nagy N. jött (7–4), míg a négytalálatnyi különbséget Biros állította be (8–4). Eddig minden a PannErgy tervei szerint zajlott, a feladat csupán az volt, hogy ezt a szintet tartsák. A félidőig hátralévő időben azonban két, szinte ugyanolyan momentum után örülhettek a vendégek, Berta madjnem ugyanazon helyről nézte ki magának a hosszú oldalt (8–5, 8–6).

A harmadik játékrészben Seman birkózta ki magának a helyzetet, és be is lőtte (9– 6), míg a Kaposvártól Mijic 45 másodpercen belül két alkalommal is megtréfálta Hofericát (9–8). A pályaválasztó újítani tudott, nem engedte, hogy közelebb jöjjön riválisa, és Seman újbóli megmozdulása, illetve Biros megúszás találata megnyugtathatta a társakat és a kispadot (11–8).

Brutalitás, négy perc

A befejező negyedben 2 perc 50 másodpercig nem született gól, akkor Sélley-Rauscher mozgott, és lőtt határozottan Varga B. mellett, újra négy lett a különbség, eldőlni látszott a csata (12–8). Ezután azonban felpörögtek az események, hazai szempontból nem jó irányba. Berta büntetőből büntetett (12–9), míg 3:56 perccel a befejezés előtt időt kért a pályaválasztó. Seman kiharcolt egy fórt, de Csoma fogta a miskolci próbálkozást. Az MVLC gólt szerzett, de a labda előtte érte a kötelet, természetesen nem lehetett megadni a találatot. Bertán nem nagyon volt senki (12–10), 1:36 volt vissza, a KVK kért szünetet. 16 másodperccel később a bírók talán túlzottan keménynek ítélték a Seman–Langiewicz-csatát, előbbi pólós brutalitásért 4 percet kapott, utóbbi ötméterest, Mijic be is varrta (12–11). Biros a blokkba vágta a labdát, Varga B. előnyből pedig bal alsóba (12–12). Az MVLC jöhetett, Krasznai Csomába küldte a játékszert, 23 mp.-cel a sípszó előtt a somogyiak beszélték meg, mit kellene tenniük, hogy nyerjenek. Adogattak, amikor visszaúsztak, de lőni már nem tudtak, maradt a döntetlen.

PannErgy-Miskolci VLC vs Kaposvári VK 12–12 (3–2, 5–4, 3–2, 1–4)

Miskolc, 100 néző. V: Csizmadia, Bereczki.

MVLC: Hoferica – Krasznai (2), BIROS B. (4), Böröczky (-), Várkonyi (-), SEMAN (3), Vismeg Zs. (-). Csere: Vismeg B. (-), Tőzsér (-), Tanczer (-), SÉLLEY-RAUSCHER (2), Nagy N. (1), Sisán (-). Edző: Kis István.

Kaposvár: Csoma – Langiewicz (-), BERTA (4), MIJIC (3), JUHÁSZ-SZELEI (2), Varga B. (1), Horváth Á. (-). Csere: Jajcinovic (1), Petrovski (1), Palatinus (-), Tóth Á. (-), Vörös T. (-), Szabó Zs. (-). Edző: Surányi László.

Gól/emberelőnyből: 8/2, ill. 8/4.

Gól/ötméteresből: 2/2, ill. 3/3.

Kis István: – Kétszer-háromszor is megnyerhettük volna a mérkőzést, végül be kellett érnünk egy sovány döntetlennel. Néhány közreműködőnek nem tetszett a játékunk, és olyan ítéleteket hoztak, amelyekkel rendre bennünket sújtottak. Nem éreztük a hazai pálya előnyét, a fehér ruhás emberek befolyásolták a találkozó végeredményét.

Surányi László: – Ilyen gyengén ebben az idényben egyszer sem játszottunk. A rajtnál beragadtunk, a miskolciak sorra lefordultak rólunk, úgy mentek át rajtunk, mint kés a vajon. A hajrában vissza tudtunk kapaszkodni, emberelőnybe is kerültünk, éppen ezért nem értettem, játékosaim miért nem vállalták el a lövéseket. Mindig győzelemre kell játszani, ezt a hajrában elmulasztottuk. Hiába volt tartás bennünk, elszórakoztuk a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!