Diósgyőri VTK

2021.11.22. 19:25

Földi helyett Völgyi, leváltották az edzőt

A vasárnapi hazai vereség a vezetőedző állásába került a DVTK női kosárlabdacsapatánál.

20101018 Szekszárd Női NB/I. A csoport kosárlabda mérkőzés Atomerőmű KSC-Szekszárd - Aluinvent DVTK. Fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság Képen: Völgyi Péter, az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatója és a csapat

Fotó: Mártonfai Dénes

Az új diósgyőri sportcsarnokban vasárnap első vereségét szenvedte el a Diósgyőri VTK NB I-es kosárlabdacsapata. A piros-fehérek meglepetésnek számító eredményt értek el, 1 ponttal, 60-59-re maradtak alul a Vasassal szemben. Úgy, hogy a meccs végén 56-53 után fordított a fővárosi együttes, és 16 másodperccel a vége előtt ők álltak jobban. Viszont 56-57-es állásnál 1,3 másodperccel a befejezés előtt Bernáth egy triplával fordított, ám ez a minimális idő is elég volt a Vasasnak, hogy újabb találatot elérve megszerezze a győzelmet. És a sikerük Földi Attila vezetőedző állásába került.

Ugyanis a vezetőedzőt tegnap menesztették. Szabó Tamás a csapatot működtető DVTK Kosárlabda Kft. ügyvezető igazgatója és Völgyi Péter sportszakmai igazgató a délelőtti órákban arról tájékoztatta a szakvezetőt, hogy a váltás mellett döntöttek.

– Ez egy olyan vereség volt, amely nem maradhatott következmény nélkül – válaszolta megkeresésünkre Völgyi Péter, aki így folytatta: – Sajnálom Földi Attilát, mert nagyon jó edzőnek tartom, ezért is ajánlottuk fel neki, hogy maradjon nálunk, az utánpótlás akadémián. Viszont a vasárnapi vereség után úgy éreztük, hogy új impulzusra van szükség. Nagyon nehéz időszak előtt áll a csapat, ugyanis a bajnokságban a két Euroligában szereplő csapat ellen kell majd pályára lépnünk, ezen a hét végén Szekszárdon, a jövő héten pedig a Sopront fogadva, és ezek mellett hét közben Európa Kupa találkozók várnak ránk, most csütörtökön, Oroszországban, a NIKA ellen, a jövő héten itthon a török Orman csapatával szemben. Ezek miatt született az a döntés, hogy ideiglenesen én irányítom a csapatot, de remélem, hogy rövid időn belül megtaláljuk a megoldást, azt a szakembert, aki átveszi majd az együttes irányítását. Sok időnk nem lesz ezen a héten a csapat formálásra, hiszen a sok utazás miatt csak kevés edzést tudunk tartani, de vannak olyan játékelemek, amelyekben szeretnénk ez idő alatt is előrébb lépni.

Völgyi Péternek nem ez lesz az első beugrása a DVTK-nál, ugyanis amikor 13 hónappal ezelőtt Földi Attila, a diósgyőriek vezetőedzőjeként pozitív koronavírus tesztje miatt házi karanténba került, két bajnokin, és egy Euroliga-selejtező meccsen is ő látta el a vezetőedzői feladatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!