PannErgy-MVLC

2021.11.05. 09:30

A szerdaihoz hasonlót remélnek

Pénteken 20 órától a Ferencváros vendégeként ugranak medencébe a miskolci pólósok.

Molnár István

20211024 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország PannEnergy MVLC Miskolc - Szegedi FVCS OBI férfi vízilabda mérkőzés. képen: Moravcsik Martin #1, Böröczky Marcell #8, Kis István MVLC vezetőedző Várkonyi Ádám #10

Forrás: ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

A. A múlt hét végét követően szerdán játszott legutóbb bajnoki meccset a PannErgy-Miskolci VLC gárdája a férfi vízilabda OB I.-ben. Semanék az A-Híd VasasPlaket vendégei voltak a fővárosi Komjádi uszodában, és 12–9-es vereséget szenvedtek.

– Kikaptunk, de nagyszerűen helytállt a csapat – mondta Kis István, a miskolciak szakvezetője. – A meccs előtt azt kértem a játékosoktól, hogy álljanak bele a mérkőzésbe százszázalékosan, nem kell tartani senkitől sem. Legyünk határozottak, bátrak, ahogyan például a tőlünk sokkal jobb Szolnok ellen voltunk, edzőmérkőzésen. Figyeljünk maximálisan a védekezésre, tegyük fel a kezeket blokkhoz, aki fáradt, jelentkezzen, lecserélem, de aki benn van a medencében, az hajtson, küzdjön. Szinte végig partiban voltunk a Vasassal, sajnos kihagytunk két büntetőt. A harmadik negyedben kialakult szoros állás, a 7–6 felpörgette a játékosokat, és ebbe a pörgésbe sok hiba csúszott be, amit a Vasas kihasznált. Teljesítményben azt tettük le, mint amit az előző szombaton az Újpesti VSE ellen, csak azért ez a csata más kávéház volt. Amennyiben megnézzük, hogy milyen szintű vízilabdázók alkotják a Vasas keretét, és mit tudtunk kihozni a találkozóból, akkor csak az elégedettség hangján beszélhetek a srácokról. Ha van koncentráció fejben, rendben vannak a mentális dolgok, miként az szerdán szinte teljesen megvolt, és ehhez társul a nagy szívvel mutatott játék, akkor ez az eredmény. Amihez tényleg gratulálok.

Rangadóra hangolódás

Az MVLC játékosai túl sokat nem pihenhettek a hétközi fellépést követően, ugyanis pénteken már újabb erőpróba vár rájuk, a Ferencváros népligeti uszodájában, 20 órától. Az FTC-Telekom elleni csatának az eredeti kiírás szerint szombaton este a Kemény Dénes Városi Sportuszoda adott volna helyet, ám a létesítményben úszóversenyt tartanak, ezért megcserélték a felek a pályaválasztói jogot, és mivel a zöld-fehérek a jövő hét elején BL-meccset vívnak, a közös bajnoki előrébb is került egy nappal.

– Amikor ilyen kevés szünet után következik egy újabb bajnoki mérkőzés, a köztes időben sok mindent nem lehet csinálni: egy kis úszás és egy kis taktikai felkészülés fér bele – tette hozzá Kis István. – A Vasassal megvívott összecsapás egy edzőmeccsnek is beillett, annál jobb felkészülés nincs, mint egy éles meccs, egy remek ellenféllel. Mint azt megjegyeztem, a szerdai hozzáállás nem hagyott kívánnivalót maga után, remélem, így fogunk medencébe ugrani a Népligetben is. A Ferencváros a Bajnokok Ligájában is harcol, az első körben döntetlent játszottak Bresciában. Mivel jön az újabb fontos meccs számukra ebben a sorozatban, illetve a nyáron több helyen is megváltozott a keretük – és ezért még nem teljesen összeszokott a gárda –, biztos vagyok abban, hogy nem fognak ellenünk tartalékolni, nem a cserepadot fogják vízbe küldeni. Nyilván a Vasas-mérkőzésen is voltak olyan dolgaink, amiket tovább kell csiszolnunk, számunkra az, és ez az összecsapás egyfajta ráhangolódás a november 13-i, debreceni rangadóra, amely nemcsak nekünk fontos, hanem a Debreceni VSEnek is.


A férfi OB I. állása

1. Szolnoki Dózsa 6 6 – – 85-41 18

2. Ferencvárosi TC-Telekom 6 6 – – 88-45 18

3. A-Híd VasasPlaket 6 5 1 – 72-45 16

4. OSC Újbuda 5 5 – – 86-45 15

5. Budapesti Honvéd 7 4 1 2 80-70 13

6. BVSC-Zugló 5 3 – 2 58-44 9

7. Szegedi VE 6 3 – 3 54-54 9

8. Pécsi VSK-Mecsek Füszért 6 3 – 3 50-62 9

9. Tigra-ZF-Eger 6 2 – 4 70-77 6

10. PannErgy-Miskolci VLC 6 1 – 5 50-73 3

11. Kaposvári VK 6 1 – 5 59-82 3

12. Metalcom Szentes 6 1 – 5 49-91 3

13. Debreceni VSE-Master Good 5 – – 5 25-57 0

14. Újpesti VSE Hunguest Hotels 6 – – 6 51-91 0

A Kaposvári VK – BVSC-Zugló mérkőzést november 19-én, míg az OSC Újbuda – Debreceni VSE meccset november 29-én játsszák. A 10. fordulóból (játéknap: november 27.) október 15-én már megrendezték a Budapest Honvéd – Kaposvári VK összecsapást (12–11).

(A borítóképen: Kis István csapata ma a veretlen FTC vendége lesz)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!