DVTK Jegesmedvék

2021.10.29. 09:30

Most bejött a várt papírforma

Sorrendben tizedik fellépésüket is elvesztették a piros-fehérek, de ezt mindenki előre gondolta.

Kolodzey Tamás

Fotó: Kozma István

Az Erste Liga alapszakaszának 14. mérkőzése várt tegnap este a Macikra. A DVTK Jegesmedvék csapata az esélytelenség nyugalmával készülhetett a listavezető Gyergyói Hoki Klub elleni találkozóra, ezen az összecsapáson ugyanis csak a vendégeknek volt okuk a „félelemre”. Duschek kapus párja, Kiss B. sérülés miatt hagyta ki a fordulót, a tartalék szerepét így életében először Gratzl töltötte be. A látottak iránt érdeklődött a magyar válogatott szövetségi kapitánya, a kanadai Sean Simpson is. A palánkokra felkent játékosok mutatványai után Ferencz-Csibi kétpercese alatt semmire nem jutottak, a 6. percben viszont Mihalik lövés helyett cselezett, ezzel okozott felfordulást. Nem sokkal később Farkas M. létszámfölényes támadásból, jobbról az oldalhálót púpozta ki, a sportcsarnok felőli lelátón ülők pedig már ünnepeltek, aztán rájöttek a tévedésükre. Jött a korcsolyabemutató, az erőfitogtatás és Galanisz lapos célzása, amelyet Rinne az ütőjével tessékelt jobbra. A táblázaton elfoglalt nagy különbség olyan volt, mint Columbo hadnagy felesége, mindenki beszélt róla, de senki nem látta. A 12. percben Silló elhagyta a botját, így puszta kézzel harcolt az első játékmegszakításig. A 15. percben egy eladott korongból két vendéghokist küldtek a büntetőpadra, majd késleltetve következett a harmadik is, ezt azonban Vojtkó szabálytalansága tompította. Wehrs kapuvasat lőtt, közben Fejes tévedésből be-, aztán kilépett. Aztán a 2 kontra 8 perc kiállításdömpingből furcsa módon a romániai gárda jött ki jól, Vincze P. közeli ütése révén (0–1).

Elgestal szépített

A középső szakaszban sem lejtett a pálya a gyergyóiak oldalára, sőt a 27. percben Galanisz akár a hálóig gyalogolhatott volna, de pár méternél úgy gondolta, hogy nagyobb a szög, célzott, vesztére középre, így Rinne volt a végállomás. A 32. percben Orban közeli eresztését Duschek tisztázta. Ekkor már jobban nyomott a GYHK és ritkábban jutott a támadó harmadba a Diósgyőr. Olykor picit zavaróan hatott, hogy mindkét alakulat piros-fehér szerelést öltött, a különbséget csak a több fehér szín adta a Hargita megyeiek javára. A 34. percben Orban passza egyedül találta a ketrec elé settenkedő Bodót, aki 4 méterről a bal felső sarokba emelt (0–2). A 37. percben a dallamos nevű Sylvestre csellózott a miskolciak portája előtt, a lövés pillanatában a védők felszedték az ütőjét. Az ellentámadásból jött a szépítés: Galanisz elszaladt a bal oldalon, az érkező Elgestal elé játszott, aki szemből, pár lépésről küldte tenyeresét a jobb alsóba (1–2), és máris nyílttá vált a csata.

Roppant fontos volt a soron következő találat, ez meg is született, de Silló révén a háló bal oldalába a látogatóktól, ennek következtében távolodni látszott a csoda (1–3). Bíró kétpercese még adott reményt, a korongjáratásából azonban sem a kapu előtt, sem a kék vonal közeléből nem sült ki semmi. Az erdélyiek az időt ölték, erre a 49. és az 50. percben is csaknem ráfizettek, a minőségi célzás viszont itthon hiánycikk. A szívós DVTK lendületét Farkas M. kiültetése törte meg, a negyediket viszont nem tudták betermelni a vendégek. Az 54. percben Orban szökdécselt Duschek előtt, és csak az utolsó, legfontosabb mozdulatát nem volt képes végrehajtani. Tokaji Viktor lehívta Duscheket, időt is kért, a hat az öt elleni adogatásból nem lett gól, a védelmi hibák megbüntetése elmaradt, így a különbség is megmaradt.


DVTK Jegesmedvék – Gyergyói HK 1–3 (0–1, 1–1, 0–1)

Miskolc, 590 néző. V.: Németh M., Soós D. (Pályi-Kiss, Kis-Király).

DVTK Jegesmedvék: Duschek (Gratzl) – Hyvarinen, Wehrs, Walker, Galanisz (1), Elgestal 1 – Szirányi, Doetzel, Miskolczi, Ritó, Galajda – Kiss R., Hadobás (1), Szabad, Vojtkó, Mattyasovszky – Farkas, Illés M., Farkas M., Mihalik. Vezetőedző: Tokaji Viktor.

Gyergyói HK: Rinne (Demeter) – Ferencz-Csibi, Kozma, Bodó 1 (1), Orban (2), Syl­vestre (1) – Fejes, Saari, Sárpátki (1), Szigeti, Vincze P. 1 – Györfy (1), Todor, Bíró, Silló 1, Vincze G. – Péter Zs., Benedek R., Lázár K., Sándor-Székely. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Tokaji Viktor: – Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, mi pedig a gödör aljáról próbálunk kijönni. Az eredmény egész jó a listavezetővel szemben, de a győzelem hiányzik belőlünk. Azzal nem sokra megyünk, ha jól játszunk, viszont nem vagyunk eredményesek, fontos lenne, hogy rátaláljunk a siker útjára.

Szilassy Zoltán: – Domináltunk a meccsen, és megérdemeltük a győzelmet. Azért volt nehéz találkozó, mert tudtuk, hogy ellenfelünk nagyon mélyen van, így nyerni akar. Nem akartunk a miskolciak áldozatául esni, s bár sokan sérüléssel küzdöttek, és akadtak hiányzóink, nagy csapatmunkával diadalmaskodtunk.

(A borítóképen: A gyergyóiak megszerezték mindhárom pontot)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!