DVTK Jegesmedvék vs. Debreceni EAC

2021.10.30. 12:00

Azt mondják, hogy szimpatikus a hokijuk

Szombat délután ismét hazai meccs vár a Macik Erste ligás csapatára.

Kolodzey Tamás

20211028 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország DVTK JEGESMEDVÉK - GYERGYÓI HOKI KLUB Erste liga alapszakasz jégkorong mérkőzés. képen: Szigeti Ákos #15 Farkas Márton #88

Forrás: ÉM-Archívum

Fotó: Kozma István

Az alapszakasz 15. fordulója keretében a jégcsarnok 17 órától ad otthont a DVTK Jegesmedvék – Debreceni EAC találkozónak. A hazaiak tíz, egymást követő vereség után fogadják a hajdúságiakat, és abban bíznak, hogy végre sikert aratnak. A napokban itthon annak ellenére kikaptak a Titánoktól és a Gyergyói HK gárdájától, hogy 49–25-ös és 32–26-os lőlapot produkáltak, vagyis sokkal többször célozták meg a kaput, mint ellenfeleik.

A türelem jegyében

A piros-fehérek szakmai igazgatója, Bíró Ignác régi motoros ebben a műfajban. A játékosként, edzőként és vezetőként is helyi ikonnak számító stábtag így foglalta össze véleményét a felnőttgárdával kapcsolatban:

– A szezon elején a csapat­építésre tettünk, és nem azt számolgattuk, hogy hány győzelmünk vagy vereségünk lesz. Akadt egy-két fájó kudarcunk, például a Győr és a Titánok elleni csatánkat sorolom ide, viszont a legtöbb vesztes találkozónk kezel­hető és vállalható volt. Többször maradtunk alul 2–1-re, a türelmünket és az épít­kezésbe vetett hitünket azonban nem veszítettük el. Az ellenfeleink szerint is szimpatikus jégkorongot adunk elő, azt pedig tudom, mert látom, hogy a fiúk rengeteget dolgoznak, így előbb vagy utóbb, de egészen biztosan megtörik a rossz sorozatunk. Az kétségtelen, hogy jó lenne, ha a meghatározó embereink kicsit többet vállalnának magukra, több gólt vagy pontokat gyűjtenének. Galaniszék első sora a gyergyóiak elleni összecsapásunkra már sokat javult, az i-re azonban még nem tudták feltenni a pontot. Azt majd a szűk szakmai vonal eldönti, hogy miben kell változtatni, és kell-e egyáltalán módosítani az irányon. Jómagam azon az állásponton vagyok, hogy – mivel a rajt előtt eleve türelmet hirdettünk – senki felett nem lehet pálcát törni, ennek jegyében szorgalmasan munkálkodnunk kell tovább.

A mester mondta

A Gyergyói HK-val szembeni, péntek esti vereség után Tokaji Viktor vezetőedző többek között ezt mondta: ,,A játékképünk az abszolút jól nézett ki, csak a győzelmi attitűd hiányzik belőlünk, ezt ugyanis nem érezzük. Talán már tényleg unalmas azt mondani, hogy jól játszunk, de nem vagyunk eredményesek. Így eljátszhatunk egy vagy két szezont, ha nem nyerünk, akkor nem megyünk sehova. Új csapatot építünk, a fiatalok játszanak, viszont végre sikerélményre van szükségünk.”

(A borítóképen: Már nagyon éhesek a sikerre a népkertiek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!