kézilabda

2021.09.17. 12:45

Rajtolnak a KKSE felnőttcsapatai

Kazincbarcikán a helyi kötődésű fiatalokra építenek a férfiaknál és a hölgyeknél egyaránt.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Rajt előtt állnak a Kazincbarcikai KSE felnőtt kézilabdacsapatai. A férfiak az NB II. Északkeleti csoportjában Debrecenben vendégszerepelnek a DEAC második együttese ellen. A hölgyek is a Hajdúságban, a Hajdúböszörmény otthonában lépnek pályára a nyitányon. Mindkét együttesre és a KKSE valamennyi korosztályos gárdájára hosszú menetelés vár, de a klubnál abban bíznak, hogy a mögöttünk hagyott csonka és nézők nélküli idény után visszatérhet az élet a régi kerékvágásba.

Kiszámíthatatlan szezon

– Mindkét felnőttcsapatunk esetében a fiatalok szereplését helyezzük előtérbe – árulta el a KKSE klub irodájában Ölschléger József, az egyesület elnöke. – Természetesen vannak új igazolásaink, de döntő többségében a saját nevelésű és a környéken élő kézilabdázókra igyekszünk alapozni. Várakozás van bennünk a fiúk és lányok szereplésével kapcsolatban is, de most még nehéz megmondani, hogy a csapataink mire lesznek képesek. Egyrészt azért, mert az erőviszonyok egyáltalán nem ismertek, másfelől a mi formánkkal kapcsolatban is előfordulhat a hullámzás. Kiindulási alap lehet a tavalyi szereplésünk, a férfiak és a hölgyek is egyaránt a középmezőnyben zártak. Most is ezt fogalmaztuk meg alapként, de természetesen titkon azért bízunk benne, hogy ettől sikeresebbek leszünk.

Örömmel edzenek

Ölschléger József arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány és az ezzel összefüggésben lévő szigorítások a Kazincbarcikai KSE vezetését és a játékosokat is megviselték. Felállni azonban sokkal örömtelibb volt a pandémiás időszakot követően, hiszen a klub valamennyi sportolója nagyon várta már a közösségi programokat. Az edzéseket, a tornákat és a bajnokság rajtját egyaránt, az online tréningek ugyanis az elnök szerint egyáltalán nem érték el a kívánt hatást. Volt valami, de egy csapatsportot nem lehet az interneten keresztül űzni.

– Az öltözői hangulatot és a pálya varázsát semmi sem hozhatja vissza, ezért nagyon örülünk, hogy az utánpótlással is így kezdhettük meg a felkészülést – tette hozzá Ölschléger József. – Bízom benne, hogy ez így is marad, reményeink szerint a sokak által emlegetett negyedik hullám nem érinti majd a sporttevékenységet olyan mértékben, hogy újra zárni kelljen. Zárt kapuk előtt is rossz volt játszani, igaz, akkor annak örültünk, hogy egyáltalán volt bajnokság. Sok szempontból meg lehet ezt a kérdést közelíteni, a lényeg viszont az, hogy boldogok vagyunk, hogy ismét együtt lehetünk.

Magasabb szinten

AA Kazincbarcikai KSE kötelékében a már említett NB II.-es felnőtt férfi- és női együttes mellett 17 utánpótláscsapatot neveztek be az MKSZ versenyrendszerébe. A mennyiség mellett minőség szempontjából is sikerült előrelépni az utánpótlás területén. Eddig ugyanis a serdülő és az ifjúsági lányokat tudták a II. osztályban indítani, a 2021/2022-es bajnokságban viszont már az ifjúsági fiúkorosztályt is magasabban szerepeltetik a felnőttek osztályához képest.

– A létszámra egyáltalán nem panaszkodhatunk, sőt a leány serdülő korosztálynál két csapatot indítunk, mert annyian járnak edzésre – tette hozzá a KKSE elnöke. – Ennek természetesen nagyon örülünk, mert nekünk a fiatalok nevelése a legfontosabb, az igazolt sportolóink száma pedig azt bizonyítja, hogy Kazincbarcikán és a környéken sok ügyes, tehetséges fiatal él, akikből reményeink szerint sokan lesznek majd kézi labdázók.

(A borítóképen: A KKSE felnőtt férfiegyüttese tovább fiatalodott)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!