jégkorong

2021.09.02. 13:00

Kijevben hangoltak a világbajnokságra

Ukrajnában jártak a diósgyőriek fiataljai, akik részesei voltak az Ukrajna ellen aratott hokidiadaloknak.

Kolodzey Tamás

Forrás: DVTK

Az U20-as magyar jégkorong -válogatottba Galajda Zsombort, Hadobás Zétényt, Károly Róbert Nikolaszt, Mattyasovszky Gergelyt, Mihalik Andrást, Kocsis Botondot és Tóth Tamást hívták meg a DVTK Jegesmedvék sportolói közül.

Kalandos találkozók

A mieink 0–2-ről 5–4-re fordítva nyerték az első felkészülési mérkőzésüket, majd másodszorra 6–4-re verték a házigazdákat.

– Örülök a sikereknek, ugyanakkor tisztán látom, hogy ahova mi igyekszünk, ott sokkal magasabb szintű játékot kell nyújtanunk – mondta Horváth András szövetségi kapitány. – Amennyiben mentálisan erősebbek vagyunk, az még nem elegendő, fegyelmezettebbnek, gyorsabbnak és pontosabbnak is kell lennünk. Csak így lesz esélyünk arra, hogy szoros csatákat játszva pontokat szerezzünk majd a világbajnokságon.

Galajda Zsombor, a piros-fehérek tizenkilenc esztendős csatára így értékelte a mérkőzéseket:

– A diadalok természetesen feldobtak minket. Kijött belőlünk a befektetett munka, már látjuk, hogy érdemes keményen dolgoznunk. Az ukránokkal szó szerint kalandos találkozókat játszottunk, most pedig előre nézünk, és a soron következő feladatainkra összpontosítunk.

A nemzetközi szövetség tudatta, hogy a tervek szerint – vagyis amennyiben a járványhelyzet nem szól közbe – december 12. és 18. között a dániai Horsholmban tartják az U20-as I/A csoportos világbajnokságot, amelyen a mieink a házigazdák mellett a kazah, a lett, a fehérorosz és a norvég együttessel küzdenek.

(A borítóképen: Galajda Zsombor (jobbról))

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!